Näytelmän kuva ESITYSAJAT JA LIPUT

Peppi Pitkätossu

Kaikkien tuntema Peppi Pitkätossu ottaa Porin Teatterin päänäyttämön haltuunsa valloittavalla energiallaan rakastetussa koko perheen näytelmässä!

Kun maailman vahvin tyttö, Peppi Pitkätossu eräänä päivänä muuttaa hevosineen ja apinoineen hylättyyn taloon, koko kylä menee sekaisin. Eihän pikkutyttö voi asua omillaan – sosiaaliviraston ja poliisin on puututtava asiaan! Rosvotkin kiinnostuvat Pepin omistamista kultarahoista. Onneksi Peppi on paitsi vahvempi kuin kukaan muu, myös niin sanavalmis, että selviytyy tukalista tilanteista aina voittajana. Pepin uudet ystävät Tommi ja Annika ovat haltioissaan: Peppiä eivät aikuiset saa hillittyä. Mutta jääkö Peppi kylään pysyvästi vai tuleeko merirosvoisä noutamaan hänet mukaansa?

Peppi Pitkätossu tarjoaa seikkailua ja kutkuttavaa jännitystä lapsille ja lämmintä nostalgiaa aikuisille samassa paketissa.

"Porin Teatterin versio on erinomaista lastenteatteria, jossa tyylin ainekset ovat maukkaasti koossa."
Tarja Tiilimäki / Uusi Aika 11.4.2018
Ohjaus: Ilmari Pursiainen Dramatisointi: Staffan Götestam Suomennos: Liisa Ryömä Lavastus: Juhana Hirvonen Puvustus: Taru Liipola Musiikki: Georg Riedel Musiikin sovitus: Elsi Vertanen Koreografia: Jani Rasimus
Ensi-ilta: 15.3.2018 Esityspaikka: Päänäyttämö Esitysoikeudet: Näytelmäkulma - Nordic Drama Corner Oy Ikäsuositus: 5 Kesto: 2h (sis. väliajan) Käsiohjelman hinta: 3€
Liput: 20€ peruslippu | 17€ eläkeläinen
15€ opiskelijat & työttömät

S-ETUKORTILLA MERKITYISTÄ NÄYTÖKSISTÄ 3 EURON ETU/LIPPU

Etu myös eläkeläisten, lasten, opiskelijoiden sekä työttömien lipuista. Etu on perhekohtainen. Etu koskee ainoastaan Porin Teatterin lippumyymälästä ostettuja lippuja. Lipun osto ei kerrytä Bonusta. Etu ei koske ryhmävarauksia, laskutusmyyntiä tai verkkokauppaa.

S-ETU NÄYTÖKSET
KE 7.11. klo 18

LA 1.12. klo 13

 

Pyörätuolipaikkojen sekä mahdollisten avustajapaikkojen varaus ja osto suoraan Porin Teatterin lipunmyynnistä, p. 02 6344 840.

Teemu Niemelän tilalla JEREMIAS-PETTERI NIEMINEN.

Rooleissa

Katsojakommentteja

”Porissa ohjauksesta vastaa Ilmari Pursiainen. Hän pitää monisäikeisen ja vauhdikkaan esityksen hyvin koossa. Kohtaukset soljuvat ja kuolleita pisteitä ei synny. Jani Rasimuksen koreografia riemastuttaa kokonaisuutta. Myös Taru Liipolan puvustus ja Juhana Hirvosen visualisointi Huvikumpua ja sirkusta myöten ovat näyttävän värikkäitä. Peppiä esittävä Milla-Mari Pylkkänen on kuin luotu rooliinsa: todellinen näsäviisas ja turbohuulinen luonnonlapsi, ketterä kuin mikä ja laulaa komeasti. Tommina ja Annikana nähdään Miika Suonperä ja Heta Halonen. He esittävät naapurin kahta kilttiä ja hieman nössöäkin lasta juuri niin kuin pitääkin. Esityksen loppupuolella he laulavat kauniisti haikean dueton. Näytelmä kuvisee osuvia hahmoja, kuten hassuttelevat poliisit (Hannu Müller ja Teemu Niemelä) tai höpsöt amatöörivarkaat ( Maarit Niemelä ja Janne Turkki). Erityisen sähköisen ja herkullisen tunnelman onnistuu luomaan sosiaalitanttaa esittävä Hannele Lanu. Lavalla nähdään kaikkiaan iso joukko muitakin esiintyjiä, joilla on tärkeä merkitys useissa joukkokohtauksissa. Koko ensemblen esittämä Merirosvolaulu on erityisen näyttävä. Myös hevosesta ja Herra Tossavaisesta on saatu toimivat ja hauskat eläinhahmot.”
Pertti Pitkonen / Satakunnan Kansa 17.3.2018

