Tiedotteet

Sylvi Kekkosen tarina ja Kuolema Niilillä kiinnostivat yleisöä

LUE LISÄÄ

Mika Nuojuan ohjaama komedia ja Sinikka Sokan tähdittämä musikaali ensi-iltaan tammikuussa

LUE LISÄÄ

Porin Teatterin syyskauden 2024 ohjelmisto julkaistu ja lipunmyynti avattu!

LUE LISÄÄ

Kuolema Niilillä esitykset käynnistyvät

LUE LISÄÄ

Mika Eirtovaaran ohjaama komedia tulossa ensi-iltaan

LUE LISÄÄ

Sylvi Kekkosen tarina näyttämölle

LUE LISÄÄ

Kevään 2024 lipunmyynti avattu!

LUE LISÄÄ

Musikaalikantaesitys Paradox tulossa ensi-iltaan

LUE LISÄÄ

Rock-musikaali Paradox-musikaali syyskuussa ensi-iltaan

LUE LISÄÄ

Porin Teatterissa kävi lähes 40.000 katsojaa vuonna 2023

LUE LISÄÄ

Porin Teatterin syyskauden 2022 kaksi viimeistä ensi-iltaa ovat käsillä

LUE LISÄÄ

Mika Nuojuan ohjaama komedia ja Sinikka Sokan tähdittämä musikaali ensi-iltaan tammikuussa

Porin Teatterin vuoden 2025 kaksi ensi-iltaa on julkaistu ja lipunmyynti avattu!

Kevään ensimmäisenä ensi-iltana nähdään Francis Veberin kirjoittama komedia PALKKAMURHAAJAN PAINAJAINEN, joka valmistuu Pienelle näyttämölle 22. tammikuuta.

Tarinan keskiössä nähdään kaksi miestä, jotka sattumalta majoittuvat vierekkäisiin hotellihuoneisiin. John Smith (Janne Turkki) on kansainvälisen tason huipputehokas palkkamurhaaja ja Frank Dyson (Peter-Sebastian Lehtonen), maalaiskylän paikallislehden valokuvaaja ja vaimonsa hylkäämä ressukka. Murha-ammattilaisen tehtävänä olisi hoidella vastapäisestä oikeustalosta poistuva hankala todistaja, mutta keskittymistä häiritsee naapurihuoneen miespolo, joka sydänsuruissaan kaipaa juttukaveria.

Uuden parhaan ystävänsä mukana John saa harmikseen kirjavan valikoiman myös muita innokkaita asiaan sekaantujia – hotellin henkilökuntaa, lääkäriä, ex-vaimoa ja poliisia… Tulijat kiihdyttävät osaltaan mielipuolisia tilanteita kohti tämän kaoottisen ja äärimmäisen viihdyttävän komedian loppuhuipennuksia!


Kuva: Janne Alhonpää

Komedian ohjaajana vierailee Mika Nuojua, joka on työskennellyt näyttelijänä lukuisissa eri teattereissa ja elokuvissa sekä ohjannut urallaan lähes kolmekymmentä näytelmää. Hotellimiljöön lavastussuunnittelusta vastaa Teemu Loikas ja rooliasut suunnittelee Tiina Valkama.

Tammikuun 29. päivänä Päänäyttämöllä koetaan suuria tunteita, kun naisten koko elämän kaari avataan ja lauletaan läpi KYSY SISKOILTA –musikaalin tahdissa.

Kyseessä on Satu Rasilan käsikirjoittama ja Christian Lindroosin ohjaama hauska ja koskettava musikaali, jossa eri-ikäiset naiset kertovat tarinoita naisten elämästä, naisten suulla. Pirullinen PMS, loputtomat ulkonäköpaineet, äitiys ja ikääntyminen – nämä ja paljon muuta Kysy siskoilta nostaa pöydälle vapauttavasti ja huumorin siivittämänä. Anna-Mari Kähärän säveltämässä, upeasti moniäänisenä soivassa musiikissa ja Susanna Haaviston nerokkaasti sanoittamissa kappaleissa kuuluu koko naisen elämän kaari.

Aiemmin Hämeenlinnan, Espoon ja Turun teattereissa loppuunmyydyille katsomoille esitetty musikaali sai lähtölaukauksensa siitä, kun käsikirjottaja Rasila pyysi Facebookissa kirjavinkkejä naisten vaihdevuosista. Hän sai yli sata vastausta, mutta vastaukset eivät olleet kirjavinkkejä. Hän sai sata erilaista kokemusta hormonien vaikutuksesta naisen elämään. Naiset halusivat kertoa omista kokemuksistaan. Yksi naisista kirjoitti näin: ”Ei sun kysymyksiin ole vastauksia kirjoissa. Mutta kysy siskoilta. Ne tietää!”


Kuva: Laura Malmivaara

Porin Teatterin lavalle nousevat ensimmäistä kertaa musiikkiteatterin ehdoton kiintotähti Sinikka Sokka (vier.) sekä mm. Helsingin kaupunginteatterin Pieni Merenneito -suurmusikaalin Arielina hurmannut Sonja Pajunoja (vier.)

Mukana ovat myös Porin Teatterin Evita-musikaalin nimiroolissa vuorotelleet Heidi Rantakeisu ja Maria Pere sekä 1.8.2024 vakituisella näyttelijän sopimuksella Porin Teatterissa aloittava Helinä Kareinen. Kapellimestari-pianistina vierailee lauluntekijä-muusikko-teatterisäveltäjä Suvi Isotalo ja muusikkoina vierailevat Puro Paju ja Sara Puljula. Musikaalin lavastuksen suunnittelusta vastaa Janne Siltavuori (vier.) ja pukusuunnittelu on Tiina Valkaman käsialaa.

3.5.2024

ajankohtaista

Kiitos kevätkaudesta ja elämyksellistä kesää!

LUE LISÄÄ

Liput suoraan teatterilta

SOITA: 02 6344 840
teatterin.lipunmyynti@pori.fi

Tilaa uutiskirje

Saat uusimmat tiedot näytelmistä ja tapahtumista suoraan sähköpostiisi.

SÄHKÖPOSTI