Näytelmän kuva ESITYSAJAT JA LIPUT

Ali Ja Baba Ja 40 Pahista

Vauhdikas itämainen seikkailu
perheen pienimmille!

Ali ja Baba ja 40 pahista perustuu satuun arabialaisesta satukokoelmasta Tuhannen ja yhden yön tarinoita. Ali on kiltti ja köyhä risujenkerääjä. Ystävänään hänellä on Baba, hieman omahyväinen rotta. Yhdessä Mariam-hiiren kanssa he tavoittelevat kissapahisten ryöstämää kultasaalista ja joutuvat hauskoihin seikkailuihin.

Alin roolissa nähdään Oskari PenttiläPeter-Sebastian Lehtonen käsittelee rottanukke Babaa ja Anna Kauno hiirinukke Mariamia. Näiden lisäksi näyttämöllä nähdään yli 40 erilaista jännittävää nukkea, jotka ovat näytelmän lavastuksen lisäksi vierailija Juhana Hirvosen käsialaa.

Luvassa on hauska ja vauhdikas tarina, joka sijoittuu kiehtovaan ja värikkääseen, itämaiseen miljööseen.

Esityksen suositusikä on 3 vuotta.

"Ali ja Baba imee mukaansa hersyvällä sanailullaan ja huimalla visuaalisuudellaan."
Mikko Elo / Satakunnan Kansa 24.9.2018
Käsikirjoitus ja ohjaus: Patrik Drake Lavastus, puvustus ja nuket: Juhana Hirvonen
Ensi-ilta: 22.9.2018 Esityspaikka: Pieni näyttämö Ikäsuositus: 3 -vuotiaasta ylöspäin Kesto: 1h 5min (sis. väliajan)
Liput: 15€ peruslippu

S-ETUKORTILLA MERKITYISTÄ NÄYTÖKSISTÄ 3 EURON ETU/LIPPU

Etu myös eläkeläisten, lasten, opiskelijoiden sekä työttömien lipuista. Etu on perhekohtainen. Etu koskee ainoastaan Porin Teatterin lippumyymälästä ostettuja lippuja. Lipun osto ei kerrytä Bonusta. Etu ei koske ryhmävarauksia, laskutusmyyntiä tai verkkokauppaa.

TULEVA S-ETU NÄYTÖS:
LA 13.4. klo 11

 

Pyörätuolipaikkojen sekä mahdollisten avustajapaikkojen varaus ja osto suoraan Porin Teatterin lipunmyynnistä, p. 02 6344 840.

Rooleissa

näyttelijän kuva
Oskari Penttilä Ali
näyttelijän kuva
Peter-Sebastian Lehtonen Baba
näyttelijän kuva
Mariam

Katsojakommentteja

”Itämainen kaupunkimaisema kylpee himmeässä valonkajossa. Monivärinen ja monitasoinen näkymä tulvii pieniä yksityiskohtia, joiden elävyyttä hienovaraiset, hiukan salaperäiset projisoinnit korostavat. Ali ja Baba ja 40 pahista imee mukaansa jo ennen näytelmän alkua. Sitten portin takaa ilmaantuu ensimmäinen hahmo, ja pääasiassa perheen pienimmistä koostuva yleisö on myyty. Homejuustosta haaveileva Baba-rotta on sympaattinen, mutta sopivan ilkikurinen ja pikkuisen ahne höpöttäjä. Peter-Sebastian Lehtonen hersyttelee mainiosti Baban äänenä, ja nukke suurine suineen on mahtavan eläväinen tapaus. Baban ihmisystävä, Oskari Penttilän näyttelemä risumyyjä Ali, luo kiltteydellään ja hyväntahtoisuudellaan Baballe mainion vastaparin. (—) Dialogi rullaa oivallisesti läpi esityksen. Vaikka Ali ja Baba ja 40 pahista sopii pienimmille aina kolmevuotiaista lähtien, näytelmä ei selittele eikä lepertele vaan luottaa siihen, että pienimmätkin pystyvät heittäytymään mielikuvituksen lentoon. Audiovisuaalinen toteutus pistää isommankin katsojan ihastelemaan. Projisointien rikastama lavastus vaihtuu kaupunkimaisemasta aarrekammioksi silmänräpäyksessä. Teemu Niemelän luomat pseudoitämaiset musiikit lisäävät kerronnan syvyyttä. Ja ennen kaikkea – ne nuket. Juhana Hirvonen on tehnyt valtavan työn rakentamalla puolensataa yksityiskohtaista nukkehahmoa. Juoni pohjautuu tietenkin kaikkien tuntemaan tuhannen ja yhden yön satuun. Mutkat on pistetty suoriksi, ja hahmoja lisätty ja mukailtu mielin määrin. Kolmas näyttelijä Anna Kauno esittää sydämellisesti pientä ja neuvokasta hiirihahmoa Mariamia. (—) Loppusuoralla riittää vauhtia ja vaarallisia tilanteita, kun pahiskissat jahtaavat hyviskolmikkoamme. Yleisön riemukas osallistuminen nousee villin mekastuksen tasolle. Tätä on pienten lasten teatteri parhaimmillaan.”
Mikko Elo / Satakunnan Kansa 24.9.2018

”Lapsiyleisö on täysillä mukana esityksen pyörityksessä alusta alkaen. Juhana Hirvonen on onnistunut loihtimaan suunnittelemallaan lavastuksella ja puvustuksella näyttämöllä uskottavan itämaisen tunnelman, jonka täydentää loistavasti Teemu Niemelän työstämä mukaansa tempaava musiikki, joka hyödyntää nasevasti itämaista musiikkiperinnettä. Kautta linjan nukkeja hyödynnetään monipuolisesti ja kekseliäästi. Vallan riemastuttavaksi homma menee siinä vaiheessa, kun Ali pyytää lapsia apuun kissojen löytämiseksi, haukkumalla aina, kun näkevät niitä.”
Tarja Tiilimäki / Uusi Aika 3.10.2018

Ensi-ilta: 22.9.2018 Ikäsuositus: 3 -vuotiaasta ylöspäin Kesto: 1h 5min (sis. väliajan)
Liput: 15€ peruslippu
Esityspaikka: Pieni näyttämö Hallituskatu 14
28100 Pori
Katso kartta ja ajo-ohjeet
Pyörätuolipaikat ja S-etualennus vain suoraan Porin Teatterilta puh. 02 6344 840 Induktiosilmukka saatavilla -logo Pienen näyttämön kaikilla riveillä on käytössä kuulolaitetta käyttäville tarkoitettu silmukkavahvistin
Käsikirjoitus ja ohjaus: Patrik Drake Lavastus, puvustus ja nuket: Juhana Hirvonen

Rooleissa

näyttelijän kuva
Oskari Penttilä Ali
näyttelijän kuva
Peter-Sebastian Lehtonen Baba
näyttelijän kuva
Mariam

Liput suoraan teatterilta

SOITA: 02 6344 840
teatterin.lipunmyynti@pori.fi