Näytelmän kuva ESITYSAJAT JA LIPUT

My Fair Lady

Elizan matka katujen kasvatista leidiksi Lontoon eliittiin

Eletään vuotta 1912 Lontoon Covent Gardenissa. Eliza Doolittle on hyväsydäminen, mutta rääväsuinen kukkamyyjä, jonka suurimpana toiveena on päästä floristiksi omaan kukkakauppaan ja lopettaa työt vaatimattomana katukaupustelijana. Oikeaksi myyjättäreksi pääseminen kuitenkin vaatii kunnollisen kieliopin hallintaa. Virheellisesti ja murtaen puhuvan Elizan unelma on siis jäämässä vain haaveeksi…

Kaikki muuttuu kun brittiläisen yläluokan poikamies, maailmankuulu fonetiikan ekspertti Henry Higgins, kuulee Elizan puhetta ja kiinnostuu neidon rahvaanomaisesta kielestä. Higgins lyö vetoa eversti Pickeringin kanssa, että pystyy kuudessa kuukaudessa muovaamaan Elizasta uskottavan kreivittären suurlähetystön tanssiaisiin. Eliza ottaa haasteen vastaan, mutta ääntämisen opiskelusta ei tule helppoa kun vastakkain asettuu kaksi temperamenttista ihmistä. Vähitellen Elizan puhetaidot karttuvat ja leidi on valmis esiteltäväksi Ascotissa, brittiläisen eliitin näyttävässä seurapiiritapahtumassa….

Musikaalissa kuullaan monia upeita sävelmiä, jotka kuljettavat tarinankerrontaa. Oman väripilkkunsa juoneen tuovat Elizan isä; Alfred P. Doolittle, ponteva roskakuski sekä Freddy Eynsford-Hill; yläluokkainen nuorimies, joka ihastuu korviaan myöten Elizaan.

My Fair Lady -musikaali sai ensi-iltansa New Yorkin Broadwayllä vuonna 1956. Audrey Hepburnin ja Rex Harrisonin tähdittämä samanniminen elokuvaversio valmistui 1964.

"Porilaisten My Fair Lady onnistuu – versio pureutuu tarinan ytimeen komean ulkoisen toteutuksen tukemana."
Satakunnan Kansa 8.9.2019
Käsikirjoitus: Alan Jay Lerner (perustuu Bernard Shaw'n näytelmään Pygmalion) Musiikki: Frederic Loewe Suomennos: Mikko Koivusalo Ohjaus: Tommi Kainulainen (vier.) Lavastus: Teemu Loikas Puvustus: Taru Liipola Musiikin sovitus ja kapellimestari:: Seppo Tyni (vier.) Koreografia: Timo Saari (vier.) Laulujen harjoitus: Laura Ruusumaa (vier.) Tanssikapteeni: Joona Rytkönen (vier.)
Ensi-ilta: 7.9.2019 Esityspaikka: Päänäyttämö Esitysoikeudet: Näytelmäkulma - Nordic Drama Corner Oy Kesto: 2h 50min (sis. väliajan) Käsiohjelman hinta: 5€
Liput: 40€ peruslippu | 36€ eläkeläinen
33€ opiskelijat & työttömät


S-ETUKORTILLA MERKITYISTÄ NÄYTÖKSISTÄ 3 EURON ETU/LIPPU

Etu myös eläkeläisten, lasten, opiskelijoiden sekä työttömien lipuista. Etu on perhekohtainen. Etu koskee ainoastaan Porin Teatterin lippumyymälästä ostettuja lippuja. Lipun osto ei kerrytä Bonusta. Etu ei koske ryhmävarauksia, laskutusmyyntiä tai verkkokauppaa.

TULEVAT S-ETUNÄYTÖKSET:

LA 29.2. KLO 18
LA 2.5. KLO 13

Pyörätuolipaikkojen sekä mahdollisten avustajapaikkojen varaus ja osto suoraan Porin Teatterin lipunmyynnistä, p. 02 6344 840.