”Milla-Mari Pylkkänen on erinomainen Peppi, Heta Halonen ja Miika Suonperä uskottavat Annika ja Tommi. Näytelmässä on paljon lauluja, jotka soivat kauniisti. Kohtaukset tarjoavat kivoja yllätyksiä pienille katsojille. (—) Perus-Peppi on hyvä, hauska ja sopivasti jännittävä tarina.”
Sanna Jääskeläinen / Satakunnan Viikko 21.3.2018

”Porin Teatterin versio on erinomaista lastenteatteria, jossa tyylin ainekset ovat maukkaasti koossa, kuten esimerkiksi herkulliset hahmot, hauskat yksityiskohdat, mukaansa tempaava musiikki, vähän jännitystä ja tietysti sopivasti pieruhuumoria. Myös surulle ja haikeudelle jää tilaa. Lapsikatsojan ehdoilla etenevä kokonaisuus tarjoaa tirskahtelun ja kikatuksen hetkiä myös vähän varttuneemmalle katsojalle.”
Tarja Tiilimäki / Uusi Aika 11.4.2018

”Lopputulos on viihdyttävä, värikäs ja liikkuva. Georg Riedelin jatsahtava musiikki svengaa ja Jani Rasimuksen lennokkaissa koreografioissa, alkelkuvioissa ja liikekielessä on piristävän moderneja elementtejä populaarikulttuurista. (—) Näyttelijä, muusikko Milla-Mari Pylkkänen on loistava valinta päärooliin. Hän on juuri niin ilmeikäs, pirteä, nokkela (ja notkea!) kuin Pepin voi olettaakin olevan. (—) Sivurooleissa on viihdyttävää ilkamointia, kuten Maarit Niemelän ja Janne Turkin Turun murteella puhuvassa rosvokaksikossa. (—) Juhana Hirvosen lavastus tukee tarinaa hyvin. Näyttämöllä on hauskoja yksityiskohtia, kuten tanko, jolla Peppi laskeutuu korkealle näyttämölle kohoavan talonsa yläkerrasta alas sekä puu, jonka oksalla punapää roikkuu pää alaspäin.”
Maarit Anttila / Länsi-Suomi 17.3.2018

”Ilmari Pursiaisen ohjaus on onnistunut: esitys sopii koko perheelle. Näyttämöllä on vauhtia ja naurua, mutta varsinkin lopussa esitys myös liikuttaa, kun se pohtii ystävyyden ja perheen teemoja sekä lähtemistä ja jäämistä. 7-vuotias lapsikriitikko itki ja nauroi esityksen aikana ja antoi näytelmälle kotimatkalla täydet viisi tähteä.”
Tiina Laaninen / SHOP-lehti 28.3.2018

Ensi-ilta: 15.3.2018 Esitysoikeudet: Näytelmäkulma - Nordic Drama Corner Oy Ikäsuositus: 5 Kesto: 2h (sis. väliajan) Käsiohjelman hinta: 3€
Liput: 20€ peruslippu | 17€ eläkeläinen
15€ opiskelijat & työttömät
Esityspaikka: Päänäyttämö Hallituskatu 14
28100 Pori
Katso kartta ja ajo-ohjeet
Pyörätuolipaikat ja S-etualennus vain suoraan Porin Teatterilta puh. 02 6344 840 Induktiosilmukka saatavilla -logo Päänäyttämön kaikilla riveillä on käytössä kuulolaitetta käyttäville tarkoitettu silmukkavahvistin. Induktiosilmukan kuuluvuus voi hieman vaihdella käyttäjän laitteen ja sijainnin mukaan.
Ohjaus: Ilmari Pursiainen Dramatisointi: Staffan Götestam Suomennos: Liisa Ryömä Lavastus: Juhana Hirvonen Puvustus: Taru Liipola Musiikki: Georg Riedel Musiikin sovitus: Elsi Vertanen Koreografia: Jani Rasimus

Liput suoraan teatterilta

SOITA: 02 6344 840
teatterin.lipunmyynti@pori.fi