Tiedotteet

Sylvi Kekkosen tarina ja Kuolema Niilillä kiinnostivat yleisöä

LUE LISÄÄ

Mika Nuojuan ohjaama komedia ja Sinikka Sokan tähdittämä musikaali ensi-iltaan tammikuussa

LUE LISÄÄ

Porin Teatterin syyskauden 2024 ohjelmisto julkaistu ja lipunmyynti avattu!

LUE LISÄÄ

Kuolema Niilillä esitykset käynnistyvät

LUE LISÄÄ

Mika Eirtovaaran ohjaama komedia tulossa ensi-iltaan

LUE LISÄÄ

Sylvi Kekkosen tarina näyttämölle

LUE LISÄÄ

Kevään 2024 lipunmyynti avattu!

LUE LISÄÄ

Musikaalikantaesitys Paradox tulossa ensi-iltaan

LUE LISÄÄ

Rock-musikaali Paradox-musikaali syyskuussa ensi-iltaan

LUE LISÄÄ

Porin Teatterissa kävi lähes 40.000 katsojaa vuonna 2023

LUE LISÄÄ

Porin Teatterin syyskauden 2022 kaksi viimeistä ensi-iltaa ovat käsillä

LUE LISÄÄ

Porilainen rock-musikaali PARADOX ensi-iltaan syyskuussa!

Porin Teatterin seuraava suurtuotanto on pyörähtänyt käyntiin! 9. syyskuuta 2023 päänäyttämöllä koetaan visuaalisesti näyttävä musiikkitrippi tulevaisuuteen, kun 2050-luvun Poriin sijoittuva rock-musikaali PARADOX saa ensi-iltansa!

Vuoteen 2053 sijoittuva PARADOX on tarina Peestä, joka on lähtenyt nuorena merille vuonna 2022. Kolmisenkymmentä vuotta myöhemmin hän salamatkustaa hesalaisen hipsteri-ystävänsä Koon kanssa täysin erilaiseen Poriin, mistä aikanaan lähti. Maailmalla riehuneiden pandemioiden, ilmasto-muutoksen ja yleisen epävarmuuden johdosta Pori on päättänyt irtautua omaksi valtiokseen, ja rakentanut muurin sen ja muun Suomen välille. Hallitustavasta ja hallitsijasta ei tietenkään Porissa päästy yksimielisyyteen, joten porilaiset tiedemiehet kehittivät hallitsijakseen Paradox-nimisen keinoälyn! 

Christian Lindroosin ohjaaman kantaesityksen on käsikirjoittanut maineikas kaksikko Riku Suokas ja Heikki Syrjä, joiden kynästä syntyi käsikirjoitus myös mm. Suomen teatterihistorian katsotuimpaan musikaalikantaesitykseen VUONNA 85 (Tampereen Työväen Teatteri, 2006-2012).

Paradox-musikaalissa tarinaa kuljettaa eteenpäin Dingon, Yön, Even ja muiden porilaisartistien tunnetuksi tekemä musiikki, mutta teoksessa kuullaan myös uutta, ennen kuulematonta tuotantoa. Paradoxin kapellimestarina vierailee Dingossa itsekin vuosina 2005-2007 soittanut Pekka Siistonen (vier.), joka on vastannut myös musiikin sovituksesta.

Paradoxin livebändinä soittaa lähes puoli miljoonaa suomalaista eri musikaaleissa hurmannut AlabamaHouseBand!

Paradox-musikaalin visuaalisen ilmeen takana seisoo monta samaa suunnittelijaa, jotka vaikuttivat myös Porin Teatterin EVITA –suurmusikaalin tuotantoryhmässä; lavastaja Teemu Loikas, pukusuunnittelija Taru Liipola, valaistusmestari Reijo Nieminen sekä videosuunnittelija Ville Virtanen (vier.). Näyttävät tanssinumerot ovat vierailevan koreografi Osku Heiskasen käsialaa.


Kuvassa Paradox suunnittelijat. Takana Christian Lindroos, Pekka Siistonen, Teemu Loikas, edessä: Heikki Syrjä, Riku Suokas, Osku Heiskanen.

Lue lisää musikaalista >>


Paradoxin pääyhteistyökumppanina 
Radio Pori!

Radio Pori on vahvasti mukana Porin Teatterin Paradoxissa pääyhteistyökumppanina. Radioaalloilla tehdään samalla historiaa, kun tiettävästi ensimmäinen, tiettyyn näytelmään suuntautunut, radiokuunnelma näkee päivänvalon elokuussa. Paradox -kuunnelma sisältää yhteensä kuusi näytelmän pohjalta käsikirjoittua jaksoa. Äänimaisema ja Porin Teatterin tähtinäyttelijät siivittävät kuuntelijat mukaan Paradoxin maailmaan aina satamasta Rion kantakapakkaan. Jaksot julkaistaan syksyn aikana ja ne ovat kuunneltavissa Radio Porin taajuudelta, osoitteesta radiopori.fi sekä Podplay -palvelusta.

2.2.2023

ajankohtaista

Kiitos kevätkaudesta ja elämyksellistä kesää!

LUE LISÄÄ

Liput suoraan teatterilta

SOITA: 02 6344 840
teatterin.lipunmyynti@pori.fi

Tilaa uutiskirje

Saat uusimmat tiedot näytelmistä ja tapahtumista suoraan sähköpostiisi.

SÄHKÖPOSTI