Lippuvaraukset

Teatterin lippukassa
puh. 02 6344 840

0600 900 900 • (2€/min+mpm/pvm)
Ma-la 9-21, su 10-18

Arkisin klo 10-18, la klo 11-18 sekä tuntia ennen esityksen alkua

Enni Mustonen
JÄRJEN JA TUNTEEN TYTTÄRET
Dramatisointi ja ohjaus: Tommi Kainulainen (vier.)
Lavastus: Teemu Loikas
Puvustus: Taru Liipola
Valosuunnittelu: Timo Alhanen (vier.)
Koreografia: Timo Saari (vier.)
Esityksen kesto 2h 45min (sis.väliajan)

 

Enni Mustosen rakastetun
kirjasarjan hahmot heräävät
henkiin päänäyttämöllä

Kaksi nuorta naista saapuu kohtalon oikusta samaan talouteen 1890-luvun Helsinkiin – työntekoon tottunut Hilma piikomaan ja pappissuvun haaveellinen tytär Anna opiskelemaan. Sopeutuminen naisasianainen ja matkakirjailijatar Augusta Ahstedtin huushollin vaatimuksiin ei ole helppoa, mutta lahjakkaat naiset pyrkivät korkealle. Riittääkö heidän sinnikkyytensä, kun vastassa ovat sovinnaisuussääntöjen paineet, palvelijoiden ja herrasväen kuilu ja rakkauden arvaamattomat oikut?

Enni Mustosen kiehtova historiallinen romaanisarja Järjen ja tunteen tarinoita kuvaa kahden naisen rinnakkaisia kohtaloita sääty-yhteiskunnan, naisasian, sortovuosien ja itsenäistymisen Suomessa. Tämä viisiosaisen kirjasarjan kolme ensimmäistä osaa on dramatisoitu nyt Porin Teatterin päänäyttämölle.

 


S-ETUKORTILLA MERKITYISTÄ NÄYTÖKSISTÄ 3 EURON ETU/LIPPU

Etu myös eläkeläisten, lasten, opiskelijoiden sekä työttömien lipuista. Etu on perhekohtainen. Etu koskee ainoastaan Porin Teatterin lippumyymälästä ostettuja lippuja. Lipun osto ei kerrytä Bonusta. Etu ei koske ryhmävarauksia, laskutusmyyntiä tai verkkokauppaa.

TULEVAT S-ETU NÄYTÖKSET:
PE 13.9 KLO 13
LA 5.10. KLO 18
LA 7.12. KLO 18

 

Pyörätuolipaikkojen sekä mahdollisten avustajapaikkojen varaus ja osto suoraan Porin Teatterin lipunmyynnistä, p. 02 6344 840.

Enni Mustosen historiallisen romaanisarjan henkilöt heräsivät henkiin Suurella näyttämöllä!

Katsojakommentteja

"Päänäyttelijöistä Riikka Papunen suorastaan hehkuu Hilmana, jonka tulinen luonne ryöpsähtelee lempeän pinnan alta. Myös Mirva Tolppanen tekee erinomaisen suorituksen Annana, jonka korrekti olemus kätkee sisälleen suuria tunteita. Hannele Lanu on vakuuttava Augusta-tätinä, jonka ennakkoluulot eivät kenties olekaan aivan niin syvällä kuin aluksi vaikuttaa. Miia Lindström onnistuu Annan äitinä, joka sädehtii pinnanalaista katkeruuttaan. Vaikuttava ulkoinen toteutus on hienosti linjassa tarinan kanssa. Pyörivä lavasterakennelma yhdistyneenä hienovaraisiin projisointeihin, autenttinen puvustus ja tarkkaan mietityt musiikkivalinnat takaavat sen, että tunnelma on vahvassa näytelmässä kohdallaan."
Satakunnan Kansa 28.1.2019

"Papunen on osuva valinta Hilmaksi. Hän suorastaan hehkuu. Annana Tolppanen hyödyntää oivaltavaa herkkyyttään täysmittaisesti. Lanu loistaa temperamenttisena Augustana. Miia Lindström tekee katkeroitumisesta taidetta. Miehistä erityisesti Peter-Sebastian Lehtonen tekee hienoa jälkeä ristiriitaisena raittiusmies Artturi Mäkelänä (---). Anderssonskana Anna-Maija Kokkinen on kuin lainassa vanhasta suomifilmistä; juurevana ja koomisena. Kokonaisuuden täydentää Taru Liipolan upea puvustus ja Timo Alhasen suunnittelemat, kerrontaa tukevat heijasteet."
Uusi Aika 30.1.2019

