Tiedotteet

Porin Teatterin syyskauden 2024 ohjelmisto julkaistu ja lipunmyynti avattu!

LUE LISÄÄ

Kuolema Niilillä esitykset käynnistyvät

LUE LISÄÄ

Mika Eirtovaaran ohjaama komedia tulossa ensi-iltaan

LUE LISÄÄ

Sylvi Kekkosen tarina näyttämölle

LUE LISÄÄ

Kevään 2024 lipunmyynti avattu!

LUE LISÄÄ

Musikaalikantaesitys Paradox tulossa ensi-iltaan

LUE LISÄÄ

Syyskauden 2023 lipunmyynti avattu!

LUE LISÄÄ

Rock-musikaali Paradox-musikaali syyskuussa ensi-iltaan

LUE LISÄÄ

Piina 28.1. klo 18 peruttu sairastapauksen vuoksi

LUE LISÄÄ

Tulitikkutehtaan tyttö tulossa ensi-iltaan 25.1.2023

LUE LISÄÄ

Porin Teatterissa kävi lähes 40.000 katsojaa vuonna 2023

LUE LISÄÄ

Porin Teatterin syyskauden 2022 kaksi viimeistä ensi-iltaa ovat käsillä

LUE LISÄÄ

Syysohjelmiston lipunmyynti alkaa 16.3.2022

LUE LISÄÄ

Porin Teatterissa kahden kantaesityksen syksy

Uusina ensi-iltoina nähdään kotimainen draama HOVIMÄKI, hillitön ranskalaiskomedia LOISTOJUTTU! sekä muistisairautta rohkeasti käsittelevä PALA PALALTA POIS – Äiti, tytär ja Alzheimer

7. syyskuuta päänäyttämölle valmistuva HOVIMÄKI on Hanna Ojalan (vier.) käsikirjoittama ja ohjaama draamanäytelmä; raikas ja moderni tulkinta samannimisestä tv- ja kirjasarjasta. Teemu Loikkaan lavastama ja Tiina Valkaman puvustama kantaesitys sijoittuu vuoteen 1808, jolloin Ruotsi ja Venäjä käyvät Suomesta sotaa. Teos käsittelee suomalaisten isänmaanrakkauden ja lojaliteetin tunteita silloin, kun suomalaisilla ei vielä ole isänmaata. Tarkastellessaan varhaista suhdettamme sekä länteen että itään teos on ajankohtainen ja tärkeä.

Marraskuun 14. päivänä pienellä näyttämöllä saa ensi-iltansa PALA PALALTA POIS – Äiti, tytär ja Alzheimer. Näytelmä pohjautuu Anneli Kannon kirjoittamaan romaaniin Pala palalta pois – Kertomuksia Alzheimerin taudista (Gummerus 2013). Kannon romaanista dramatisoitu näytelmä kertoo vahvasti ja kaunistelematta muistisairauden vaikutuksista niin sairastuneeseen kuin häntä hoitavaan omaiseen.

Kirjailijan omakohtaisiin kokemuksiin pohjautuva teos on tunnistettava, kaikessa kirpeydessäänkin lämmin, humoristinen, ihmistä kunnioittava ja ennen kaikkea lohdullinen. Näytelmän ohjauksesta ja dramatisoinnista vastaa vierailija Heini Tola, lavastus-, puku- ja videosuunnittelu on vierailija Ia Ensterän käsialaa.


Vain kaksi päivää pienen näyttämön ensi-illan jälkeen, 16. marraskuuta, päänäyttämölle valmistuu Sébastien Castron kirjoittama hillitön ranskalaiskomedia LOISTOJUTTU! (Une idée géniale). Pariisilaisessa asunnossa nähtävä hulvaton tapahtumasarja tuo kaivattua valoa ja iloa marraskuun pimeneviin iltoihin.

Kahden Molière 2023 –palkinnon voittanut näytelmä (mm. Paras komedia) tarjoaa täpäriä tilanteita, valkoisia valheita sekä nerokkaasti kirjoitettuja juonenkäänteitä. Suomenkielisen kantaesityksen ohjaa Christian Lindroos, lavastuksen suunnittelee Teemu Loikas ja pukusuunnittelusta vastaa Tiina Valkama.

Syysohjelmistossa jatkavat Agatha Christien suosittu jännitysnäytelmä KUOLEMA NIILILLÄ, maailman kuuluisin prinsessasatu TUHKIMO sekä perheen pienimmille suunnattu iloinen musiikkinäytelmä HEKTOR JA VIISASTEN KIVI.

Oman ohjelmiston lisäksi Porin Teatterissa nähdään syyskaudella vierailuesityksiä, joista päivitetään lisätietoa teatterin kotisivuille osoitteeseen: porinteatteri.fi


CHRISTIAN LINDROOS
taiteellinen johtaja
p. 040 591 3749│christian.lindroos@pori.fi

8.3.2024

ajankohtaista

Tuhkimo la 20.4. klo 13 näytös peruttu

LUE LISÄÄ

Liput suoraan teatterilta

SOITA: 02 6344 840
teatterin.lipunmyynti@pori.fi

Tilaa uutiskirje

Saat uusimmat tiedot näytelmistä ja tapahtumista suoraan sähköpostiisi.

SÄHKÖPOSTI