PORIN TEATTERIN TIETOSUOJA PÄHKINÄNKUORESSA
Tässä tietosuojalausunnossa kuvataan, miten Porin Teatteri käsittelee asiakkaiden ja potentiaalisten asiakkaiden henkilötietoja ja toteuttaa tietosuoja-asetuksen artiklojen 13 ja 14 edellytysten mukaista läpinäkyvää informointia.

• Keräämme henkilötietojasi, kun asioit myyntikanavissamme taikka verkko- tai mobiilipalvelussamme. Tietojasi käsitellään, kun ostat tapahtumalippuja, tilaat uutiskirjeen, osallistut markkinointikampanjaan tai kyselytutkimukseen, annat palautetta tai olet yhteydessä asiakaspalveluumme.
• Keräämämme tiedot voivat olla sellaisia, joita annat itse lippujen ostamisen tai kampanjaan osallistumisen yhteydessä tai tietoja jotka tallentuvat samalla kun käytät palveluitamme (esimerkiksi evästeet, sijaintitiedot ja IP-osoitteet).
• Käsittelemme tietojasi palvelujemme toteuttamisessa ja kehittämisessä. Kerättyjen tietojen käsittely auttaa meitä analysoimaan asiakkaidemme mieltymyksiä ja toiveita.
• Yhdistelemme keräämiämme tietoja toisiinsa ja luomme profiileja, joiden avulla pyrimme personoimaan palvelujamme ja markkinointia.
• Käsittelemme henkilötietojasi tarjotessamme sinulle asiakaspalvelua ja lähettäessämme asiakasviestintää. Lisäksi lähetämme sinulle lain sallimissa rajoissa suostumuksen tai asiakkuuden perusteella sähköistä suoramarkkinointia ja kohdennamme henkilötietojesi käsittelyn avulla sinulle juuri sinua kiinnostavaa markkinointia.
• Kunnioitamme yksityisyydensuojaasi kaikessa suorittamassamme käsittelyssä. Käsittelemme mahdollisuuksien mukaan pseudonimisoituja tietoja ja segmenttitietoja. Emme käsittele sinuun yhdistettävissä olevia tietoja, ellei se ole välttämätöntä käsittelyn tarkoitusten toteuttamiseksi. Pseudonymisoimme tiedot kun ne eivät ole enää tarpeen käyttötarkoituksiamme varten.
• Voit itse vaikuttaa siihen, miten käsittelemme henkilötietojasi. Kerromme sinulle oikeuksistasi rekisteröitynä kohdassa 11 ja siitä, miten voit niitä käyttää.
• Porin Teatterin tuotteet ja palvelut on tyypillisesti tarkoitettu kaikille yleisöille. Porin Teatteri ei kuitenkaan tietoisesti kerää henkilötietoja alle 15-vuotiaista lapsista ilman heidän vanhempiensa tai huoltajiensa suostumusta

1 REKISTERINPITÄJÄ
Porin Teatteri / Porin Teatterisäätiö
Y-tunnus: 0137370-6
Osoite: Hallituskatu 14, 28100 Pori

2 YHTEYSHENKILÖ
Hannu Saha
markkinointipäällikkö, Porin Teatteri
Sähköposti: hannu.saha@pori.fi

Rekisteröidyn oikeuksia koskevissa asioissa katso kohta 11.

