header image

Vastuullisuus

Ekokompassi-sertifikaatti

Porin Teatterille on myönnetty Ekokompassi-sertifikaatti 27.11.2023. Ympäristöjärjestelmä Ekokompassi on organisaation ympäristöasioiden hallintaan tarkoitettu johtamistyökalu, mikä tarkoittaa, että ympäristöasiat huomioidaan kaikissa yrityksen toimintaan liittyvissä asioissa.

Ekokompassi-sertifikaatti on todiste organisaation panostuksista oman ympäristövastuunsa eteen. Porin Teatteri on onnistuneesti rakentanut toimivan Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän, läpäissyt hyväksytysti riippumattoman asiantuntijan tekemän auditoinnin sekä sitoutunut noudattamaan Ekokompassin 10 kriteeriä, joihin kuuluvat mm. luonnon resurssien säästäminen sekä positiivisten vaikutusten lisääminen ympäristöön.

Teatterissa alkoi Jätelain määräysten mukainen laaja jätteiden lajittelu vuonna 2019. Lavasteiden rakentamisessa on siirrytty kierrätettävämpiin perusmateriaaleihin ja lavastuselementtejä pyritään käyttämään muokattuna useammissa produktioissa. Myös puvustamossa käytetään ja muokataan olemassa olevia, jo aiemmissa näytelmissä käytettyjä roolivaatteita. Energiankulutusta on pienennetty vaihtamalla kaikki valaistusratkaisut led-tekniikoilla toimiviksi. Teatterin pakettiauto on sähkökäyttöinen.

Porin Teatterissa Ekokompassin käyttöönottoon sekä ympäristöasioiden hallinnan kehittämiseen motivoivat taloudellisen säästöjen lisäksi aito halu toimia esimerkillisenä organisaationa.
Katso sertifikaatti tästä >>

Whistleblower

Whistleblower-järjestelmä tarkoittaa ilmoituskanavaa, jolla kuka tahansa voi tehdä anonyymisti ilmoituksen epäilemistään väärinkäytöksistä. Menettely perustuu EU:n ilmoittajansuojeludirektiiviin ja Suomen lakiin (Laki Euroopan unionin ja kansallisen oikeuden rikkomisesta ilmoittavien henkilöiden suojelusta). Ilmoituksen tekijän henkilöys ei paljastu ilmoituksen vastaanottajalle.

Ilmoitusmenettely koskee väärinkäytösepäilyksiä esimerkiksi julkisten hankintojen, kansallisen ja EU:n varainkäytön, ympäristön ja turvallisuuden yms. suhteen. Ilmoituskanava auttaa teatteria korjaamaan mahdolliset väärinkäytökset ja samalla kehittämään toimintaansa. Väärien tietojen ilmoittaminen tahallaan on lain mukaan rangaistavaa.
TEE ILMOITUS TÄSTÄ >>

ajankohtaista

Kiitos kevätkaudesta ja elämyksellistä kesää!

LUE LISÄÄ

Liput suoraan teatterilta

SOITA: 02 6344 840
teatterin.lipunmyynti@pori.fi

Tilaa uutiskirje

Saat uusimmat tiedot näytelmistä ja tapahtumista suoraan sähköpostiisi.

SÄHKÖPOSTI