Näytelmän kuva ESITYSAJAT JA LIPUT

TÄYDELLINEN LAUANTAI

Markuksen onnenpäivä on koittanut! Hän löytää kirpputorilta harvinaisen alkuperäisversion Niel Youartin sooloalbumista Me, myself and I, jota on hartaasti etsinyt jo vuosikausien ajan. Markus on loistotuulella eikä malta odottaa, että saa omistaa hetken vain itselleen ja Youartin taivaalliselle jazzmusiikille…
Mutta helpommin sanottu kuin tehty!

Juuri kun Markus on saamassa levyn soimaan, päättää Helena –vaimo tunnustaa miehelleen salaisuuden kahdenkymmenen vuoden takaa. Rauhallisen lauantaipäivän muuttumista painajaismaiseen suuntaan lisäävät osaltaan puolalainen Leo, joka epäonnisesti yrittää suoriutua remontista sekä kylään tuppautuva yltiösosiaalinen naapuri, joka ei suostu poistumaan hienovaraisista vinkeistä huolimatta. Oman lisämausteensa soppaan tuo omaa identiteettiään etsivä Sebastian –poika. Skandaali on valmis, kun olohuoneeseen tupsahtaa vielä vaimon hyvä ystävä Elsa, jolla on oma pikku salaisuutensa; toisin sanoen uutispommi, joka ei kestä päivänvaloa!

Ranskalaisen Florian Zellerin kirjoittama ja Christian Lindroosin ohjaama komedia on täynnä absurdeja väärinkäsityksiä, vauhdikkaita käänteitä ja koomisia yhteensattumia! Tästä lauantaista ei voi tulla muuta kuin täydellinen………. katastrofi!

Satakunnan Kansa 30.8.2021: "Porin Teatteri tarjoaa vihdoin ranskalaista komediaa ja onnistuu esityksessään."
Teksti: Florian Zeller (orig. Une heure de tranquillité) Suomennos: Reita Lounatvuori Ohjaus: Christian Lindroos Lavastus: Teemu Loikas Pukusuunnittelu: Sara Lehtonen
Ensi-ilta: 28.8.2021 Esityspaikka: Päänäyttämö Esityksen kesto: n. 2h 5 min (sis. väliajan) Esitysoikeudet: Näytelmäkulma - Nordic Drama Corner Teostietoa: Florian Zellerin kirjoittama UNE HEURE DE TRANQUILLITÉ pohjautuu Simon Grayn teokseen "Otherwise Engaged".
Liput: 30€ peruslippu | 27€ eläkeläinen
25€ opiskelijat & työttömät

S-ETUKORTILLA MERKITYISTÄ NÄYTÖKSISTÄ 3 EURON ETU/LIPPU
Etu myös eläkeläisten, lasten, opiskelijoiden sekä työttömien lipuista. Etu on perhekohtainen. Etu koskee ainoastaan Porin Teatterin lippumyymälästä ostettuja lippuja. Lipun osto ei kerrytä Bonusta. Etu ei koske ryhmävarauksia, laskutusmyyntiä tai verkkokauppaa.

Rooleissa

näyttelijän kuva
Pekka Hänninen Markus
näyttelijän kuva
Helena
näyttelijän kuva
Mirva Tolppanen Elsa
näyttelijän kuva
Pauli
näyttelijän kuva
Oskari Penttilä Sebastian
näyttelijän kuva
Marko Honkanen Leo
näyttelijän kuva
Peter-Sebastian Lehtonen Pavel

Katsojakommentteja

Christian Lindroosin ohjaus pitää komediallisen hullumyllyn hyvin kasassa. Pakollisen pohjustusjakson jälkeen näytelmä saa siivet alleen. Rytmitys ja sanailu toimivat. Intensiivisyys kasvaa näytelmän edetessä. Loppumetreillä moni katsoja pidättelee jo hengitystään. Markusta näyttelevä Pekka Hänninen tekee ison roolin ja onnistuu siinä. Koko ajan näyttämöllä ollen hän hallitsee komedian eri vivahteet. Maria Palmu vaimon roolissa löytää helposti oikeanlaista kemiaa vastanäyttelijöihinsä. Näytelmä vilisee hauskoja hahmoja. Erityisesti mieleen jäävät mainiot Marko Honkanen surkeana remonttimiehenä ja Peter-Sebastian Lehtonen alakerran sinnikkäänä puolalaisena. Hersyviä olivat myös herkkä goottiteini (Oskari Penttilä) ja pariskunnan parhaat ystävät Mirva Tolppanen ja Vesa Haltsonen. Jokainen on löytänyt hahmoilleen sopivan kuosin, joka laajentaa esityksen viihdyttävyyttä. Läpi näytelmän tapahtumapaikkana on iso olohuone yksine ovineen. Se riittää, sillä Teemu Loikaksen lavastus on näyttävä ja toimiva, kuten aina.

