Tiedotteet

Sylvi Kekkosen tarina ja Kuolema Niilillä kiinnostivat yleisöä

LUE LISÄÄ

Mika Nuojuan ohjaama komedia ja Sinikka Sokan tähdittämä musikaali ensi-iltaan tammikuussa

LUE LISÄÄ

Porin Teatterin syyskauden 2024 ohjelmisto julkaistu ja lipunmyynti avattu!

LUE LISÄÄ

Kuolema Niilillä esitykset käynnistyvät

LUE LISÄÄ

Mika Eirtovaaran ohjaama komedia tulossa ensi-iltaan

LUE LISÄÄ

Sylvi Kekkosen tarina näyttämölle

LUE LISÄÄ

Kevään 2024 lipunmyynti avattu!

LUE LISÄÄ

Musikaalikantaesitys Paradox tulossa ensi-iltaan

LUE LISÄÄ

Rock-musikaali Paradox-musikaali syyskuussa ensi-iltaan

LUE LISÄÄ

Porin Teatterissa kävi lähes 40.000 katsojaa vuonna 2023

LUE LISÄÄ

Porin Teatterin syyskauden 2022 kaksi viimeistä ensi-iltaa ovat käsillä

LUE LISÄÄ

Valtapeliä ja vuosisadan rakkaustarinaa

Porin teatterin syyskausi 2023 on pyörähtänyt käyntiin! Kauden avaa 9. syyskuuta visuaalisesti näyttävä musiikkitrippi tulevaisuuteen, kun 2050 –luvun Poriin sijoittuva musikaalikantaesitys PARADOX saa ensi-iltansa. Päänäyttämöllä nähtävän tarinan ovat käsikirjoittaneet Riku Suokas ja Heikki Syrjä, ohjauksesta on vastannut Porin teatterin taiteellinen johtaja Christian Lindroos.

Mahtipontisia musiikkinumeroita, huikeaa teatteritekniikkaa ja porilaista huumoria tarjoileva rock-musikaali kertoo vuodesta 2053, jolloin muusta Suomesta irtautunutta Poria johtaa keinoäly Paradox. Porin liittämistä vanhaan Suomeen ajava Friitalan vastarintaliike on kokoamassa voimansa Paradoxin diktatuuria vastaan. Suunnitelma on yksinkertainen: töpseli irti Paradoxilta! Mutta kuinka Peen ja katulaulaja Tia-Marian välille kehittyvä vuosisadan rakkaustarina edesauttaa vallankumousta vai tuhoaako rakkaus senkin?

Kantaesityksen keskiössä nähdään Pee (Petri Knuuttila, vier.), hänen hipsteriystävänsä Koo (Marko Nurmi, vier.), katulaulaja Tia-Maria (Maria Pere/ Heli Lyytikäinen, vier.) sekä vastarintaliikettä vetävä Jaffa Huttunen (Juha Hostikka, vier.). Musikaalissa esiintyy toistakymmentä ammattinäyttelijää sekä liveyhtye TheAlabamaHouseBand, kokoonpanolla Pekka Siistonen (vier.), Teemu Broman (vier.), Sami Silén (vier.) ja Miika Perkiö (vier.). Kapellimestarina toimiva Siistonen on vastannut myös musiikin sovituksesta, äänisuunnittelusta sekä musiikin dramaturgiasta. Esiintyjien lauluvalmentajana on toiminut Juha Jonttu (vier.).

 

Musikaalissa kuullaan porilaisartistien tunnetuksi tekemää musiikkia, mutta myös uutta tuotantoa, jossa kappaleiden lyriikoilla on oma roolinsa. Visuaalisen ilmeen takana vaikuttavat lavastaja Teemu Loikas, pukusuunnittelija Taru Liipola, valosuunnittelija Reijo Nieminen sekä videosuunnittelija Ville Virtanen (vier.). Näyttävät tanssinumerot ovat vierailevan koreografi Osku Heiskasen käsialaa.

Musikaalia suositellaan yli 12-vuotiaille. Esityksessä käytetään terveydelle vaaratonta teatterisavua sekä pyroteknisiä tuotteita.

Paikallisradio Radio Pori on musikaalituotannon pääyhteistyökumppani. Radioaalloilla tehdään parasta aikaa historiaa, kun tiettävästi ensimmäinen, tiettyyn näytelmään suuntautunut, radiokuunnelma näki päivänvalonsa 23. elokuuta 2023. Paradox -kuunnelma sisältää yhteensä kuusi näytelmän pohjalta käsikirjoittua jaksoa, jotka voi kuunnella radioaseman livelähetyksissä 27. syyskuuta 2023 asti.

Kaikki jaksot ovat kuunneltavissa myös osoitteessa:
https://radioplay.fi/podcast/paradox-kuunnelma/


Lisätietoja antaa: CHRISTIAN LINDROOS,
taiteellinen johtaja / ohjaaja
p. 040 591 3749 │ christian.lindroos@pori.fi

5.9.2023

ajankohtaista

Kiitos kevätkaudesta ja elämyksellistä kesää!

LUE LISÄÄ

Liput suoraan teatterilta

SOITA: 02 6344 840
teatterin.lipunmyynti@pori.fi

Tilaa uutiskirje

Saat uusimmat tiedot näytelmistä ja tapahtumista suoraan sähköpostiisi.

SÄHKÖPOSTI