Näytelmän kuva ESITYSAJAT JA LIPUT

VIIRU MUUTTAA

Ukko Pesosen talosta kaikuu nitinää ja natinaa joka aamu kello neljä: nirin-narin-pompoti-pom!
Viiru-kissa on saanut itselleen uuden pikkusängyn, jossa on joustava patja. Sängystä ilahtunut kissa hyppii malttamattomana patjallaan, vaikka isäntä haluaisi nukkua.

Väsynyt Pesonen antaa Viirulle kaksi vaihtoehtoa: tämän on lopetettava sängyllä hyppiminen tai sänky on siirrettävä muualle. Viiru miettii hetken ja päättää molempien yllätykseksi muuttaa!

Pesonen rakentaa vallattomalle Viirulle ikioman kodin pihan perällä seisovasta ulkohuussista.
Viiru viihtyy uudessa talossaan hyvin, mutta seurankipeä kissa kaipaa myös isäntänsä. Myös Pesosta Viirun muutto harmittaa.

Tarkoittaako tämä sitä, että hänen täytyy jatkaa elämäänsä ilman iloista kissakumppaniaan?
Viiru päättää keksiä jotakin hauskaa, jolla saisi piristettyä vanhaa Pesosta…
Mitäpä jos järjestäisi aidot lettukestit? Pitäähän tupaantuliaisissa sentään lettuja olla!

"Sven Nordqvistin suosittuun lastenkirjaan pohjautuva hauska musiikkinäytelmä!"
Teksti: Sven Nordqvist Dramatisointi ja ohjaus: Christian Lindroos Musiikin sävellys: Sofia Finnilä (vier.) Lavastus ja pukusuunnittelu: Teemu Loikas Laulujen harjoitus: Sofia Finnilä (vier.) Taustamusiikit: Laura Airola (vier.), Mikko Mäkinen (vier.), Jussi Lampela (vier.)
Ensi-ilta: 21.10.2020 Esityspaikka: Pieni näyttämö Ikäsuositus: Sopii yli 3 -vuotiaille Kesto: 45 min (ei väliaikaa) Käsiohjelman hinta: 1€
Liput: 17€ peruslippu | 16€ eläkeläinen
15€ opiskelijat & työttömät

S-ETUKORTILLA MERKITYISTÄ NÄYTÖKSISTÄ 3 EURON ETU/LIPPU

Etu myös eläkeläisten, lasten, opiskelijoiden sekä työttömien lipuista. Etu on perhekohtainen. Etu koskee ainoastaan Porin Teatterin lippumyymälästä ostettuja lippuja. Lipun osto ei kerrytä Bonusta. Etu ei koske ryhmävarauksia, laskutusmyyntiä tai verkkokauppaa.

TULEVAT S-ETUNÄYTÖKSET:

Ke 11.5. klo 18

 

Rooleissa

näyttelijän kuva
Maria Pere Viiru
näyttelijän kuva
Ukko Pesonen

Katsojakommentteja

Porin Teatterin pieni näyttämö on kuin luotu Viirun ja Ukko Pesosen maailmaa varten. Asiaa vahvistaa myös Teemu Loikaksen värikylläinen ja eloisa lavastus, joka on kaiken lisäksi kätevä kuin mikä. Viiru muuttaa -näytelmässä ei ole mitään pelottavaa. Christian Lindroosin ohjaus ja näytelmän dramatisointi on kekseliäs. Kaikki toimii, ja esityksen lämpö puree. Maria Peren ja Hannu Müllerin valinta näytelmän kaksikoksi osuu nappiin. Pere on löytänyt Viirulleen eläväisen ja hauskan hahmon. Müller on hänen oiva aisaparinsa ja kaiken lisäksi habitukseltaan kuin suoraan Nordqvistin kuvituksesta. Sofia Finnilä on säveltänyt ja sanoittanut lastennäytelmään mukavan rytmikkäitä lauluja. Maria Pere laulaa näytelmän musiikkinumeroissa kuin taivaan lintu. Myös hänen duettonsa Müllerin kanssa esityksen Lettu-laulussa on toimiva ja hauska. Useita laulunumeroita vahvistetaan mainioiden eläinnukkehahmojen hilpeillä lauluäänillä. Viihdyttävä kokonaisuus kestää vain 45 minuuttia. Tässä on ajateltu onnistuneesti perheen pienimpiä.

Satakunnan Kansa 22.10.2020

Porin Teatteri hemmottelee perheen pienimpiä ja miksei vähän isompiakin lämminhenkisellä ja vauhdikkaalla lastenkirjailija Sven Nordqvistin Viiru ja Pesonen -tarinalla. Maria Pere ja Hannu Müller ovat rooleissaan oivallisia. Katsojalle ei varmasti tule aika pitkäksi, sen verran moninaista sisältöä on 45 minuuttiin mahdutettu. Teemu Loikaksen suunnittelema lavastus ja puvustus viimeistelevät sadun maailman.

Satakunnan Viikko 28.10.2020

Lämmin kiitos ihanasta esityksestä johon osallistuin 6.11 pienen vajaan neljä vuotiaan ystäväni kanssa. Juuri sopivan mittainen esitys sekä ihanat roolisuoritukset ja lavastukset!

Katsojapalaute 6.11.2021

Hei, kävin teillä teatterissa viikonloppuna, ensimmäistä kertaa Porin teatterissa. Olin aivan pilvissä! Ja erityiskiitos näyttelijöille – Viiru ja Pesonen, olin aivan haltioissani näistä henkilöistä, sekä siinä, että Rouva C:ssä. Ihanaa joulun odotusta koko talon väelle, tästä käynnistä puhutaan vielä pitkään ja monessa paikassa, saitte minusta kanta-asiakkaan;)
Kiittäen, Hanna, Espoo

Katsojapalaute 12.12.2021

Eipä mulla muuta,mut Viirun ja Pesosen Viirun oli aivan ihastuttava ilmeineen! Kiitos molemmille näyttelijöille hyvän mielen illasta!

Katsojapalaute 2.3.2022

Ensi-ilta: 21.10.2020 Ikäsuositus: Sopii yli 3 -vuotiaille Kesto: 45 min (ei väliaikaa) Käsiohjelman hinta: 1€
Liput: 17€ peruslippu | 16€ eläkeläinen
15€ opiskelijat & työttömät
Esityspaikka: Pieni näyttämö Hallituskatu 14
28100 Pori
Katso kartta ja ajo-ohjeet
Pyörätuolipaikat ja S-etualennus vain suoraan Porin Teatterilta puh. 02 6344 840 Induktiosilmukka saatavilla -logo Pienen näyttämön kaikilla riveillä on käytössä kuulolaitetta käyttäville tarkoitettu silmukkavahvistin
Teksti: Sven Nordqvist Dramatisointi ja ohjaus: Christian Lindroos Musiikin sävellys: Sofia Finnilä (vier.) Lavastus ja pukusuunnittelu: Teemu Loikas Laulujen harjoitus: Sofia Finnilä (vier.) Taustamusiikit: Laura Airola (vier.), Mikko Mäkinen (vier.), Jussi Lampela (vier.)

Rooleissa

näyttelijän kuva
Maria Pere Viiru
näyttelijän kuva
Ukko Pesonen

Liput suoraan teatterilta

SOITA: 02 6344 840
teatterin.lipunmyynti@pori.fi