3 MITÄ HENKILÖTIETOJASI KÄSITTELEMME?
Käsittelemme rekisterissä seuraaviin tietoryhmiin liittyviä tietoja ja niiden muutostietoja:
Rekisteröityneet asiakkaat
• Etu- ja sukunimi
• Yhteystiedot (postiosoite, sähköpostiosoite, puhelinnumero)
• Kieli
• Rekisteröidyn työnantajaa sekä asemaa tai tehtävää yhteisössä koskevat tiedot, kun rekisteröity edustaa yhteisöä
• Rekisteröitymistä koskevat tiedot (salasana ja käyttäjätunnus)
• Syntymäaika
Lippujen ostamiseen ja asiakkuuteen liittyvät tiedot
• Tilaushistoriaasi koskevat tiedot, mukaan lukien maksutavat ja perintätiedot
• Porin Teatterin muiden palvelujen käyttämistä koskevat tiedot, kuten uutiskirjeen, lehden tai tapahtumamuistutuksen tilaamista koskevat tiedot sekä lippujen ostamiseen liittyvien lisäpalveluiden hyödyntämiseen liittyvät tiedot
• Reklamaatiot, palautteet sekä muu asiakkuuteen liittyvä yhteydenpito, viestintä ja toimenpiteet, mukaan lukien puheluiden taltiot ja rekisteröidyn rekisterinpitäjään liittyvä toiminta sosiaalisen median palveluissa
• Suoramarkkinointiluvat ja -kiellot
• Sinulle kohdistetut markkinointitoimenpiteet ja niiden käyttö, tiedot siitä, oletko avannut uutiskirjeitämme
• Muut antamasi tiedot tapahtumanjärjestäjän käyttöön
Sivuston käytöstä automaattisesti kerätyt tiedot
Käsittelemme henkilötietojasi, kun asioit verkko- tai mobiilisivuillamme, vaikka et olisikaan rekisteröitynyt asiakkaaksemme tai kirjautunut palveluumme. Käsittelemme verkkosivullamme ja mobiilipalvelussamme seuraavia tietojasi evästeiden ja muiden vastaavien tekniikoiden avulla:
• Päätelaitettasi ja verkkokäyttäytymistäsi koskevat tiedot (esim. IP-osoite, selaintyyppi ja selaushistoria)
• Selailun ajankohta ja istunnon kesto
• Mitä linkkejä tai mainoksia klikkaat ja mitä mainoksia tai muita sisältöjä olet katsonut
• Analytiikan ja seurantatekniikoiden avulla johdettu ja profiloitu tieto
Henkilötietoja voidaan yhdistellä myös muiden palvelujen kautta kerättyihin tietoihin.

4 ONKO TIETOJA PAKKO ANTAA?
Tarvitsemme verkkopalvelun kautta kerättyjä henkilötietojasi (perustiedot ja lippujen ostamiseen ja asiakkuuteen liittyvät tiedot) asiakkuuden täytäntöönpanemiseksi. Lisäksi tiettyjen henkilötietojen, kuten reklamaatioihin ja suoramarkkinointilupiin liittyvien henkilötietojen käsittely perustuu lakisääteisiin velvoitteisiimme.
Tiettyjen henkilötietojen antamatta jättäminen voi johtaa siihen, että emme voi tehdä kanssasi sopimusta lippujen myymisestä, eli emme voi myydä sinulle tapahtumalippuja.

5 MISTÄ HENKILÖTIETOJASI KERÄTÄÄN?
Keräämme henkilötietojasi erityisesti sinulta itseltäsi, kun annat tietoja asioidessasi meidän tai yhteistyökumppanimme kanssa eri rajapinnoissa, kuten lipunmyyntipisteissä tai verkko- ja mobiilipalveluissa. Voit antaa itsestäsi tietoja esimerkiksi asiakkaaksi rekisteröitymisen, lipun ostamisen tai meidän muiden palveluiden käyttämisen tai markkinointikampanjoihin osallistumisen yhteydessä.
Täydennämme ja jalostamme asiakastietoja myös vastaanottamalla tietoja lipunostohistoriasta sekä muita henkilötietoja Lippu.fi-palveluntarjoajalta. Pitääksemme henkilötiedot ajan tasalla ja eheinä, saatamme kerätä henkilötietoja myös tietopalveluita tarjoavilta viranomaisilta ja yrityksiltä, kuten väestörekisterikeskuksesta ja kaupallisista rekistereiden päivityspalveluista.
Lisäksi keräämme henkilötietoja käyttämiesi päätelaitteiden välityksellä evästeiden tai muiden vastaavien tekniikoiden avulla.

