Näytelmän kuva ESITYSAJAT JA LIPUT

Rakkauslaulu

Herkkä ja arkisen runollinen Rakkauslaulu

Abi Morganin kirjoittama näytelmä kertoo vuosia naimisissa olleen pariskunnan tarinaa kahdessa tasossa: näemme nuorenparin ensiaskeleet yhteisellä tiellä ja vanhenevan miehen ja naisen yritykset kohdata lähestyvä tuntematon.

Se on koskettava kuvaus ihmiselämän riemuista ja kipeistä valinnan hetkistä. Se on kertomus talosta, puutarhasta, ajasta, muistoista ja vähitellen tapahtuvasta sitoutumisesta toiseen ihmiseen eli yhteiseen kohtaloon.

Miltä pitkä yhdessä eletty elämä näyttää, kun sitä lopulta luopumisen hetkellä kääntyy katsomaan taaksepäin?

"Tunnelmallinen syväluotaus"
Satakunnan Kansa 3.9.2018
Ohjaus: Tuomo Aitta (vier.) Lavastus ja puvustus: Markus Tšokkinen (vier.)
Ensi-ilta: 1.9.2018 Esityspaikka: Pieni näyttämö Esitysoikeudet: Näytelmäkulma - Nordic Drama Corner Oy Kesto: 2h 20min (sis. väliajan) Käsiohjelman hinta: 3€
Liput: 28€ peruslippu | 25€ eläkeläinen
23€ opiskelijat & työttömät

Pyörätuolipaikkojen sekä mahdollisten avustajapaikkojen varaus ja osto suoraan Porin Teatterin lipunmyynnistä, p. 02 6344 840.

Rooleissa

Katsojakommentteja

”Lavastus ja muu ulkoinen toteutus luovat välittömästi vahvan, tiiviin tunnelman. Fyysinen maisema onnistuu heijastelemaan päähenkilöiden mielenmaisemia. (—) Näytelmä ymmärtää muistin ja muistojen sattumanvaraisen logiikan. (—) Ohjaaja Tuomo Aitta uskaltaa nojata hitaaseen perusrytmiin, jonka sisällä kerronta välillä tiivistyy. Tuokiokuvina välkehtivä jakso jää mieleen dramaturgisena oivalluksena. (—) Kukin neljästä näyttelijästä suoriutuu omasta tärkeästä palasestaan hienosti. Vanhaa Billyä isolla sydämellä näyttelevä Ilkka Aro on kuitenkin se voimapiste, jonka kautta tarina hakee uomansa.”
Mikko Elo / Satakunnan Kansa 3.9.2018

”Nenäliinat mukaan Rakkauslauluun. (—) Näytelmän luvattiin olevan koskettava draama. Paikkansa piti. Loppuaplodit olivat raikuvat. (—) Koko nelikolle täydet pisteet tarinan jouhevasta ja riipaisevasta kerronnasta. (—) Kerronnan keino yhdistellä mennyttä aikaa nykyisen rinnalle teki näytelmästä mielenkiintoisen seurattavan.”
Pia Rauhalammi / Ulvilan Seutu 6.9.2018

”Kerronta etenee saumattomasti kahdella eri aikatasolla. Näytelmän perustempo on verkkainen, eikä tämä tässä tapauksessa tarkoita, että näytelmä olisi tylsä; päinvastoin. Intensiivisyys korostuu ja katsoja voi kaikessa rauhassa asettua kerronnan pulssille. (—) Rakkauslaulussa näyttelijät ovat 100-prosenttisesti läsnä. Rooleihin eläytyminen on uskottavaa. Katsojalle välittyy aito tunne; pateettisuudesta ei puhettakaan. Rakkauslaulussa on samaistumispintaa yllin kyllin. Se on monessakin mielessä voimaannuttava kokemus. Markus Tsokkisen lavastus on suorastaan nerokas. (—) Rakkauslaulu on ihmissuhdedraamaa parhaimmillaan. Se ei pyri kosiskelemaan romanttisella kuorrutuksella vaan on ehdottoman rehellinen kaikessa. Rakkauslaulu on samalla sekä rujo että kaunis; inhimillisyydessään vavahduttava, jopa pakahduttava.”
Tarja Tiilimäki / Uusi Aika 5.9.2018

”Rakkauslaulu oli todella kaunis ja koskettava. Suuri kiitos siitä näyttelijöiden suorituksille. Aivan erityisesti ihastuin lavastukseen!! Olisin voinut jäädä asumaan siihen lavasteeseen. Se sai mielikuvituksen valloilleen. Aivan ihastuttava napakymppi.”
Katsojapalaute 8.9.2018

Ensi-ilta: 1.9.2018 Esitysoikeudet: Näytelmäkulma - Nordic Drama Corner Oy Kesto: 2h 20min (sis. väliajan) Käsiohjelman hinta: 3€
Liput: 28€ peruslippu | 25€ eläkeläinen
23€ opiskelijat & työttömät
Esityspaikka: Pieni näyttämö Hallituskatu 14
28100 Pori
Katso kartta ja ajo-ohjeet
Pyörätuolipaikat ja S-etualennus vain suoraan Porin Teatterilta puh. 02 6344 840 Induktiosilmukka saatavilla -logo Pienen näyttämön kaikilla riveillä on käytössä kuulolaitetta käyttäville tarkoitettu silmukkavahvistin
Ohjaus: Tuomo Aitta (vier.) Lavastus ja puvustus: Markus Tšokkinen (vier.)

Liput suoraan teatterilta

SOITA: 02 6344 840
teatterin.lipunmyynti@pori.fi