Tiedotteet

Idän pikajunan arvoitus tulossa ensi-iltaan

LUE LISÄÄ

Mauri Kunnaksen mestariteos näyttämölle

LUE LISÄÄ

EVITA -suurmusikaalin lipunmyynti avattu!

LUE LISÄÄ

Lasse Mårtensonin upeista sävelmistä rakkaustarina näyttämölle

LUE LISÄÄ

Ranskalaiskomedia Täydellinen lauantai avaa Porin Teatterin syyskauden

LUE LISÄÄ

Porin Teatterin syysohjelmisto julkaistu

LUE LISÄÄ

Porin Teatteri peruu loppukevään esitykset

LUE LISÄÄ

Esitystoiminnan keskeytys jatkuu 23.3.2021 saakka

LUE LISÄÄ

Porin Teatterin esitystoiminnan keskeytys jatkuu 23.2.2021 saakka

LUE LISÄÄ

Esitystoiminta keskeytynyt ajalla 3.12.2020 – 2.1.2021

LUE LISÄÄ

Enni Mustosen rakastettu Sidotut -romaani herää henkiin

LUE LISÄÄ

Porin Teatterin kevätohjelmisto 2021 on julkaistu!

LUE LISÄÄ

Minna Canthin herkät nuoruusvuodet näyttämölle.

LUE LISÄÄ

Porin Teatterin syysohjelmisto 2020 on julkaistu!

LUE LISÄÄ

Rouva C. ja Sidotut tarjoilevat vahvaa kotimaista draamaa

Porin Teatterin syyskauden 2020 ohjelmisto on julkaistu ja lipunmyynti avattu! Syyskausi käynnistyy pienellä näyttämöllä 29. elokuuta Minna Rytisalon romaaniin pohjautuvalla draamalla ROUVA C. Dokumenteista innoituksensa saanut fiktiivinen romaani on kuvaus taiteilijaksi kasvamisesta. Heini Tolan ohjaama ja sovittama kantaesitys piirtää kauniin kuvan Minna Canthin nuoruusvuosista sekä onnelliseksi kypsyvästä tasa-arvoisesta avioliitosta ja rakkaudesta. Ensimmäisen suomenkielisen sanomalehtinaisen, naisnäytelmäkirjailijan ja toisinajattelijan nuoruutta käsittelevä maailma on herkkä, mutta energinen. Tätä ilmentää myös teosta varten sävelletty musiikki. Rytisalon romaani Rouva C. palkittiin Vuoden kirja -journalistipalkinnolla vuonna 2019.

Kotimaisen draaman jälkeen päänäyttämölle valmistuu Jaakko Saariluoman ohjaama brittikomedia NÄYTELMÄ JOKA MENEE PIELEEN. Englantilaiseen 1920 –luvun kartanoon sijoittuva murhamysteeri on hykerryttävä kuvaus amatöörinäyttelijöiden ensi-illasta, jossa nimensä mukaisesti kaikki, joka voi mennä pieleen – myös menee pieleen! Päänäyttämöllä 5. syyskuuta ensi-iltansa saava komedia on nerokkaasti rakennettu teos, jossa yksi näytelmä esitetään toisen näytelmän sisällä. Korkeatasoista ja yllätyksellistä näyttämötekniikkaa sisältävä näytelmä on voittanut sekä parhaan komedian että hämmästyttävän näyttämösuunnittelun palkinnot.

Lokakuun 21. päivänä pienelle näyttämölle valmistuu Christian Lindroosin ohjaama hauska ja värikäs musiikkinäytelmä VIIRU MUUTTAA. Sven Nordqvistin samannimiseen lastenkirjaan pohjautuvassa esityksessä seikkailevat lasten rakastamat hahmot Viiru-kissa ja hänen kekseliäs isäntä Ukko Pesonen. Yli 3 -vuotiaille suunnatun lastennäytelmän pääteemoina ovat toisesta huolehtimisen tärkeys sekä ihastuttava ystävyys.

Vuoden viimeisenä ensi-iltana nähdään Enni Mustosen viisiosaisen kirjasarjan neljänteen osaan pohjautuva kotimainen draama SIDOTUT – Järjen ja tunteen tyttäret II. Sarjan kolme ensimmäistä osaa dramatisoitiin vuonna 2019 Porin Teatterin päänäyttämölle nimellä Järjen ja tunteen tyttäret. Sidotut jatkaa Annan ja Hilman rinnakkaisten kohtaloiden kuvaamista Mariankadun talossa. Augusta-tädin siirtyessä ajasta ikuisuuteen Annan on astuttava tätinsä saappaisiin ja hoitamaan hänen omaisuuttaan. Päänäyttämöllä 7. marraskuuta ensi-iltansa saavan kantaesityksen dramatisoinnista ja ohjauksesta vastaa Tommi Kainulainen.

Mika Nuojuan ja Martti Suosalon menestysteos KIVIÄ TASKUSSA vierailee päänäyttämöllä joulukuun puolivälissä.

Teatterin henkilökunta täydentyy 1.8.2020 alkaen kahdella uudella näyttelijällä, kun Maria Pere ja Pekka Hänninen aloittavat työnsä Porin Teatterissa.

 

Lisätietoa antaa: Christian Lindroos
taiteellinen johtaja │PORIN TEATTERI
p. 040 591 3749 │ christian.lindroos@pori.fi

5.10.2020

ajankohtaista

Porin Teatteri hakee pukusuunnittelijaa

LUE LISÄÄ

Liput suoraan teatterilta

SOITA: 02 6344 840
teatterin.lipunmyynti@pori.fi

Tilaa uutiskirje

Saat uusimmat tiedot näytelmistä ja tapahtumista suoraan sähköpostiisi.

SÄHKÖPOSTI