Jotta voisimme tarjota sinulle juuri sinua kiinnostavaa tietoa, saatamme tarkastella ostohistoriaasi ja ilmoittamiasi kiinnostuksen kohteita. Saadaksemme paremman kuvan kiinnostuksen kohteistasi, voimme myös yhdistää antamiasi tietoja evästeiden avulla keräämäämme dataan käynneistäsi verkkosivustollamme ja mobiilipalveluissamme.


Evästeet
Käytämme evästeiden (cookie) ja muiden tekniikoiden avulla kerättyä tietoa myös mainonnan ja palvelun sisällön kohdentamista varten sekä mm. tuotekehitystä ja palvelun parantamista varten. Evästeiden avulla voimme tunnistaa käyttämäsi selaimen sekä tiettyjä ko. selaimeen liittyviä tietoja sivujemme käytöstä. Käytämme myös evästeitä, joiden avulla voimme kohdentaa omaa ja valittujen kolmansien osapuolien toteuttamaa markkinointia palvelun ulkopuolisilla verkkosivustoilla esimerkiksi sen mukaan, mitä kohteita olet etsinyt tai mitä sivuja olet katsellut palvelussa. Nämä evästeet toimittaa usein luotettu kolmas taho.

Tällaisia evästeiden ja muiden tekniikoiden avulla kerättyä tietoa ei voida palauttaa yksittäistä tunnistettavaa henkilöä koskevaksi. Henkilötietolainsäädännön sallimin tavoin evästeiden ja muiden tekniikoiden avulla saatua tietoa voidaan kuitenkin yhdistää käyttäjältä palvelun käyttämisen yhteydessä saatuihin henkilötietoihin.

Selaimesi hyväksyy todennäköisesti evästeet oletusasetuksin, mutta voit muuttaa selaimesi asetuksia, mikäli et halua, että selainkäyttäytymisestäsi saatavaa tietoa hyödynnetään. Evästeiden käytön estäminen vaikuttaa siihen, että palvelun kaikkia toimintoja ei voida käyttää. Jos estät mainonnan kohdentamisen, sinulle näytetään yhtä paljon mainoksia kuin aikaisemmin, mutta mainonta ei ole kiinnostusalueittesi mukaan valittua.

6 MITÄ TARKOITUKSIA VARTEN HENKILÖTIETOJASI KERÄTÄÄN JA KÄSITELLÄÄN?
Käsittelemme henkilötietojasi asiakassuhteen hoitamiseen, hallinnointiin, ja kehittämiseen. Tarvitsemme henkilötietojasi palveluidemme toteuttamiseen, kuten lippujen toimittamiseen ja laskutukseen.
Käsittelemme henkilötietoja myös asiakasviestinnän toteuttamiseksi esimerkiksi ilmoittaessamme tapahtumaa koskevista muutoksista tai mahdollisista peruutuksista. Lisäksi käytämme henkilötietojasi suoramainontaa, etämyyntiä ja muuta suoramarkkinointia sekä markkina- ja mielipidetutkimusta varten, mukaan lukien sähköisesti toteutettava suoramarkkinointi.
Jotta voimme tarjota kiinnostavia sisältöjä, voimme kohdentaa markkinointiviestintäämme analysoimalla ja profiloimalla rekisterissämme käsiteltäviä tietoja, kuten ilmoitettuja kiinnostuksen kohteita ja palveluidemme käyttötietoja. Emme suorita automaattista päätöksentekoa profiloinnin avulla tai muutoin.
Verkkomainonnan ja analytiikkatyökalujen avulla kerätään tietoja verkkokaupan käyttäjistä. Käytämme myös evästeitä, joiden avulla voimme kohdentaa valittujen kolmansien osapuolien markkinointia Palvelun ulkopuolisilla verkkosivustoilla esimerkiksi sen mukaan, mitä kohteita olet etsinyt tai mitä sivuja olet katsellut Palvelussa. Nämä evästeet toimittaa kolmas taho.
Käsittelemme henkilötietoja myös palveluidemme ja muun liiketoimintamme analysointiin ja kehittämiseen sekä tilastointitarkoituksiin.

