Näytelmän kuva ESITYSAJAT JA LIPUT

Kraanat Auki!

Sarja kohtauksia elämän valokuva-albumista.

Kraanat auki! -musiikkiesityksen laulut kertovat nuoruudesta, rakkaudesta lapsiin, parisuhteiden pysäkeistä ja uusista aluista. Niissä on onnen täyttämiä muistoja, arjen pirullista komiikkaa ja suuri pysäyttävin suru.

Kraanat auki! on kahden ystävän tarina keskellä tavallisuuden viidakkoa. Esityksen syvin juuri on ystävyys, joka on olemassa joka hetki. Vaikka toinen joskus katoaakin toiselta, löytyy ihminen samana ja yhtä rakkaana silloin, kun on aika palata retkiltä takaisin.

Kraanat auki! oli jo vuonna 1995 Eija Ahvon ja Susanna Haaviston esittämänä suurmenestys Helsingin Kaupunginteatterissa. Haavisto on päivittänyt tekstin seuraavan sukupolven esitettäväksi ja ohjaa sen nyt Porin Teatterin pienelle näyttämölle, jossa rooleissa nähdään Maarit Niemelä ja Heidi Rantakeisu.

 

”Avaa hana muistojen tulla, anna kuvien kulkea
Avaa hana naurun tulla, anna menneiden mellastaa!
Avaa hana onnen tulla, anna rakkauden raapia
Avaa hana tuskan tulla, anna kivun korventaa!

Kraanat auki!
Avaa hana itkun tulla, anna sielun aueta!
Kraanat auki!
Avaa hana onnen tulla, anna sielun raueta!”

"Arjen laulunäytelmä soi komeasti."
Pertti Pitkonen / Satakunnan Kansa 2.11.2018
Käsikirjoitus ja ohjaus: Susanna Haavisto Musiikin sävellys: Juhana Hirvonen, Susanna Haavisto Lavastus: Juhana Hirvonen, Susanna Haavisto Puvustus: Susanna Haavisto, Anne Evesti
Ensi-ilta: 31.10.2018 Esityspaikka: Pieni näyttämö Esitysoikeudet: Tuotantoyhtiö ArtWise Oy Kesto: 1h 45min (sis. väliajan)
Liput: 30€ peruslippu | 27€ eläkeläinen
24€ opiskelijat & työttömät

S-ETUKORTILLA MERKITYISTÄ NÄYTÖKSISTÄ 3 EURON ETU/LIPPU

Etu myös eläkeläisten, lasten, opiskelijoiden sekä työttömien lipuista. Etu on perhekohtainen. Etu koskee ainoastaan Porin Teatterin lippumyymälästä ostettuja lippuja. Lipun osto ei kerrytä Bonusta. Etu ei koske ryhmävarauksia, laskutusmyyntiä tai verkkokauppaa.

 

Pyörätuolipaikkojen sekä mahdollisten avustajapaikkojen varaus ja osto suoraan Porin Teatterin lipunmyynnistä, p. 02 6344 840

Rooleissa

näyttelijän kuva
Maarit Niemelä (vier.)
näyttelijän kuva
Heidi Rantakeisu

Katsojakommentteja

”Porin Teatterissa on työstetty erinomaisen hienosti soiva laulunäytelmä. Esityksen valovoima lähtee ennen kaikkea sen kahdesta koko ajan näyttämöllä olevasta naisesta. Maarit Niemelä ja Heidi Rantakeisu ovat todellinen tähtipari. Heidän laulunsa on korvia hivelevän kaunista ja ilmeikästä. Muutenkin koko esitys on intensiivinen ja kun siihen vielä lisätään mainio trio, on viiden hengen dream team syntynyt. Orkesterin Eliina Mäkiranta, Tomi Harrivaara ja Mika Lahnajoki ovat taitavia ja heistä irtoaa kesken soiton myös näyttämöllistä iloa.”
Pertti Pitkonen / Satakunnan Kansa 2.11.2018

”Porin Teatterissa ensi-iltansa viime viikolla saanut Kraanat auki! -pienoismusikaali innosti yleisön raikuviin aplodeihin. (—) Pienenä yksityiskohtana mainittakoon, että esitteen toiseksi viimeiselle sivulle on kiinnitetty paperinenäliina. Se on irrotettavissa, mikäli kyynel pyrkii silmäkulmaan. Pienoismusikaalissa kieltämättä on myös hyvinkin herkät hetkensä. Lavastus on niukka, mutta kaikessa koruttomuudessaan loistava. (—) Näytelmän tähtikaksikko, kaunisääniset Maarit Niemelä ja Heidi Rantakeisu vaikuttivat katsojat upeilla, soivilla lauluäänillään. Koko esityksen ajan näyttämöllä olivat vain he ja loistava orkesteri, jossa musisoivat Eliina Mäkiranta, Tomi Harrivaara ja Mika Lahnajoki. Kolmikko myös yllätti yleisön ’esiintymällä’ muutenkin kuin soittamalla. Suloisen sävynsä näytelmään loivat nauhalta kuullut lasten äänet.”
Pia Rauhalammi / Satakunnan Viikko 7.11.2018

Ensi-ilta: 31.10.2018 Esitysoikeudet: Tuotantoyhtiö ArtWise Oy Kesto: 1h 45min (sis. väliajan)
Liput: 30€ peruslippu | 27€ eläkeläinen
24€ opiskelijat & työttömät
Esityspaikka: Pieni näyttämö Hallituskatu 14
28100 Pori
Katso kartta ja ajo-ohjeet
Pyörätuolipaikat ja S-etualennus vain suoraan Porin Teatterilta puh. 02 6344 840 Induktiosilmukka saatavilla -logo Pienen näyttämön kaikilla riveillä on käytössä kuulolaitetta käyttäville tarkoitettu silmukkavahvistin
Käsikirjoitus ja ohjaus: Susanna Haavisto Musiikin sävellys: Juhana Hirvonen, Susanna Haavisto Lavastus: Juhana Hirvonen, Susanna Haavisto Puvustus: Susanna Haavisto, Anne Evesti

Rooleissa

näyttelijän kuva
Maarit Niemelä (vier.)
näyttelijän kuva
Heidi Rantakeisu

Liput suoraan teatterilta

SOITA: 02 6344 840
teatterin.lipunmyynti@pori.fi