Näytelmän kuva ESITYSAJAT JA LIPUT

Housut Pois

New Yorkin Buffaloon sijoittuvan musikaalikomedian keskiössä nähdään kuusi miestä, jotka kukin kamppailevat työttömyyden, rahapulan ja naishuolien keskellä. Tunnelin päähän syttyy valo kun Jerry, yksi ryhmän miehistä, keksii pähkähullun idean perustaa tavallisista miehistä koostuvan strippausryhmän! Hankkeen myötä esiintyjät saisivat aimo annoksen kaivattua itsetunnon kohotusta ja keikoista saatavilla lipputuloilla voitaisiin heittää hyvästit paitsi housuille, myös rahahuolille.

Jerry saa houkuteltua sekalaisen miesporukan mukaan projektiinsa. Tanssia sisältävän esityksen harjoittelemista hidastaa vain yksi pieni ””sivuseikka””: kaikki miehet eivät osaa tanssia! Jerry tietää, että esityksen on tarjottava jotain enemmän kuin jo alalla ammatikseen työskentelevän miesryhmän show. Mutta mitä esitykseen voisi vielä lisätä…? Eipä juuri mitään.

Jotain on siis vähennettävä – nimittäin vaatteita! Lopussa heitetään kaikki pois!

Brittiläiseen menestyselokuvaan The Full Monty vuodelta 1997 pohjautuva musikaalikomedia käsittelee alati ajankohtaisia teemoja kuten työttömyyttä ja rahapulan kanssa painimista, mutta vastapainoksi se korostaa tärkeitä arvoja kuten elämäniloa, haasteisiin heittäytymistä ja ystävän tukemista hädän hetkellä.

Luvassa on mukaansatempaava komedia, jossa musikaalin keinoin seurataan miesporukan valmistautumista kohti päämääräänsä. Virtaavan äijäenergian lisäksi tarinaa värittävät tärkeät naisroolit. Reija Wäreen ohjaaman ja koreografioiman esityksen keskeisissä rooleissa nähdään Teemu Niemelä ja Oskari Penttilä sekä vierailijoina Juha Suihko, Dick Holmström, Veikko Pukkila ja Kwan-yhtyeestä tunnetuksi tullut Tidjân Ba.

"Mukaansatempaava musikaalikomedia, jossa heitetään hyvästit paitsi housuille, myös rahahuolille!"
Teksti: Terrence McNally Sävellys ja sanoitus: David Yazbek Suomennos: Mikko Koivusalo Ohjaus ja koreografia: Reija Wäre (vier.) Lavastus: Teemu Loikas Puvustus: Taru Liipola Kapellimestari: Seppo Tyni
Ensi-ilta: 5.9.2015 Esityspaikka: Päänäyttämö Esitysoikeudet: Josef Weinberger Ltd. Kesto: 2h 40min (sis. väliaika) Käsiohjelman hinta: 5€ R-kioskin tapahtumanumero: 109417
Liput: 35€ peruslippu | 31€ eläkeläinen
28€ opiskelijat & työttömät

Rooleissa

Katsojakommentteja

”Hyvin roolitettu pääosakuusikko esiintyy kokonaisuudessaan sympaattisesti ja ulkoinen toteutus live-säestyksineen ja huolellisine koreografioineen ei jätä moitteen sijaa. Musikaali onnistuu myös säilyttämään elokuvan loppukohtauksen jännitteen, jossa kaikki pelot ja epävarmuudet kärjistyvät kuumeiden odotuksen tilassa. Mieleenpainuvassa loppukuvassa tapahtuu miehisyyden vapautuminen niin henkisellä kuin fyysiselläkin tasolla.”
Satakunnan Kansa

”Jos kahdella sanalla kuvailee Porin Teatterin Housut pois -musikaalikomediaa, niin se on hauska ja herkkä. Roolitus on erinomainen. Samoin viimeisen päälle harjoiteltu koreografia. Lavastus ja puvustus maskeerauksineen ja kampauksineen ovat jälleen kerran loistavat. Kuin pisteenä iin päällä musisoi 7 -miehinen live-orkesteri. Koskettavan herkät, upeat lauluosuudet nostivat monen katsojan ihon kananlihalle. Erityisesti omaan kalustoon kuuluva Teemu Niemelä sai nyt osoittaa osaamisensa tason niin musiikillisesti kuin näyttelijänäkin. Takuuvarma kassamagneetti.”
Satakunnan Viikko