7 MITKÄ OVAT KÄSITTELYN OIKEUSPERUSTEET?
7.1 Oikeutettu etu
Oikeutemme käsitellä henkilötietojasi perustuu osin asiakassuhteen synnyttämään oikeutettuun etuun. Käsittelemme tietojasi esimerkiksi palvelujen tarjoamiseksi, markkinoinnin lähettämiseksi ja lippujen myymiseksi siinä määrin kuin se on tarpeellista näiden toimenpiteiden suorittamiseksi.
Olemme arvioineet tietosuojalainsäädännön ja viranomaisohjeistusten edellyttämällä tavalla, että sinun etusi, perusoikeutesi tai vapautesi eivät syrjäytä tätä oikeutettua etuamme käsitellä henkilötietojasi. Voit halutessasi käyttää tämän selosteen kohdissa 11 ja 12 kuvattuja oikeuksiasi, mikäli haluat vastustaa tai rajoittaa suorittamaamme henkilötietojen käsittelyä.
7.2 Sopimus
Käsittelemme henkilötietojasi myös sinun ja meidän välillä syntyneen sopimuksen täytäntöön panemiseksi sekä sopimuksen tekemistä edeltävien toimenpiteiden toteuttamiseksi pyynnöstäsi. Sinun ja meidän välillä syntyy sopimus, kun hyväksyt ostat lippuja myyntikanavistamme
7.3 Suostumus
Käsittelemme henkilötietojasi suostumuksen perusteella siltä osin, kuin pyydämme suostumustasi sähköisen suoramarkkinoinnin lähettämiseksi.
Käsittelemme myös evästeiden ja muiden seurantatekniikoiden avulla kerättyjä henkilötietojasi evästeiden asettamista koskevan suostumuksen perusteella.
Sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi henkilötietojen käsittelyyn milloin tahansa ottamalla yhteyttä kohdassa 2 mainittuun yhteyshenkilöön tai sähköisen suoramarkkinoinnin osalta markkinointiviesteistä löytyvän linkin kautta.
7.4 Lakisääteinen velvoite
Käsittelemme henkilötietojasi lakisääteisten velvoitteidemme noudattamiseksi, kun siirrämme tietojasi veroviranomaiselle ja käsittelemme tietoja kirjanpitovelvoitteiden noudattamiseksi.

8 MILLE TAHOILLE SIIRRÄMME TAI LUOVUTAMME HENKILÖTIETOJA?
Luovutamme henkilötietoja kulloinkin voimassaolevan lainsäädännön sallimissa ja velvoittamissa rajoissa.
Porin Teatteri käyttää henkilötietoja järjestelmissään lipunmyyntipalveluiden tuottamiseen.
Luovutamme henkilötietoja Lippu.fi-palveluntarjoajalle vain sellaisiin tarkoituksiin, jotka eivät ole ristiriidassa tässä selosteessa kohdassa 6 kuvattujen käyttötarkoitusten kanssa. Luovutusten edellytyksenä on aina luovutuksia koskevan kirjallisen sopimuksen tekeminen meidän ja Lippupisteen välillä. Luovutamme Lippupisteen henkilötietoja ainoastaan niistä henkilöistä, jotka ovat hankkineet lippuja kyseisen tapahtumanjärjestäjän tapahtumiin.
Luovutamme tarpeen tullen henkilötietoja myös tahoille, joilla lainsäädännön mukaan on oikeus tietojen saantiin, kuten toimivaltaisille viranomaisille. Voimme luovuttaa henkilötietoja huolellisesti valikoimiemme yhteistyökumppaneiden, kuten artistien tai esiintyjien, sellaisiin markkinointitarkoituksiin, jotka eivät ole ristiriidassa edellä kuvattujen käyttötarkoituksiemme kanssa. Näiden yhteistyökumppaneiden tulee kuitenkin pyytää sinulta etukäteinen suostumus sähköisen suoramarkkinoinnin lähettämiseen.

IT–palveluntarjoajamme säilyttävät ja käsittelevät ohjeidemme mukaisesti henkilötietoja vain määrittelemiimme tarkoituksiin ja meidän lukuumme.

