Tiedotteet

Syyskauden 2023 lipunmyynti avattu!

LUE LISÄÄ

Rock-musikaali Paradox-musikaali syyskuussa ensi-iltaan

LUE LISÄÄ

Piina 28.1. klo 18 peruttu sairastapauksen vuoksi

LUE LISÄÄ

Tulitikkutehtaan tyttö tulossa ensi-iltaan 25.1.2023

LUE LISÄÄ

Porin Teatterissa kävi lähes 40.000 katsojaa vuonna 2023

LUE LISÄÄ

Porin Teatterin syyskauden 2022 kaksi viimeistä ensi-iltaa ovat käsillä

LUE LISÄÄ

Syysohjelmiston lipunmyynti alkaa 16.3.2022

LUE LISÄÄ

  
Stephen Kingin menestystrilleri PIINA sekä lämminhenkinen komedia ULKOMAALAINEN tulossa ensi-iltaan

Marraskuun 10. päivänä Pienellä näyttämöllä saa ensi-iltansa todellinen kauhutrillerien klassikko: Stephen Kingin vuonna 1987 julkaistuun menestysromaaniin pohjautuva PIINA. William Goldmanin käsikirjoittaman näytelmän keskiössä nähdään kirjailija Paul Sheldon (Vesa Haltsonen), joka auto-onnettomuuteen jouduttuaan päätyy sairaalan sijasta omituisen ihailijan hoidettavaksi lumen saartamalle maatilalle. Asunnon omistaja Annie Wilkes (Mirva Tolppanen) on entinen sairaanhoitaja ja Sheldonin kirjoittaman romaanisarjan suurin fani. Kirjan pääsankaritar Misery Chastainia suuresti ihaileva Annie rakastaa romantiikkaa, mutta Sheldonin viimeisin romaani häntä ei miellytä.

Asiat kääntyvät nopeasti yhä piinallisempaan suuntaan, kun talon vierashuoneeseen eristetylle kirjailijalle selviää kaappaajansa pimeä menneisyys. Piina saavuttaa hyytävän huippunsa, kun Paulille selviää, ettei Anniella ole aikomustakaan päästää häntä pois luotaan…

Psykologisen trillerin on ohjannut vierailija Tuomo Aitta ja lavastuksen suunnittelusta on vastannut Markus Tsokkinen (vier.). Pukusuunnittelu on Taru Liipolan käsialaa. Näytelmä sisältää voimakkaita kohtauksia eikä sitä suositella alle 13-vuotiaille. Näytelmässä käytetään myös savutehosteita, jotka ovat teatterikäyttöön tarkoitettuja, eivätkä aiheuta haittaa esiintyjille tai katsojille.

Piinan lehdistökuvat: https://porinteatteri.fi/naytelmat/piina-ennakko/kuvat/
(Kuvaaja: Janne Alhonpää.)

Vain kaksi päivää Piinan ensi-illan jälkeen, 12. marraskuuta, päänäyttämölle valmistuu lämminhenkinen komedia ULKOMAALAINEN. Larry Shuen kirjoittama menestysteos vie katsojat 1980-luvulle, syrjäiseen majataloon Amerikan syvään etelään. Uinuvan yhteisön elämä saa uuden käänteen, kun vieraaksi tulee ujo ja vaitonainen mies – ulkomaalainen!

Majatalon vieraanvarainen emäntä, leskirouva Betty (Hannele Lanu, vier. / Satu Säävälä, vier.) väittää olevansa jo valmis hautaan. Varakas, mutta pitkästynyt perijätär Catherine (Maria Pere) puolestaan on menossa naimisiin papin kanssa, joka tuntuu olevan liiankin hyvä aviomieheksi.

Talo saa lisävipinää, kun englantilainen sotilaskouluttaja ja räjähdeasiantuntija Froggy (Janne Turkki / Seppo Paajanen, vier.) tuo paikalle ystävänsä Charlien (Peter-Sebastian Lehtonen), joka kaipaa vain lepoa ja hiljaisuutta. Sitä tarjotakseen, Froggy kertoo kaikille hätävalheena, että Charlie on ulkomaalainen, eikä puhu heidän kieltään! Harmittoman tuntuisesta tilanteesta kasvaa pähkähullu kokoelma erilaisia väärinkäsityksiä!

Ulkomaalaisen ohjauksesta ja sovituksesta on vastannut vierailija Jukka Keinonen ja lavastuksen suunnittelusta Teemu Loikas. Asut komediaan on suunnitellut Kaisu Rytisalo.

Ulkomaalaisen lehdistökuvat:
https://porinteatteri.fi/naytelmat/ulkomaalainen-ennakko-s-etunaytos/kuvat/
(Kuvaaja: Janne Alhonpää.)

 

Lisätiedot: CHRISTIAN LINDROOS
p. 040 591 3749christian.lindroos@pori.fi
taiteellinen johtaja │PORIN TEATTERI

4.11.2022

ajankohtaista

Vie meren tuoksuun viimeinen esitys la 29.4.

LUE LISÄÄ

Liput suoraan teatterilta

SOITA: 02 6344 840
teatterin.lipunmyynti@pori.fi

Tilaa uutiskirje

Saat uusimmat tiedot näytelmistä ja tapahtumista suoraan sähköpostiisi.

SÄHKÖPOSTI