"Kirjasarjan komen ensimmäisen teoksen sisältö juoksutetaan teatterin näyttämölle oivaltavasti. Tahti on sopivan reipas ja juoni pysyy selkeänä. Näytelmän lavastus ihastuttaa. Vanhat valokuvat luovat tunnelmaa. Pyörivä rakenne näyttämöllä toimii. Äänimaailma on rakennettu hienosti, tilan tuntu kuuluu puheessa. Myös puvustus on kaunista katsottavaa."
Satakunnan Viikko 30.1.2019

"Olin eilen katsomassa Järjen ja tunteen tyttäret esitys. Kiitos hyvin mielenkiintoisesta viihdyttävästi ja tunteisiinkin vetoavasta esityksestä. Näyttelijöiden suoritukset aivan mahtavia, Riikka Papunen , Mirva Tolppanen ja Hannele Lanu, iso kiitos."
Katsojapalaute 15.2.2019

"Hei, olin tänään katsomassa tyttäreni ja äitini kanssa Järjen ja tunteen tyttäret. Olen vaikuttunut, lopuksi sain taputtaa kyyneleet silmissä. Tämä esitys meni suoraan sydämeen. Teksti oli koskettava, näyttelijäsuoritukset niin hienoja, erityisesti valoisa Hilma ❤ Kaikki näyttelijät veivät taidokkaasti menneeseen aikaan. Lavastus sekä puvustus oli myös niin upeita, että visuaalisesti näytelmä toi suurta nautintoa! Lämpimät kiitokset Porin teatteri, olette ihania!"
Katsojapalaute 11.3.2019

"Olin pe 29.3. katsomassa Järjen ja tunteen tyttäret. Esitys oli todella upea: Enni Mustosen historiallisen tekstin käsittely ja toteutus, hersyvä huumori sekä loistavat roolisuoritukset. Aina olen tykännyt Porin teatterin näytöksistä, mutta tämä oli mielestäni ihan huippua! Voisin tulla katsomaan vaikka uudestaan! KIITOS!"
Katsojapalaute 1.4.2019

"Kävimme siskoni kanssa katsomassa la 4.5 Järjen ja tunteen tyttäret. Olimme haltioituneita!! Näyttelijävalinnat olivat aivan mahtavia, kirjan henki tuli hienosti esille ja lavastus henki alkuperäisteoksen ilmapiiriä. Kannatti todellakin ajaa melkein 500km katsomaan esitystä! Ja teidän teatteri on aivan huikean hieno!"
Katsojapalaute 10.5.2019

"Olimme katsomassa järjen ja tunteen tyttäret ja en voi muuta kuin kiitellä. Enni Mustonen on lempikirjailijani ja olen lukenut järjen ja tunteen tarinoita- sarjan MONTA kertaa. Tämä näytelmä oli lähes täydellinen koonti tästä kirjasarjasta. Näyttelijävalinnat olivat todella osuvat, juuri sellaiset kuin olin heidät kuvitellutkin. Ja lavastus, en voi kuin sanoa että VAU!! Augustan keittiö etenkin oli todella huikea. Minulla oli mukana sisaret jotka eivät olleet kirjasarjaa lukeneet, mutta olivat ihan yhtä vaikuttuneita. Kiitos tästä hienosta teatterielämyksestä. "
6.10.2019

"Olin puolisoni kanssa katsomassa näytelmän "Järjen ja tunteen tyttäret" ennakkonäytöstä. Näytelmä herätti meissä paljon keskustelua niin koko historian tapahtumien kuin näytelmän toteutuksenkin suhteen. Aihe oli kiinnostava todenperäisyyden ja käsikirjoituksen suhteen, mutta ennen kaikkea myös loistavan ohjauksen, nerokkaan kulissien toiminnan, upean puvustuksen sekä voimakkaan ja ammattitaitoisen näyttelijätyön suhteen. Kulissit tarjosivat jatkuvasti jotain uutta ja kiinnostavaa monipuolisesti toteutettuna, ja näytelmän kulun ajoitukset olivat täydelliset. Kolmikko Lanu-Tolppanen-Papunen elivät roolejaan niin todellisesti, että yleisön oli äärihelppo samaistua heidän tunteisiinsa. Kunkin näyttelijän taitava suoritus täydensi omalta osaltaan tapahtumia ja juonen kulkua. Toteutus oli kaikkinensa huippulaatua! Kiitokset tästä elämyksestä!"
Katsojapalaute 28.1.2019