9 HENKILÖTIETOJEN SIIRTO KOLMANTEEN MAAHAN
Käsittelemme henkilötietojasi pääsääntöisesti EU-ja ETA alueella. Palveluntarjoajamme, kuten Google Inc., voi siirtää henkilötietojasi EU- ja ETA-alueen ulkopuolelle. Tietojasi siirretään kuitenkin ainoastaan Privacy Shield –järjestelyyn sitoutuneille yrityksille, jotka noudattavat vastaavaa tietosuojan tasoa kuin EU:ssa edellytetään.
Voit lukea lisää Privacy Shield –järjestelystä täältä.
Jos henkilötietojen siirtäminen EU- ja ETA -alueen ulkopuolelle olisi muutoin tarpeellista, tietojen siirrossa noudatetaan soveltuvan tietosuojalainsäädännön asettamia vaatimuksia ja informoimme sinua tietojen siirrosta erikseen.

10 MITEN KAUAN SÄILYTÄMME TIETOJASI?
Säilytämme henkilötietoja niin kauan kuin se on tarpeen henkilötietojen käsittelyn tarkoitusten kannalta tai sopimusvelvoitteidemme sekä lakisääteisten velvollisuuksiemme noudattamiseksi.
• Säilytämme asiakas- ja lipunmyyntitietoja 6 vuotta sen kalenterivuoden päättymisestä, jolloin asiakas on viimeisen kerran asioinut verkkokaupassamme.
• Pseudonymisoimme henkilötietoja kohdassa 14 kuvatulla tavalla, kun asiakkaan viimeisestä asioinnista verkkokaupassamme on kulunut enemmän kuin 3 vuotta. Säilytämme kuitenkin kaikki kirjanpitovelvoitteidemme noudattamiseksi tarpeelliset henkilötiedot 6 vuotta sen tilikauden päättymisestä, jolloin tiedot on kerätty.
• Jos olet tilannut uutiskirjeemme, säilytämme henkilötietojasi niin kauan kuin uutiskirjeen tilaus on voimassa. Jos peruutat uutiskirjeen tilauksen eli peruutat suostumuksesi sähköisen suoramarkkinoinnin lähettämiseen, lopetamme uutiskirjeen toimituksen sinulle ilman aiheetonta viivytystä, mutta säilytämme peruutuksen jälkeen tietoa markkinointikiellosta niin kauan kuin henkilötietojasi käsitellään muihin tarkoituksiin esimerkiksi verkkokaupassa asioinnin perusteella.
• Säilytämme evästeiden ja muiden seurantatekniikoiden avulla kerättyjä henkilötietojasi enintään 13 kuukauden ajan henkilötiedon keräämisestä.

11 REKISTERÖIDYN OIKEUDET: MITEN VOIT VAIKUTTAA HENKILÖTIETOJESI KÄSITTELYYN?
Tietosuojalainsäädäntö takaa sinulle oikeuksia, jotka on kuvattu alempana. Nämä oikeudet vahvistavat yksityisyydensuojaasi ja antavat sinulle mahdollisuuden kontrolloida omien henkilötietojesi käsittelyä.
Toimitamme sinulle ilman aiheetonta viivytystä ja viimeistään kuukauden kuluessa yhteydenotostasi tiedot toimenpiteistä joihin olemme ryhtyneet oikeuksiesi toteuttamiseen liittyvien pyyntöjen johdosta.
Jos esität useita pyyntöjä tai jos pyyntösi on erityisen monimutkainen, voimme tarpeen mukaan jatkaa vastauksen määräaikaa enintään kahdella kuukaudella. Ilmoitamme sinulle erikseen tällaisesta viivästymisestä.
Voit esittää tässä kohdassa 11 kuvattua oikeutta koskevan pyynnön postitse, sähköpostitse tai puhelimitse.

Yhteystiedot rekisteröidyn oikeuksien toteuttamiseen Porin Teatterille:
Posti: Porin Teatteri, Hallituskatu 14, 28100 Pori
Sähköposti: hannu.saha@pori.fi
Puhelin: 0400 880 217
Ollessasi yhteydessä sähköpostitse, merkitse viestin aihekentän alkuun ”Tietosuoja”.
Huomaathan, että voimme tarpeen mukaan pyytää sinulta tarkentavia tietoja, jotka ovat tarpeen henkilöllisyytesi vahvistamiseksi.

