Näytelmän kuva ESITYSAJAT JA LIPUT

Mannerheim ja saksalainen suudelma

Historiallinen kertomus Suomen vaaran vuosista

Mannerheim ja saksalainen suudelma on Juha Vakkurin kirjoittama ja Christian Lindroosin sovittama ja ohjaama historiallinen kertomus Suomen todellisista vaaran vuosista. Mannerheimin päämääränä oli pitää Suomi erillissodassa ja torjua Saksan hanakasti tarjoama apu niin 1918 kuin vuodesta 1941 eteenpäin, jotta maa pysyisi itsenäisenä ja riippumattomana avunantajan omista valtapyyteistä. Molemmilla kerroilla saksalaisesta suudelmasta uhkasi tulla kuolonsuudelma.

Näytelmä kuvaa niitä hetkiä, kun Suomi oli tienhaarassa ja epävarman tulevaisuuden edessä joutui valitsemaan tien jota kulkea. Tällaisilla hetkillä nousevat esiin johtajien henkilökohtaiset ominaisuudet, heidän voimansa ja heikkoutensa.

Carl Gustaf Emil Mannerheim oli suomalainen aatelismies, sotilas ja sitoutumaton poliitikko. Hän oli itsenäisen Suomen toinen valtionhoitaja, kuudes presidentti ja Suomen marsalkka. Intensiivinen, historiallinen näytelmä piirtää kokovartalokuvan Suomen ensimmäisestä suurmiehestä, joka pelasti maamme kahdesti, ellei kolmesti. Mannerheimin tärkein prioriteetti olikin pitää suomalaiset hengissä: Maahan on saatava ruoka-apua. Suomen itsenäisyys on tunnustettava.

”Ainoa pyrkimykseni on, että Suomi ei katoa, mitään muuta tehtävää minulla ei ole!”
Carl Gustaf Emil Mannerheim
Kirjailija: Juha Vakkuri Sovitus ja ohjaus: Christian Lindroos Lavastus: Janne Siltavuori (vier.) Puvustus: Taru Liipola Projisointien suunnittelu: Sebastian Lindroos (vier.) Kesto: 2h 40min (sis.väliajan)
Ensi-ilta: 25.1.2020 Esityspaikka: Päänäyttämö Esitysoikeudet: Agency North Oy / Näytelmäkirjailijat Ikäsuositus: Sallittu Kesto: n. 2h 40 min (sis. väliajan) Käsiohjelman hinta: ilm. myöh.
Liput: 28€ peruslippu | 25€ eläkeläinen
23€ opiskelijat & työttömät

S-ETUKORTILLA MERKITYISTÄ NÄYTÖKSISTÄ 3 EURON ETU/LIPPU

Etu myös eläkeläisten, lasten, opiskelijoiden sekä työttömien lipuista. Etu on perhekohtainen. Etu koskee ainoastaan Porin Teatterin lippumyymälästä ostettuja lippuja. Lipun osto ei kerrytä Bonusta. Etu ei koske ryhmävarauksia, laskutusmyyntiä tai verkkokauppaa.

TULEVAT S-ETUNÄYTÖKSET:

TO 12.3. KLO 19
LA 21.3. KLO 18
PE 8.5. KLO 13

 

Pyörätuolipaikkojen sekä mahdollisten avustajapaikkojen varaus ja osto suoraan Porin Teatterin lipunmyynnistä, p. 02 6344 840.

 

SATAKUNNAN KANSA 22.1.2020
Tähtijuttu -artikkelissa näyttelijä Janne Turkki kertoo valmistautumisestaan Mannerheimin nimirooliin.
(Huom: vaatii kirjautumistunnukset Satakunnan Kansaan)

Lue tästä >>

Rooleissa

Katsojakommentteja

”Kritiikitön Mannerheim -kuva voisi olla pelkkää ikonin kiillottamista, mutta sankari näyttäytyy myös ihmisenä ennen kaikkea Janne Turkin tarkan roolityön voimalla. Ryhdikäs hahmo tuntee arvonsa, mutta on myös yllättävän maanläheinen ja taipuu jopa kuivaan huumoriin. Mannerheim ja saksalainen suudelma tarjoaa autenttista ja sisäistettyä historiankuvaa edeten sujuvana ja tasalaatuisena keskusteludraamana, jota aito arkistomateriaali säväyttää.”
Satakunnan Kansa 27.1.2020

”Hei, kiitoksia paljon Mannerheim ja saksalainen suudelma -esityksestä 1.2.2020 klo 13.00. Tavattoman hieno ja mielenkiintoinen esitys.”
Katsojapalaute 1.2.2020

”Iso kiitos upeasta Mannerheim ja saksalainen suudelma esityksestä Vihdoinkin hyvää draamaa Porin teatterissa. Tarkka, hyvin toteutettu kuvaus maamme kohtalon vuosista – Kiitos Christian Lindroos – tervetuloa Poriin! Janne Turkki teki hienosti haastavan roolinsa ja kiitokset ansaitsevat myös kaikki muut, näytelmän toteutuksessa mukana olleet.”
Katsojapalaute 7.2.2020