Satakunnan Kansa 30.8.2021

”Sulavan kepeää ranskalaiskomediaa Porin Teatterissa.” Näytelmä joka menee pieleen -farssista tuttu Pekka Hänninen tulkitsee mainiosti miekkosta, joka yrittää pitää palettia koossa. Hauska yksityiskohta ovat miekkosen instrumentti-imitaatiot. Täydellinen lauantai on sekavine ihmissuhdekuvioineen läheistä sukua farssille, mutta juonenkäänteitä maltetaan rakennella farssia rauhallisempaan tahtiin. Ovet käyvät toki nytkin ja kierrokset kasvavat näytelmän edetessä. Tapahtumapaikkana Teemu Loikkaan tyylikkäästi lavastama olohuone.

Länsi-Suomi 31.8.2021

Väärinkäsityksistä, yhteensattumuksista ja etenkin verbaalisesta ilottelusta syntyy viihdyttävää teatteria. Eritoten parisuhteen ja perheen kommunikointihaasteiden osalta ollaan asian ytimessä huumorin kautta. Täydellinen lauantai on tavanomaista tilannekomediaa, joka hallitun kaaoksen lainalaisuuksia noudattaen hyödyntää myös parodian ja farssin elementtejä. Lavastaja Teemu Loikas osoittaa jälleen pettämätöntä tyylitajua suunnittelemissaan mallikkaissa lavasteissa.

Satakunnan Viikko 1.9.2021

Täydellinen lauantai on erittäin onnistunut komedia, sopiva piristysruiske syksyyn ja vallitsevaan tilanteeseen 🙂 Tätä voi suositella kaikille hyvän komedian ystäville.

Katsojapalaute 14.10.2021

Hei, kävin teillä teatterissa viikonloppuna, ensimmäistä kertaa Porin teatterissa. Olin aivan pilvissä! Ja erityiskiitos näyttelijöille – Täydellinen lauantai, pääosan esittäjä- miten hienosti rooliin tuli näyttävyyttä hänen ilmeillään. Ihanaa joulun odotusta koko talon väelle, tästä käynnistä puhutaan vielä pitkään ja monessa paikassa, saitte minusta kanta-asiakkaan;)
Kiittäen, Hanna, Espoo

Katsojapalaute 12.12.2021

Ensi-ilta: 28.8.2021 Esityksen kesto: n. 2h 5 min (sis. väliajan) Esitysoikeudet: Näytelmäkulma - Nordic Drama Corner Teostietoa: Florian Zellerin kirjoittama UNE HEURE DE TRANQUILLITÉ pohjautuu Simon Grayn teokseen "Otherwise Engaged".
Liput: 30€ peruslippu | 27€ eläkeläinen
25€ opiskelijat & työttömät
Esityspaikka: Päänäyttämö Hallituskatu 14
28100 Pori
Katso kartta ja ajo-ohjeet
Pyörätuolipaikat ja S-etualennus vain suoraan Porin Teatterilta puh. 02 6344 840 Induktiosilmukka saatavilla -logo Päänäyttämön kaikilla riveillä on käytössä kuulolaitetta käyttäville tarkoitettu silmukkavahvistin. Induktiosilmukan kuuluvuus voi hieman vaihdella käyttäjän laitteen ja sijainnin mukaan.
Teksti: Florian Zeller (orig. Une heure de tranquillité) Suomennos: Reita Lounatvuori Ohjaus: Christian Lindroos Lavastus: Teemu Loikas Pukusuunnittelu: Sara Lehtonen

Rooleissa

näyttelijän kuva
Pekka Hänninen Markus
näyttelijän kuva
Helena
näyttelijän kuva
Mirva Tolppanen Elsa
näyttelijän kuva
Pauli
näyttelijän kuva
Oskari Penttilä Sebastian
näyttelijän kuva
Marko Honkanen Leo
näyttelijän kuva
Peter-Sebastian Lehtonen Pavel

Liput suoraan teatterilta

SOITA: 02 6344 840
teatterin.lipunmyynti@pori.fi