Näytelmän kuva ESITYSAJAT JA LIPUT

Me Rosvolat

10-vuotias Vilja Vainisto ryöstetään kesäloman alussa. Tylsä lomamatka perheen kanssa muuttuu kertaheitolla vauhdikkaaksi seikkailuksi, kun Rosvolat nappaavat Viljan mukaansa. Aluksi Vilja-tyttö vastustelee ryöstäjiään, mutta kaksi rosvoa – Hele ja Kalle – ovat hänen ikäisiään ja hän ystävystyy heidän kanssaan. Rosvoperheen muut jäsenet ovat värikkäitä hahmoja, eikä kommelluksilta voi välttyä tällaisessa porukassa. Viljastakin tulee täysiverinen rosvo kun hän keksii aivan oman uuden rosvousidean! Kaiken kruunaa suuri rosvojen kesätapahtuma, jossa eri rosvoklaanit ottavat mittaa toisistaan.

Hurjanhauska kesä on täynnä rosvoromantiikka ja lihapullantäyteisiä aamupaloja. Lopussa asiat kääntyvät päälaelleen, kun rosvotkin huomaavat kaipaavansa lämmintä sänkyä ja kattoa päänsä päälle.

Me Rosvolat -näytelmä pohjautuu kirjailija Siri Kolun samannimiseen lastenkirjaan.

Syksyllä 2009 Kolu voitti tekstillään kustannusosakeyhtiö Otavan ja Kinoproductionin järjestämän lastenromaani- ja elokuvakirjoituskilpailun. Me Rosvolat -teos ilmestyi huhtikuussa 2010 ja voitti samana vuonna Finlandia Junior -palkinnon. ”Me Rosvolat on vauhdikas satu, joka kulkee kuin viritetty pakoauto”, Finlandia Junior –raati sanoi.

Vauhdikas satu, joka kulkee kuin viritetty pakoauto!
Alkuperäinen teos: Siri Kolu Dramatisointi: Selja Ahava Ohjaus: Patrik Drake Lavastus: Teemu Loikas Puvustus: Taru Liipola
Ensi-ilta: 17.2.2016 Esityspaikka: Päänäyttämö Ikäsuositus: Yli 5 -vuotiaille Kesto: 1h 45min (sis. väliaika) Käsiohjelman hinta: 1€ R-kioskin tapahtumanumero: 111602

Rooleissa

Katsojakommentteja

”Porin Teatterin versio Siri Kolun vuonna 2010 julkaistusta menestysromaanista panostaa vauhtiin ja visuaalisuuteen. Me Rosvolat -näytelmä nojaa suosituksi havaitun brändin perusvarmaan monistamiseen. Onneksi monistaminen tehdään huolellisesti ja viihdyttävästi – ja parhaimmillaan jopa kekseliäästi.”
Satakunnan kansa

”Kolun teksti on hauskan anarkistinen. Silti näytelmä korostaa tärkeitä arvoja kuten perheen merkitystä ja kaikkien sen jäsenten kuulluksi tulemista.”
Länsi-Suomi

”Näyttelijät ovat hyvissä satuilmaisun fiiliksissä ja pistävät parastaan. Erityisesti Niemelä on mahoineen ja Aino-tossuineen kaikkineen elementissään. Mira Rastaalle Viljan rooli herkkänä ja nokkelana tyttönä istuu mainiosti. Hän näyttelee pakottomasti ja luonnollisesti kuten myös Oskari Penttilä. Mirva Tolppasen rooli Helenä, rosvoperheen tyttärenä, on ehjä työ lapsuuden ja aikuisuuden rajamailla häilyvänä ihmisenä. Valot ja projisoinnit luovat hienosti erilaisia tunnelmia.”
Uusi Aika

”Me Lapin koululaiset Raumalta olimme torstaina 7.4. katsomassa Me Rosvolat-esitystä. Haluamme kiittää Porin teatteria hyvästä lapsille ja aikuisillekin sopivasta esityksestä. Vaikka se oli lähinnä lapsille suunnattu, se oli rauhallinen, selkeästi teatterinomainen, jännä ja opettavainenkin. Kaikki ne ovat hyvän esityksen elementtejä. Uskon, että saitte uusia ystäviä itsellenne.”
Lapin koulu / Matti Heinilä, rehtori

Ensi-ilta: 17.2.2016 Ikäsuositus: Yli 5 -vuotiaille Kesto: 1h 45min (sis. väliaika) Käsiohjelman hinta: 1€ R-kioskin tapahtumanumero: 111602 Esityspaikka: Päänäyttämö Hallituskatu 14
28100 Pori
Katso kartta ja ajo-ohjeet
Pyörätuolipaikat ja S-etualennus vain suoraan Porin Teatterilta puh. 02 6344 840 Induktiosilmukka saatavilla -logo Päänäyttämön kaikilla riveillä on käytössä kuulolaitetta käyttäville tarkoitettu silmukkavahvistin. Induktiosilmukan kuuluvuus voi hieman vaihdella käyttäjän laitteen ja sijainnin mukaan.
Alkuperäinen teos: Siri Kolu Dramatisointi: Selja Ahava Ohjaus: Patrik Drake Lavastus: Teemu Loikas Puvustus: Taru Liipola

Liput suoraan teatterilta

SOITA: 02 6344 840
teatterin.lipunmyynti@pori.fi