Näytelmän kuva ESITYSAJAT JA LIPUT

Äänirosvo

Jännittävä seikkailunäytelmä
Äänirosvon kartanossa!

Susanna-tytön paras ystävä on koira nimeltä Helge. Kaksikko joutuu huimaan seikkailuun, kun naapuritontilla olevaan autiotaloon muuttaa salaperäinen herra Akustikus. Ihmisten ja koirienkin äänet varastetaan, ja kaikki tämä tuntuu olevan yhteyksissä uuteen naapuriin.

Susanna ja Helge päättävät pelastaa äänet ja uskaltautuvat äänijahtiin naapuritalon sokkeloihin. Mutta talo on valtava ja siinä on lukuisia soppia ja käytäviä joihin voi eksyä. Onneksi he saavat apua yleisöltä, joka äänestämällä valitsee kaksikolle parhaimman reitin sokkeloisessa talossa.

Äänirosvo lienee maailman ensimmäisiä interaktiivisia teatteriesityksiä ja on saanut yleisön innoissaan mukaan seikkailuun!

"Porin teatteri todistaa sen jälleen – kun teatteria tehdään lapsille, teatteria tehdään sata lasissa. Tällä kertaa upean ulkoisen toteutuksen keskellä sykkii lämmin sydän, joka pumppaa suonistoon seikkailun jännitystä."
Satakunnan Kansa 4.4.2019
Teksti: Alan Ayckbourn Suomennos: Tommi Auvinen Ohjaus: Ola Tuominen (vier.) Apulaisohjaaja: Teemu Loikas Lavastus: Teemu Loikas Puvustus: Taru Liipola
Ensi-ilta: 3.4.2019 Esityspaikka: Päänäyttämö Esitysoikeudet: Näytelmäkulma - Nordic Drama Corner Oy Ikäsuositus: 5 -vuotiaasta ylöspäin. Kesto: 1h 50min (sis. väliajan) Käsiohjelman hinta: Ilmoitetaan myöhemmin.
Liput: 20€ peruslippu | 17€ eläkeläinen
15€ opiskelijat & työttömät

S-ETUKORTILLA MERKITYISTÄ NÄYTÖKSISTÄ 3 EURON ETU/LIPPU

Etu myös eläkeläisten, lasten, opiskelijoiden sekä työttömien lipuista. Etu on perhekohtainen. Etu koskee ainoastaan Porin Teatterin lippumyymälästä ostettuja lippuja. Lipun osto ei kerrytä Bonusta. Etu ei koske ryhmävarauksia, laskutusmyyntiä tai verkkokauppaa.

S-ETU NÄYTÖS:
LA 30.11. klo 13

Pyörätuolipaikkojen sekä mahdollisten avustajapaikkojen varaus ja osto suoraan Porin Teatterin lipunmyynnistä, p. 02 6344 840.

Esityksessä käytetään teatterikäyttöön suunniteltuja savutehosteita, jotka eivät sisällä oikeaa savua eikä niistä ole terveyshaittaa yleisölle.

Rooleissa

Katsojakommentteja

”Mirva Tolppanen Susanna-tyttönä ja Oskari Penttilä Helge-koirana muodostavat sympaattisen pääparin, jonka ympärille kerääntyy hilpeä hahmogalleria. Teemu Niemelä pääsee omimpaan elementtiinsä tuplaroolissaan onnettomana ex-oopperatähti Herra Pennasena ja Susannan isänä, joka katoaa yläilmoihin suuressa kuumailmapallokilpailussa. Peter-Sebastian Lehtonen varastaa show’n naapurin vanhaan taloon muuttavana mystisenä miehenä nimeltä Herra Akustikus. Lavastuksen, näyttämötekniikan, projisointien, valojen ja ääniefektien yhdistelmänä vanhan talon sisuksista paljastuu uskomattomia maisemia. Toinen toistaan mielikuvituksellisemmat ja taidokkaammin luodut tilat vaihtuvat toisikseen vinhalla vauhdilla. Loppuratkaisusta löytyy sekä iloisen jälleennäkemisen riemua että brittityylistä kuivakasta huumoria. Äänirosvo on messevä trippi koko perheelle.”
Satakunnan Kansa 4.4.2019