”Kävin katsomassa näytöstänne ”Housut pois”. Näytös oli todella hyvä. Olen aina viihtynyt teatterissa, eikä tämäkään kerta tuottanut pettymystä. Näyttelijät olivat ammattitaitoisia ja todella hyviä. Kaikki toimi hienosti avustajien, lavastajien, puvustajien, maskeeraajien ym. sujuvalla yhteistyöllä. Näytös itsessään oli aiheena hyvinkin ajankohtaisesti ajateltavissa. Yhteiskunta aiheuttaa monenlaista ajateltavaa ja saa ihmiset toimimaan monella tavalla, jopa itselle täysin odottamattomalla tavalla. Näyttelijöiden suoritukset antoivat myös ajateltavaa. Pelkäämme paljastaa sekä sisäisiä että ulkoisia asioita itsestämme muille ihmisille. Mietimme liikaa, mitä muut meistä ajattelevat. Tämä näytös antaa esimerkin siitä, että kaikkein tärkeintä on itse hyväksyä itsensä sellaisena kuin on ja yhdessä läheisten hyvien ystävien kanssa kyllä onnistuu. Hatunnosto kaikille esityksen rohkeille miehille! Kiitokset myös naispuolisille näyttelijöille. Teillä oli myös tärkeä osa esityksessä. Vaikka esityksen musiikista on oltu monta eri mieltä, niin minusta musiikki oli hyvää ja sopi hyvin esitykseen. Laulusuoritukset olivat upeita. Kiitos vielä kaikille ja hyvää syksyn jatkoa sekä menestystä näytelmällenne.”
Sähköpostipalaute

”Miksi minä tästä näytelmästä pidin? Yksi syy on miesten välisen auttavan toveruuden kuvaus. Toinen on työttömän isän ja hänen puolikasvuisen poikansa suhteen kuvaus. Mutta erityiskiitoksen saakoon Nathan -poikaa verrattomasti esittävä Tuure Boelius. Suoritus on sydämellinen!”
Ylä-Satakunta

”Helsinkiläinen ohjaaja-koreografi Reija Wäre on saanut mieskuusikostaan irti ilahduttavan paljon ja etenkin yhteiset tanssi- ja laulunumerot, kuten Michael Jordan ja miehistä itsetuntoa alleviivaava Luokka A, ovat huolella tehtyjä ja viihdyttäviä. Eniten itsensä likoon laittaa Juha Suihko ylipainoisen, huonommuutta ulkonäkönsä takia potevan Daven roolissa. Myös Oskari Penttilä tekee sympaattisen roolin itsensä löytävänä Malcomina.”
Länsi-Suomi

”Lavalla nähdään kauttaaltaan harvinaisen nappiin osunut roolitus. Ohjaaja Reija Wäreellä on ollut ilmeisen positiivinen vaikutus koko työryhmään. Penttilä erottuu joukosta kivikasvoisena herkistelijänä, jonka onlinerit osuvat ja uppoavat. Oma lukunsa on tietysti livenä musisoiva seitsenhenkinen orkesteri, joka Seppo Tynin johdolla kannattelee esityksen rytmiä ja tukee kerrontaa. Esitys on huolella ja rakkaudella työstetty, rosoinen ja elämänmakuinen, joka enimmäkseen naurattaa, mutta myös koskettaa.”
Uusi Aika

”Kävimme lauantaina työkavereiden kanssa katsomassa Housut pois. Hauskaa oli vaikka alku oli kuumottava ja ajattelin että mitä tästä tulee.. 😉 Haluaisin erityisesti hehkuttaa Juha Suihkoa. Mikä ääni, eläytyminen ja etenkin ROHKEUS! Hän oli kyllä näytelmän paras. Oli kiva kun oli nuoria ja vanhoja ja pieniä ja isoja näyttelijöitä.”
Sähköpostipalaute

Ensi-ilta: 5.9.2015 Esitysoikeudet: Josef Weinberger Ltd. Kesto: 2h 40min (sis. väliaika) Käsiohjelman hinta: 5€ R-kioskin tapahtumanumero: 109417
Liput: 35€ peruslippu | 31€ eläkeläinen
28€ opiskelijat & työttömät
Esityspaikka: Päänäyttämö Hallituskatu 14
28100 Pori
Katso kartta ja ajo-ohjeet
Pyörätuolipaikat ja S-etualennus vain suoraan Porin Teatterilta puh. 02 6344 840 Induktiosilmukka saatavilla -logo Päänäyttämön kaikilla riveillä on käytössä kuulolaitetta käyttäville tarkoitettu silmukkavahvistin. Induktiosilmukan kuuluvuus voi hieman vaihdella käyttäjän laitteen ja sijainnin mukaan.
Teksti: Terrence McNally Sävellys ja sanoitus: David Yazbek Suomennos: Mikko Koivusalo Ohjaus ja koreografia: Reija Wäre (vier.) Lavastus: Teemu Loikas Puvustus: Taru Liipola Kapellimestari: Seppo Tyni

Liput suoraan teatterilta

SOITA: 02 6344 840
teatterin.lipunmyynti@pori.fi