SATAKUNNAN KANSA
Satakunnan Kansan kulttuuritoimituksen 4-osainen juttusarja My Fair Lady -musikaalin valmistusmisprosessista. (vaatii kirjautumisen SK:n tilaajana)

Satakunnan Kansa 9.4.2019 >>
Satakunnan Kansa 10.8.2019 >>
Satakunnan Kansa 23.8.2019 >>
Satakunnan Kansa 30.8.2019 >>


RADIO PORI
Estradilla: Porin Teatterin Maarit ja Teemu Niemelä

https://www.radiopori.fi/uutiset/paikallinen/estradilla-porin-teatterin-maarit-ja-teemu-niemela

SATAKUNNAN KANSA 28.12.2019
Satakunnan Kansan kriitikot listasivat vuoden 2019 kulttuurin tähtihetket Satakunnassa. Toimittaja Pertti Pitkonen valitsi omaksi suosikikseen Vesa Haltsosen roolisuorituksen Elizan isän, roskakuski Alfred P. Doolittlena.

LUE KOKO ARTIKKELI >>
(vaatii kirjautumisen SK:n tilaajana)

MY FAIR LADYN KOREOGRAFI ON VUODEN TANSSINTEKIJÄ!
Suomen kolmatta Etnogaalaa juhlittiin torstaina 9.1.2020. Juhlassa Vuoden tanssintekijänä palkittiin Timo Saari.

LUE KOKO ARTIKKELI >>

Rooleissa

Katsojakommentteja

Teemu Niemelä pitää taitavasti yllä Higginsin pidättyväistä ja itsekeskeistä pintaa. Tragikoominen hahmo löytää vasta aivan lopussa sisältään jotain muuta. Tunteet räiskyvät ristiaallokossa viimeisen, voimakkaan Kai häneen tottunut jo oon -soololaulun aikana. Syvän ytimen ympärille rakentuu audiovisuaalinen viihdepaketti, joka toimii kaikilta osin. Huumori ja komedialliset elementit korostuvat, kun pääparin lisäksi myös sivuhahmoilla on vahva, ulospäin suuntautunut ote. Seitsenhenkinen taustabändi säestää tuttuja kappaleita kepeästi niin, että etenkin Laura Ruusumaan viulu ottaa vahvan roolin. Lauluissa piisaa repertuaaria monikerroksisista kuoro-osuuksista vaikuttaviin sooloihin. Varsinkin Maarit Niemelä pääsee esittämään vivahteikkuuttaan repivistä sävyistä silkinpehmeisiin. Puvustus, koreografia ja etenkin lavastus ansaitsevat kukin erityismaininnan. Lavasteet ja niiden vaihtuminen on toteutettu niin, että ääripäät korostuvat ja esimerkiksi toisen puoliajan aloittava takaumajakso toimii hulppealla tavalla. My Fair Ladyn kaltaisten teosten kohdalla voi aina kysyä, pitääkö tätä nyt taas kerran esittää. Porin teatteri antaa oman vastauksensa kokonaisvaltaisen komealla toteutuksellaan ja pureutumalla tarinan olennaisiin teemoihin.
Satakunnan Kansa 8.9.2019

”Lämmin kiitos hienosta elämyksestä näyttelijöille, orkesterille ja taustajoukoille My Fair Lady-musikaalissa. Olen vaikuttunut ja ihan lopussa vähän liikutuin, taisin vähän itkea tirauttaa. Te olitte ihania.”
Katsojapalaute 16.9.2019

”Jo alussa kuullaan aivan mainioita lauluja. Kadun kvartetti soi komeasti ja ilo oikein repeää kun lavalla laulaa ja tanssii Elizan isä Alfred (Vesa Haltsonen) kavereidensa kanssa. Maarit Niemelän ääni ihastuttaa, samoin Freddyn eli Oskari Penttilän. Musiikin kruunaa orkesterin sointi. Lavastus on todella upea. Myös puvustus on hieno. Porin Teatterissa osataan tehdä kunnon musikaali.”
Satakunnan Viikko 18.9.2019

