Näytelmän kuva ESITYSAJAT JA LIPUT

Pähkähullun Päiväkirja

Pähkähullun päiväkirja kerto nimineuvos Aksenti Ivanovitsista, saavuttamattomasta rakkaudesta ja sen seurauksista. Tarina sukeltaa syvälle ihmisyyteen ja inhimillisyyteen. Se on tragikomedia rakastetuksi tulemisen kaipuusta maailmassa, jossa ihmisen elämä on muuttunut ulkoapäin mitattavaksi suoritukseksi. Saako ihminen tuntea, näyttää ja elää kuin itse haluaa? Vuosisadat vaihtuvat, mutta ihminen haaveineen, toiveineen pettymyksineen ja riemuineen on aina pohjimmiltaan samanlainen.

Nikolai Gogolin vuonna 1835 kirjoittamassa klassikkoteoksessa tragedia ja komiikka risteytyvät harvinaisen koskettavasti. Tarina luo kirkkaan kuvan ihmismielen järkkymisestä ja todellisuudentajun katoamisesta. Eli siitä, miten ihminen menettää elämänhallinnan ja syrjäytyy. Gogolin klassikko on siirretty tähän päivään, meidän aikaamme. Voi rakas ystävä! Miten selvästi kevään lähestymisen jo tuntee! Sydämeni hakkaa kuin odottaen jotain!

Tragikomedia rakastetuksi tulemisen kaipuusta.
Alkuperäisteos: Nikolai Gogol Suomennos: Anton Nikkilä Ohjaus, lavastus ja puvustus: Vesa Haltsonen
Ensi-ilta: 22.9.2016 Esityspaikka: Pieni näyttämö Kesto: 1h 30min (sis. väliajan)
Liput: 27€ peruslippu | 24€ eläkeläinen
22€ opiskelijat & työttömät

Rooleissa

näyttelijän kuva
Vesa Haltsonen Aksenti Ivanovits

Katsojakommentteja

”Vesa Haltsonen laittaa itsensä sataprosenttisesti likoon Gogolin tragikomediaa tulkitessaan.”
Mikko I. Elo / Satakunnan Kansa 24.9.2016

”Suururakkansa ohjannut, lavastanut ja puvustanut Haltsonen tulkitsee tunnollisen pikkuvirkamiehen roolin piiruntarkoin nyanssein. Jokainen ele, liike ja puheen variaatio heijastelee osuvasti päähenkilön mielen murtumista. (—) Gogolin monivirtteinen teksti on loistava. Niin myös vanhaa tarinaa omaperäisesti modernisoineen Haltsosen suoritus. Tulkinta on herkkää, rankkaa ja elastista. Suururakan tehnyt näyttelijä on tehnyt yhden uransa vaativimmista rooleista. Lopputulos osoittaa, että monologin täydellisesti sisäistänyt mies voi yksinkin täyttää koko näyttämön.”
Vesa-Pekka Järvelä / Satakunnan Viikko 28.9.2016

”Näyttelijä Vesa Haltsosen monologiesitys teoksesta (—) hipoo täydellisyyttä. Esitys on kokonaisvaltainen teatterielämys, jossa näyttelijä kuljettaa tarinaa suvereenista alusta loppuun herpaantumattomalla intensiteetillä.”
Tarja Tiilimäki / Uusi Aika 7.10.2016

”Kävimme katsomassa Vesa Haltsosen monologin ”Pähkähullun Päiväkirja” Porin Teatterin uudella pienellä näyttämöllä. Gogolin tekstiin pohjautuva, melkein yhden miehen esitys oli lähes parasta teatteria mitä olimme aikoihin kokeneet. Haltsosen kontakti yleisöön, ailahteleva ja vaihdellen maaninen, depressiivinen ja suoranaisesti mielipuolinen ote tekstiin oli loistava. Yleisö ei pystynyt pidättelemään repeilyään – eikä pelkästään onnistuneesti luonnehditun tekstin, vaan myös hallittujen hiljaisuuksien painosta. Suosittelemme näytelmää lämpimästi kaikille, joiden mielestä maailma kaipaa lisää pähkähulluutta.”
sähköpostipalaute 26.9.2016

”Vesa Haltsosen luoma kokonaisuus on näyttelijätaiteen juhlaa. Gogolmaiset piikit ovat mukana ilman muuta, mutta nyt rehottaa ennen kaikkea näyttämön runous ja suuri empatia hauraan mielen hiipumista kohtaan. (—) Gogolin aiheesta on tehty myös kärkevää poliittista teatteria, mutta Haltsonen on mennyt syvemmälle. Yhteydet aikamme epäkohtiin ovat selvät ilman alleviivauksiakin. Nyt näemme ja koemme tuon kaiken näyttämörunouden asein.”
Risto Ojanen / SHOP-lehti 29.9.2016

Ensi-ilta: 22.9.2016 Kesto: 1h 30min (sis. väliajan)
Liput: 27€ peruslippu | 24€ eläkeläinen
22€ opiskelijat & työttömät
Esityspaikka: Pieni näyttämö Hallituskatu 14
28100 Pori
Katso kartta ja ajo-ohjeet
Pyörätuolipaikat ja S-etualennus vain suoraan Porin Teatterilta puh. 02 6344 840 Induktiosilmukka saatavilla -logo Pienen näyttämön kaikilla riveillä on käytössä kuulolaitetta käyttäville tarkoitettu silmukkavahvistin
Alkuperäisteos: Nikolai Gogol Suomennos: Anton Nikkilä Ohjaus, lavastus ja puvustus: Vesa Haltsonen

Rooleissa

näyttelijän kuva
Vesa Haltsonen Aksenti Ivanovits

Liput suoraan teatterilta

SOITA: 02 6344 840
teatterin.lipunmyynti@pori.fi