Lippuvaraukset

Teatterin lippukassa
puh. 02 6344 840

0600 900 900 • (2€/min+mpm/pvm)
Ma-la 9-21, su 10-18

Arkisin klo 10-18, la klo 11-18 sekä tuntia ennen esityksen alkua

KRAANAT AUKI!

Käsikirjoitus ja ohjaus: Susanna Haavisto
Musiikin sävellys: Juha Tikka
Lavastus: Juhana Hirvonen, Susanna Haavisto
Puvustus: Susanna Haavisto, Anne Evesti

 

Ensi-ilta pienellä näyttämöllä 31. lokakuuta 2018

 

Kraanat auki! on sarja kohtauksia elämän valokuva-albumista. Laulut kertovat nuoruudesta, rakkaudesta lapsiin, parisuhteiden pysäkeistä ja uusista aluista. Niissä on onnen täyttämiä muistoja, arjen pirullista komiikkaa ja suuri pysäyttävin suru.

Kraanat auki! on kahden ystävän tarina keskellä tavallisuuden viidakkoa. Esityksen syvin juuri on ystävyys, joka on olemassa joka hetki. Vaikka toinen joskus katoaakin toiselta, löytyy ihminen samana ja yhtä rakkaana silloin, kun on aika palata retkiltä takaisin.

Kraanat auki! oli jo vuonna 1995 Eija Ahvon ja Susanna Haaviston esittämänä suurmenestys Helsingin Kaupunginteatterissa. Haavisto on päivittänyt tekstin seuraavan sukupolven esitettäväksi ja ohjaa sen nyt Porin Teatterin pienelle näyttämölle, jossa rooleissa nähdään Maarit Niemelä ja Heidi Rantakeisu.

Orkesteri:
Eliina Mäkirantapiano, ääniavusteet
Mika Lahnajoki: kitarat, mandoliini, perkussiot, laulu
Tomi Harrivaara: bassot, melodika, laulu

 

”Avaa hana muistojen tulla, anna kuvien kulkea
Avaa hana naurun tulla, anna menneiden mellastaa!
Avaa hana onnen tulla, anna rakkauden raapia
Avaa hana tuskan tulla, anna kivun korventaa!

Kraanat auki!
Avaa hana itkun tulla, anna sielun aueta!
Kraanat auki!
Avaa hana onnen tulla, anna sielun raueta!”

 

S-ETUKORTILLA MERKITYISTÄ NÄYTÖKSISTÄ 3 EURON ETU/LIPPU

Etu myös eläkeläisten, lasten, opiskelijoiden sekä työttömien lipuista. Etu on perhekohtainen. Etu koskee ainoastaan Porin Teatterin lippumyymälästä ostettuja lippuja. Lipun osto ei kerrytä Bonusta. Etu ei koske ryhmävarauksia, laskutusmyyntiä tai verkkokauppaa.

S-ETU NÄYTÖKSET
LA 5.1. klo 19
KE 27.2. klo 13
LA 23.3. klo 19
TO 11.4. klo 19

 

Pyörätuolipaikkojen sekä mahdollisten avustajapaikkojen varaus ja osto suoraan Porin Teatterin lipunmyynnistä, p. 02 6344 840.

"Arjen laulunäytelmä soi komeasti."

Pertti Pitkonen / Satakunnan Kansa 2.11.2018

Katsojakommentteja

"Porin Teatterissa on työstetty erinomaisen hienosti soiva laulunäytelmä. Esityksen valovoima lähtee ennen kaikkea sen kahdesta koko ajan näyttämöllä olevasta naisesta. Maarit Niemelä ja Heidi Rantakeisu ovat todellinen tähtipari. Heidän laulunsa on korvia hivelevän kaunista ja ilmeikästä. Muutenkin koko esitys on intensiivinen ja kun siihen vielä lisätään mainio trio, on viiden hengen dream team syntynyt. Orkesterin Eliina Mäkiranta, Tomi Harrivaara ja Mika Lahnajoki ovat taitavia ja heistä irtoaa kesken soiton myös näyttämöllistä iloa."
Pertti Pitkonen / Satakunnan Kansa 2.11.2018

"Porin Teatterissa ensi-iltansa viime viikolla saanut Kraanat auki! -pienoismusikaali innosti yleisön raikuviin aplodeihin. (---) Pienenä yksityiskohtana mainittakoon, että esitteen toiseksi viimeiselle sivulle on kiinnitetty paperinenäliina. Se on irrotettavissa, mikäli kyynel pyrkii silmäkulmaan. Pienoismusikaalissa kieltämättä on myös hyvinkin herkät hetkensä. Lavastus on niukka, mutta kaikessa koruttomuudessaan loistava. (---) Näytelmän tähtikaksikko, kaunisääniset Maarit Niemelä ja Heidi Rantakeisu vaikuttivat katsojat upeilla, soivilla lauluäänillään. Koko esityksen ajan näyttämöllä olivat vain he ja loistava orkesteri, jossa musisoivat Eliina Mäkiranta, Tomi Harrivaara ja Mika Lahnajoki. Kolmikko myös yllätti yleisön 'esiintymällä' muutenkin kuin soittamalla. Suloisen sävynsä näytelmään loivat nauhalta kuullut lasten äänet."
Pia Rauhalammi / Satakunnan Viikko 7.11.2018

Esitysajat +

Ensi-ilta: 31.10.2018|
Kesto: 1 h 45 min (sis. väliaika)
Käsiohjelman hinta: 3 €|
Liput: 30 / 27 / 24 €|

Ensi-ilta: 31.10.2018|
Kesto: 1 h 45 min (sis. väliaika)
Käsiohjelman hinta: 3 €|
Liput: 30 / 27 / 24 €|

Lippuvaraukset


Teatterin lippukassa
puh. 02 6344 840

Arkisin klo 10-18, la klo 11-18 sekä tuntia ennen esityksen alkua


0600 900 900
(2€/min+mpm/pvm)
Ma-la 9-21, su 10-18

Rooleissa

Heidi Rantakeisu
Elina
Maarit Niemelä
Fanni