Lippuvaraukset

Teatterin lippukassa
puh. 02 6344 840

0600 900 900 • (2€/min+mpm/pvm)
Ma-la 9-21, su 10-18

Arkisin klo 10-18, la klo 11-18 sekä tuntia ennen esityksen alkua

PÄHKÄHULLUN PÄIVÄKIRJA

PÄHKÄHULLUN PÄIVÄKIRJA

Alkuperäisteos: Nikolai Gogol
Suomennos: Anton Nikkilä
Ohjaus, lavastus ja puvustus: Vesa Haltsonen

Ensi-ilta pienellä näyttämöllä 22.9.2016.

Pähkähullun päiväkirja kerto nimineuvos Aksenti Ivanovitsista, saavuttamattomasta rakkaudesta ja sen seurauksista. Tarina sukeltaa syvälle ihmisyyteen ja inhimillisyyteen. Se on tragikomedia rakastetuksi tulemisen kaipuusta maailmassa, jossa ihmisen elämä on muuttunut ulkoapäin mitattavaksi suoritukseksi. Saako ihminen tuntea, näyttää ja elää kuin itse haluaa? Vuosisadat vaihtuvat, mutta ihminen haaveineen, toiveineen pettymyksineen ja riemuineen on aina pohjimmiltaan samanlainen.

Nikolai Gogolin vuonna 1835 kirjoittamassa klassikkoteoksessa tragedia ja komiikka risteytyvät harvinaisen koskettavasti. Tarina luo kirkkaan kuvan ihmismielen järkkymisestä ja todellisuudentajun katoamisesta. Eli siitä, miten ihminen menettää elämänhallinnan ja syrjäytyy. Gogolin klassikko on siirretty tähän päivään, meidän aikaamme.”Voi rakas ystävä! Miten selvästi kevään lähestymisen jo tuntee! Sydämeni hakkaa kuin odottaen jotain!”

Pähkähulluna Vesa Haltsonen.

Tragikomedia rakastetuksi tulemisen kaipuusta.

Katsojakommentteja

"Vesa Haltsonen laittaa itsensä sataprosenttisesti likoon Gogolin tragikomediaa tulkitessaan."
Mikko I. Elo / Satakunnan Kansa 24.9.2016

"Suururakkansa ohjannut, lavastanut ja puvustanut Haltsonen tulkitsee tunnollisen pikkuvirkamiehen roolin piiruntarkoin nyanssein. Jokainen ele, liike ja puheen variaatio heijastelee osuvasti päähenkilön mielen murtumista. (---) Gogolin monivirtteinen teksti on loistava. Niin myös vanhaa tarinaa omaperäisesti modernisoineen Haltsosen suoritus. Tulkinta on herkkää, rankkaa ja elastista. Suururakan tehnyt näyttelijä on tehnyt yhden uransa vaativimmista rooleista. Lopputulos osoittaa, että monologin täydellisesti sisäistänyt mies voi yksinkin täyttää koko näyttämön."
Vesa-Pekka Järvelä / Satakunnan Viikko 28.9.2016

"Näyttelijä Vesa Haltsosen monologiesitys teoksesta (---) hipoo täydellisyyttä. Esitys on kokonaisvaltainen teatterielämys, jossa näyttelijä kuljettaa tarinaa suvereenista alusta loppuun herpaantumattomalla intensiteetillä."
Tarja Tiilimäki / Uusi Aika 7.10.2016

"Kävimme katsomassa Vesa Haltsosen monologin "Pähkähullun Päiväkirja" Porin Teatterin uudella pienellä näyttämöllä. Gogolin tekstiin pohjautuva, melkein yhden miehen esitys oli lähes parasta teatteria mitä olimme aikoihin kokeneet. Haltsosen kontakti yleisöön, ailahteleva ja vaihdellen maaninen, depressiivinen ja suoranaisesti mielipuolinen ote tekstiin oli loistava. Yleisö ei pystynyt pidättelemään repeilyään – eikä pelkästään onnistuneesti luonnehditun tekstin, vaan myös hallittujen hiljaisuuksien painosta. Suosittelemme näytelmää lämpimästi kaikille, joiden mielestä maailma kaipaa lisää pähkähulluutta."
sähköpostipalaute 26.9.2016

"Vesa Haltsosen luoma kokonaisuus on näyttelijätaiteen juhlaa. Gogolmaiset piikit ovat mukana ilman muuta, mutta nyt rehottaa ennen kaikkea näyttämön runous ja suuri empatia hauraan mielen hiipumista kohtaan. (---) Gogolin aiheesta on tehty myös kärkevää poliittista teatteria, mutta Haltsonen on mennyt syvemmälle. Yhteydet aikamme epäkohtiin ovat selvät ilman alleviivauksiakin. Nyt näemme ja koemme tuon kaiken näyttämörunouden asein."
Risto Ojanen / SHOP-lehti 29.9.2016

Ensi-ilta: pienellä näyttämöllä 22.9.2016|
Kesto: 1 h 30 min (sis. väliaika)
Käsiohjelman hinta: 0 €|
Liput: 27 € / 24 € / 22 €|

Ensi-ilta: pienellä näyttämöllä 22.9.2016|
Kesto: 1 h 30 min (sis. väliaika)
Käsiohjelman hinta: 0 €|
Liput: 27 € / 24 € / 22 €|

Lippuvaraukset


Teatterin lippukassa
puh. 02 6344 840

Arkisin klo 10-18, la klo 11-18 sekä tuntia ennen esityksen alkua


0600 900 900
(2€/min+mpm/pvm)
Ma-la 9-21, su 10-18

Pieni näyttämö

Hallituskatu 14
28100 Pori

Katso kartta ja ajo-ohjeet