”Esityksen setappi lavastuksineen ja puvustuksineen toimii hyvin. Näyttämökuvat vaihtuvat saumattomasti Mustion linnan aristokratiasta Mikkelin komentohuoneen sotilaalliseen askeettisuuteen. Tekstit, aikalaiskuvat ja filminpätkät helpottavat katsojaa tilanteiden ja paikkojen hahmottamisessa. Uskon, että saman ajatuksen jakavat perjantaisessa päivänäytöksessä olleet koululaisetkin. Itselleni mieleen jäivät erityisesti Peter-Sebastian Lehtosen esittämä itsevarma saksalaisten joukkojen komentaja von der Goltz, Vesa Haltsosen kamariherra Hjalmar Linder sekä Oskari Penttilän suorapuheinen eversti Paasonen. He tekivät tarkkaa näyttelijäntyötä, toki koko ensemble.”
Demokraatti.fi 14.2.2020

”Christian Lindroosin ensimmäinen ohjaus taiteellisena johtajana vakuuttaa myös hänen kyvystään henkilöohjaajana. Koko näyttelijäkaarti elää ja hengittää. Historiallinen draama ryhdittyy myös hienovireisellä komiikalla. Näyttämötapahtumat sidotaan historialliseen viitekehykseen autenttisilla, puhuttelevilla elokuvaklipeillä.”
Satakunnan Viikko 29.1.2020

”KIITOS eilen (1.2. klo 13) näkemästäni MANNERHEIM JA SAKSALAINEN SUUDELMA -esityksestä! Minulle teatterin melkoisena ns. suurkuluttajana eilinen katsomiskokemus – varsin tutusta aiheesta – olikin erityisen mieleen jäävä! Esitys pystyi valaisemaan Suomen nykyelämänkin kannalta olennaisia ”kohtalon hetkiä”! Tekstin aihehan on mitä tärkein meille nykyisillekin suomalaisille, ehkä maailman epävakauskin vaatii MANNERHEIM-esityksen kaltaista, kiinnostavaa historiamme selvitystä! Mielestäni esityksen kaikki roolityötä – erityisen osuvassa lavastuksessa – loivat niin historiallisesti kuin esityksenä vaikuttavan kokonaisuuden. Vaikka aihe on varsin vakava, mielestäni esityksen katsojassa synnyttämä lopputulema on kuitenkin voimaannuttava. – Tästä erityiskiitos Janne Turkin älykkään koskettavasta roolityöstä – esityksen alusta erityisesti loppuun! Mainiota nähdä tässä sotilashenkilöiden MANNERHEIM-esityksessä nyt kaikki Porin miesnäyttelijät oikein vakuuttavissa ja vaikuttavissa rooleissa – kaikille kiitos! Varmaan juuri erityisesti omassa elämäntilanteessani – vaikutuksiltaan ja voimaannuttavuudessaan MANNERHEIM-esitys jää harvinaisen mieliin painuvaksi, vielä tänäänkin! Kyllä tässä omassa elämässäkin ja maailman erilaisissa muutoksissa täytyy vaan itse kunkin ”tehdä-Mannerheimit”! Me katsojat pidimme kyllä yleisemminkin pidimme esityksestä, kun aloimme ns. tahdissa taputtaa!!! Toivottavasti yleisö löytää tämän esityksen!”
Katsojapalaute 2.2.2020

”Janne Turkki tekee väkevän roolityön Mannerheimina, joka väliajan jälkeen saa olemukseensa uutta ryhtiä ja jämäkkyyttä. Parhaiten mieleen jäävät Oskari Penttilän jämäkät roolit senaattorina ja eversti Paasosena. Mielenkiintoinen yksityiskohta Suomen historiassa ja kohtaus näytelmässä on tapaaminen Yhdysvaltojen presidentin Herbert Hooverin (Marko Honkanen) kanssa.”
Länsi-Suomi 11.2.2020

Ensi-ilta: 25.1.2020 Esitysoikeudet: Agency North Oy / Näytelmäkirjailijat Ikäsuositus: Sallittu Kesto: n. 2h 40 min (sis. väliajan) Käsiohjelman hinta: ilm. myöh.
Liput: 28€ peruslippu | 25€ eläkeläinen
23€ opiskelijat & työttömät
Esityspaikka: Päänäyttämö Hallituskatu 14
28100 Pori
Katso kartta ja ajo-ohjeet
Pyörätuolipaikat ja S-etualennus vain suoraan Porin Teatterilta puh. 02 6344 840 Induktiosilmukka saatavilla -logo Päänäyttämön kaikilla riveillä on käytössä kuulolaitetta käyttäville tarkoitettu silmukkavahvistin. Induktiosilmukan kuuluvuus voi hieman vaihdella käyttäjän laitteen ja sijainnin mukaan.
Kirjailija: Juha Vakkuri Sovitus ja ohjaus: Christian Lindroos Lavastus: Janne Siltavuori (vier.) Puvustus: Taru Liipola Projisointien suunnittelu: Sebastian Lindroos (vier.) Kesto: 2h 40min (sis.väliajan)

Liput suoraan teatterilta

SOITA: 02 6344 840
teatterin.lipunmyynti@pori.fi