"Hilman roolissa vieraileva Riikka Papunen on todellinen löytö. Hän tekee Hilmasta lämpimän ja aidon ihmisen, jonka elämänkäänteet liikuttavat katsojaa. Teemu Loikaksen lavastuksessa vuorottelevat epookki ja moderni visuaalisuus tyyliteltyine lautaseinineen. Mustavalkoiset videoprojisoinnit sopivat näytelmän henkeen. Taru Liipolan puvustus täydentää viimeisteltyä kokonaisuutta."
Länsi-Suomi 29.1.2019

”Olimme 9.2 katsomassa Järjen ja tunteen tyttäret - esitystä äiti ja tyttäret tiimillä. Hyvä esitys ja mielenkiintoinen kuvaus naisten asemasta ja sen kehittymisestä 1900-luvun alussa. Kiitos kaikille teatterinautinnon mahdollistaneille tahoille."
Katsojapalaute 12.2.2019

Porin Teatteri, JÄRJEN JA TUNTEEN TYTTÄRET –esityksestä (la 9.2. klo 13) KIITOS! Näytelmävalinta ja sen OHJAUS-SOVITUS (Tommi Kainulaisen luomuksena) olivat Porin mainioin (nais)näyttelijöin ja Teemu Loikaksen upean lavastuksen yhteistuloksena voimaannuttavaa katsottavaa – olen jo monelle tääl Turus esitystänne suositellut!!! Ps. Yritän vielä kevään aikana - tämän kokemuksen innoittamana - tulla sinne katsomaan ARSENIKKIA!
Katsojapalaute 6.3.2019

"Järjen ja tunteen tyttäret - mahtava esitys, lauantaina iltapäivällä ihastelimme, itkimme ja nautimme upeista suorituksista, mahtavasta lavastuksesta. Kertakaikkisen vaikuttava, kiitos Augusta ja Hilma Maria Perämäki ja kaikki muut."
Katsojapalaute 10.3.2019

"Olin katsomassa aivan ihanaa "Järjen ja tunteen tyttäret"-näytelmää. Näyttelijät tekivät upeita suorituksia. Nyt saa erityiskiitokset lavastus. En ole koskaan nähnyt noin upeaa, hienosti toteutettua taloratkaisua lavalla. Aivan huikea idea tuo pitsiseinä ja mikä rekvisiitta. Olin aivan lumoissa. Juuri mun makuun. Olisin voinut muuttaa sinne :) Toivon, että lavastaja saa kiitoksensa, jotka on ansainnut."
Katsojapalaute 27.4.2019

https://paljonmeluateatterista.blogspot.com/
Paljon melua teatterista -blogi / Katri 19.9.2019

Esitysajat +

Ensi-ilta: 26.1.2019|
Kesto: 2h 45min (sis. väliajan)
Liput: 28€ peruslippu, 25€ eläkeläiset, 23€ opisk./ työtön|

Esityksessä käytetään teatterikäyttöön suunniteltuja savutehosteita, jotka eivät sisällä oikeaa savua eikä niistä ole terveyshaittaa yleisölle.

Ensi-ilta: 26.1.2019|
Kesto: 2h 45min (sis. väliajan)
Liput: 28€ peruslippu, 25€ eläkeläiset, 23€ opisk./ työtön|

Esityksessä käytetään teatterikäyttöön suunniteltuja savutehosteita, jotka eivät sisällä oikeaa savua eikä niistä ole terveyshaittaa yleisölle.

Lippuvaraukset


Teatterin lippukassa
puh. 02 6344 840

Arkisin klo 10-18, la klo 11-18 sekä tuntia ennen esityksen alkua


0600 900 900
(2€/min+mpm/pvm)
Ma-la 9-21, su 10-18

Päänäyttämö

Hallituskatu 14
28100 Pori

Katso kartta ja ajo-ohjeet

Rooleissa

Mirva Tolppanen
Anna Sofia Ahlstedt
Miia Lindström (vier.)
Matilda Ahlstedt
Hannele Lanu
Augusta Ahlstedt
Riikka Papunen (vier.)
Hilma Maria Perämäki
Rasmus Koskinen
Voitto
Anna-Maija Kokkinen
Anderssonska
Heidi Rantakeisu
Neiti Holmström, Hoitajatar
Anne Rinnetmäki (vier.)
Kreeta
Peter-Sebastian Lehtonen
Artturi Mäkelä
Janne Turkki
Veikko Rantamäki
Marko Honkanen
Henrik Bergström
Vesa Haltsonen
Apteekkari, Matti Kurikka, Paroni, Punanauhainen
Maarit Niemelä
Apteekkarska, Tohtori
Oskari Penttilä
Salttu, Santarmi, Nuori mies
Teemu Niemelä
Ajuri, Ruskeaviiksinen, Punanauhainen
Ilkka Aro
Asessori Tiilikainen, Lankomies