”Näytelmä Äänirosvo ei ole pelkästään lastennäytelmä, vaan upea elämys myös aikuisille, joten kehotan aikuisia ostamaan liput näytelmään vaikka ilman lapsiseuralaisia! Lavastus oli toteutettu niin upeasti, että olisi ollut kiinnostavaa päästä kurkistamaan, miten kaikki oli oikein toteutettu! Vaivaa ja kekseliäisyyttä ei ollut säästelty, yksityiskohtia myöten kaikki oli herkullista ja täydellistä. Myös näyttelijäsuoritukset olivat taattua laatua. Herra Akustikus oli myös huippu – kuten hänen huikea linnansakin. Merkki hyvästä näytelmästä on mm. että siitä keskustellaan paljon vielä kotona ja tapahtumat pyörivät ajatuksissa vielä pitkään…”
Katsojapalute 14.4.2019

”Äänirosvo -näytelmästä luvattiin: jännittävä ja interaktiivinen. Sitä se oli. Katsokaa lavasteita – taitaa olla näytelmän toinen puoli sitä antia sateineen ja kuunvaloineen. Lavasteet sallivat näyttelijöille mahdollisuuden onnistua. ”
Satakunnan Viikko 10.4.2019

”Äänirosvo on audiovisuaalista ilotulitusta. Roolitukset ovat kohdillaan ja henkilögalleria värikäs. Susanna ja Helge muodostavat puuhakkaan parivaljakon, herra Akustikus on sopivasti pelottava ja naapurin niin ikään äänensä kadottanut Herra Pennanen (Teemu Niemelä) hupaisan teatraalinen tyyppi. Janne Turkin ja Maarit Niemelän esittämät kertojat pohjustavat ja vievät tarinaa hyvin eteenpäin. Äänirosvo on mainio esimerkki teatterin taiasta, joka koukuttaa kaiken ikäsisiä.”
Länsi-Suomi 5.4.2019

”Mistä on hyvä teatteriesitys tehty? Se on tehty ainakin hyvästä tarinasta, nappiin osuvasta roolituksesta, ällistyttävästä lavastuksesta; valoista ja varjoista sekä oivaltavasta ohjauksesta. Tätä kaikkea ja paljon enemmän on Porin Teatterin kevään jymy-yllätys, seikkailunäytelmä Äänirosvo. Tässä näytelmässä toteutus on aivan omaa luokkaansa. Teemu Loikaksen suunnittelema lavastus on mykistävä. Iso käsi myös näyttämötekniikan ihmisille. Äänirosvo on niin kertakaikkisen vilpittömästä ja vastaansanomattoman suuresta rakkaudesta teatteriin tehty teos, ettei se voi jättää ketään kylmäksi.”
Uusi Aika 17.4.2019

Ensi-ilta: 3.4.2019 Esitysoikeudet: Näytelmäkulma - Nordic Drama Corner Oy Ikäsuositus: 5 -vuotiaasta ylöspäin. Kesto: 1h 50min (sis. väliajan) Käsiohjelman hinta: Ilmoitetaan myöhemmin.
Liput: 20€ peruslippu | 17€ eläkeläinen
15€ opiskelijat & työttömät
Esityspaikka: Päänäyttämö Hallituskatu 14
28100 Pori
Katso kartta ja ajo-ohjeet
Pyörätuolipaikat ja S-etualennus vain suoraan Porin Teatterilta puh. 02 6344 840 Induktiosilmukka saatavilla -logo Päänäyttämön kaikilla riveillä on käytössä kuulolaitetta käyttäville tarkoitettu silmukkavahvistin. Induktiosilmukan kuuluvuus voi hieman vaihdella käyttäjän laitteen ja sijainnin mukaan.
Teksti: Alan Ayckbourn Suomennos: Tommi Auvinen Ohjaus: Ola Tuominen (vier.) Apulaisohjaaja: Teemu Loikas Lavastus: Teemu Loikas Puvustus: Taru Liipola

Liput suoraan teatterilta

SOITA: 02 6344 840
teatterin.lipunmyynti@pori.fi