Tiedotteet

Sylvi Kekkosen tarina ja Kuolema Niilillä kiinnostivat yleisöä

LUE LISÄÄ

Mika Nuojuan ohjaama komedia ja Sinikka Sokan tähdittämä musikaali ensi-iltaan tammikuussa

LUE LISÄÄ

Porin Teatterin syyskauden 2024 ohjelmisto julkaistu ja lipunmyynti avattu!

LUE LISÄÄ

Kuolema Niilillä esitykset käynnistyvät

LUE LISÄÄ

Mika Eirtovaaran ohjaama komedia tulossa ensi-iltaan

LUE LISÄÄ

Sylvi Kekkosen tarina näyttämölle

LUE LISÄÄ

Kevään 2024 lipunmyynti avattu!

LUE LISÄÄ

Musikaalikantaesitys Paradox tulossa ensi-iltaan

LUE LISÄÄ

Rock-musikaali Paradox-musikaali syyskuussa ensi-iltaan

LUE LISÄÄ

Porin Teatterissa kävi lähes 40.000 katsojaa vuonna 2023

LUE LISÄÄ

Porin Teatterin syyskauden 2022 kaksi viimeistä ensi-iltaa ovat käsillä

LUE LISÄÄ

Murhamysteeri Afrikan auringon alla!

Agatha Christien Kuolema Niilillä NYT ensimmäistä kertaa näyttämöllä suomeksi!

Porin Teatterin kevätkauden 2024 ensimmäinen ensi-ilta lähestyy! Tammikuun 24. päivä päänäyttämöllä saa ensi-iltansa Agatha Christien menestysnäytelmän KUOLEMA NIILILLÄ suomenkielinen kantaesitys. Alkujaan Death On The Nile –nimellä valmistunut teos julkaistiin ensimmäisen kerran Britanniassa marraskuussa 1937.

Afrikan kuuman auringon alla ratkottavan murhamysteerin Porin Teatteriin on ohjannut vierailija Pekka Laasonen. Näytelmän tapahtumat sijoittuvat 1930-luvun Egyptiin. Siipirataslaiva Lotus on valmiina viemään sekalaisen joukon varakkaita turisteja Niilin risteilylle. Mukana on myös häämatkalla oleva Mostyn seurapiiripariskunta, joka on paennut Egyptiin heitä eri puolella Eurooppaa piinannutta naista nimeltä Jaquelin de Severac. Juuri ennen laivan lähtöä, de Severac nousee yllättäen laivaan ja ilmapiiri sähköistyy. Lopulta tapahtumat alkavat vyöryä kohti loppuhuipennusta, jonka nopeat ja arvaamattomat käänteet saavat katsojan pään pyörälle aina viimeiseen ratkaisuun saakka!

Agatha Christien romaanin pohjalta on tehty kaksi elokuvaa. Näyttämösovitus poikkeaa romaanista ja elokuvaversioista erityisesti henkilögalleriansa osalta. Esimerkiksi salapoliisi Hercule Poirotin hahmoa ei Christie halunnut näytelmäversioon, vaikka tämä alkuperäisessä tarinassa esiintyykin.

Kuolema Niilillä -näytelmän päätapahtumapaikkana toimii suuri siipirataslaiva. Näyttävän lavastuksen on suunnitellut Oskari Löytönen (vier.), joka vastasi myös menestysnäytelmän Idän pikajunan arvoitus lavastuksen suunnittelusta. Valosuunnittelijana on vieraillut Timo Alhanen, ja äänisuunnittelu on Jukka Kouhian käsialaa. Rooliasut 1930-luvun tyylin mukaisesti on suunnitellut Tiina Valkama.

Lavalla nähdään Porin Teatterin seitsemän vakituisen näyttelijän lisäksi talon ulkopuolisina vierailijoina Ilkka Koivula, Katriina Sinisalo, Katariina Lohiniva sekä Mari Naumala.

Katso kuvia näytelmästä >>

25.1.2024

ajankohtaista

Kiitos kevätkaudesta ja elämyksellistä kesää!

LUE LISÄÄ

Liput suoraan teatterilta

SOITA: 02 6344 840
teatterin.lipunmyynti@pori.fi

Tilaa uutiskirje

Saat uusimmat tiedot näytelmistä ja tapahtumista suoraan sähköpostiisi.

SÄHKÖPOSTI