”Kiitos jälleen kerran upeasta musikaalista My Fair Lady, jossa kaikki oli kohdallaan: ammattitaitoinen upea orkesteri, erinomainen ohjaus, omaperäinen ja hauska koreografia,mahtavat näyttelijäsuoritukset, uskomattomasti toteutettu lavastus sekä puvustus! Superlatiiveja ei näissä voi jakaa liikaa – kaikki nämä tarjosivat pettämättömän ihanan teatterinautinnon!”
Katsojapalaute 1.11.2019

”Hei, My Fair Lady, la 15.2.20, klo 13.00 Kiitoksia paljon kerrassaan hienosta esityksestä. Tulin katsomaan teitä uudestaan 💕. ”
Katsojapalaute 15.2.2020

”Tommi Kainulaisen dramatisoima ja ohjaama My Fair Lady on ennen kaikkea kokonaisuus, usean eri taiteenlajin yhdistelmä, joka hitsautuu viihdyttäväksi kokonaistaideteokseksi. Teatterikoneisto on hiottu viimeisen päälle, ja tuloksena on näkö- ja kuuloaisteja hivelevä elämys. Laulavat Niemelät ovat oiva valinta pääosiin. Vesa Haltsosen mainiosti tulkitseman Elizan isän elämä tärveltyy, kun hän yllättäen rikastuukin. Koreografi, tanssija Timo Saari on lähestynyt klassikkoa tuoreesta näkökulmasta: tanssivan ja laulavan ensemblen liikekieltä on ilo katsella. Pyörivistä elementeistä rakentuva loistelias lavastus kohoaa ylöspäin. Taru Liipolan epookkipuvustuksessa ihastuttavat erityisesti väriteemat.
Länsi-Suomi 12.9.2019

”Hei, sydämellisiä kiitoksia My Fair Lady esityksestä la 14.9.2019 klo 13.00. Olitte upeita! ”
14.9.2019

”Olin 12.10.19 klo 13 sisareni kanssa näytöksessä. Ihailimme loistavaa upeeta ammattitaitoista nyt loppuu sanat lavastusta. Soljuvaa kulissien vaihtoa. Kokonaisuus upea. Terveisin Tiina Porista ja sen sisko Torniosta. ”
Katsojapalaute 12.10.2019

”Kävimme anopin kanssa katsomassa My Fair Ladyn, ja olimme lumoituneita! Upeat roolisuoritukset, fantastiset lavasteet ja mikä tunnelma!! Tulimme Liedosta asti ja varmasti tulemme uudestaan. Aivan mahtavaa!”
Katsojapalaute 17.11.2019

Ensi-ilta: 7.9.2019 Esitysoikeudet: Näytelmäkulma - Nordic Drama Corner Oy Kesto: 2h 50min (sis. väliajan) Käsiohjelman hinta: 5€
Liput: 40€ peruslippu | 36€ eläkeläinen
33€ opiskelijat & työttömät
Esityspaikka: Päänäyttämö Hallituskatu 14
28100 Pori
Katso kartta ja ajo-ohjeet
Pyörätuolipaikat ja S-etualennus vain suoraan Porin Teatterilta puh. 02 6344 840 Induktiosilmukka saatavilla -logo Päänäyttämön kaikilla riveillä on käytössä kuulolaitetta käyttäville tarkoitettu silmukkavahvistin. Induktiosilmukan kuuluvuus voi hieman vaihdella käyttäjän laitteen ja sijainnin mukaan.
Käsikirjoitus: Alan Jay Lerner (perustuu Bernard Shaw'n näytelmään Pygmalion) Musiikki: Frederic Loewe Suomennos: Mikko Koivusalo Ohjaus: Tommi Kainulainen (vier.) Lavastus: Teemu Loikas Puvustus: Taru Liipola Musiikin sovitus ja kapellimestari:: Seppo Tyni (vier.) Koreografia: Timo Saari (vier.) Laulujen harjoitus: Laura Ruusumaa (vier.) Tanssikapteeni: Joona Rytkönen (vier.)

Liput suoraan teatterilta

SOITA: 02 6344 840
teatterin.lipunmyynti@pori.fi