11.1 Oikeus saada pääsy tietoihin
Sinulla on oikeus saada meiltä vahvistus siitä, käsitelemmekö sinua koskevia henkilötietoja. Sinulla on lisäksi oikeus saada pääsy itseäsi koskeviin henkilötietoihin sekä oikeus saada tietosuoja-asetuksen mukaiset tiedot henkilötietojen käsittelystä.
Kun käytät oikeuttasi saada pääsy tietoihin, toimitamme jäljennöksen käsittelemistämme henkilötiedoistasi. Jos esität pyynnön sähköisesti, toimitamme tiedot yleisesti käytetyssä sähköisessä muodossa, ellet erityisesti pyydä muuta toimitustapaa jonka voimme kohtuudella toteuttaa.
Voimme periä hallinnollisiin kustannuksiin perustuvan kohtuullisen maksun, jos pyydät useampia jäljennöksiä tai jos esität pyyntöjä toistuvasti.
Emme voi antaa sinulle tietoja, jotka voisivat paljastaa liikesalaisuuksia tai loukata toisen henkilön oikeuksia tai vapauksia. Emme esimerkiksi luovuta muiden henkilöiden henkilötietoja pyynnöstäsi huolimatta.
11.2 Oikeus tietojen oikaisemiseen
Sinulla on oikeus pyytää meitä oikaisemaan itseäsi koskevat epätarkat ja virheelliset tiedot ilman aiheetonta viivytystä. Sinulla on lisäksi oikeus saada puutteelliset henkilötiedot täydennettyä toimittamalla meille lisäselvitystä.
11.3 Oikeus tietojen poistamiseen
Sinulla on oikeus pyytää meitä poistamaan itseäsi koskevat henkilötiedot ilman aiheetonta viivytystä, jos:
• henkilötietojasi ei enää tarvita niihin tarkoituksiin joita varten ne kerättiin tai joita varten niitä muutoin käsiteltiin (esimerkiksi jos henkilötietojasi ei enää tarvita asiakashallintaan, lipunmyynteihin liittyvän kirjanpidon varmistamiseen tai muihin vastaaviin tarkoituksiin);
• vastustat henkilötietojesi käsittelyä henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseesi liittyvällä perusteella eikä käsittelyyn ole olemassa perusteltua syytä;
• vastustat henkilötietojesi käsittelyä suoramarkkinointitarkoituksiin, eikä käsittelyyn ole muuta laillista perustetta;
• olemme käsitelleet henkilötietojasi lainvastaisesti; tai
• henkilötietosi on poistettava meihin sovellettavan lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi.
11.4 Oikeus käsittelyn rajoittamiseen
Sinulla on oikeus siihen, että rajoitamme henkilötietojen käsittelyä siten, että henkilötietoja saa säilyttämisen lisäksi käsitellä ainoastaan erillisellä suostumuksellasi tai oikeudellisen vaateen esittämiseksi, laatimiseksi tai puolustamiseksi taikka toisen henkilön oikeuksien suojaamiseksi jos:
• kiistät henkilötietojesi paikkansapitävyyden, jolloin käsittelyä rajoitetaan tietojen paikkansapitävyyden varmistamisen ajaksi;
• henkilötietojesi käsittely on lainvastaista, mutta vastustat henkilötietojesi poistamista ja vaadit sen sijaan henkilötietojesi käytön rajoittamista;
• emme tarvitse enää henkilötietojasi tämän selosteen kohdassa 6 kuvattuihin käsittelyn tarkoituksiin, mutta sinä tarvitset niitä oikeudellisen vaateen esittämiseksi, laatimiseksi tai puolustamiseksi;
tai
• olet vastustanut henkilötietojesi käsittelyä henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseesi liittyvällä perusteella ja odotat sen toteamista, syrjäyttävätkö meidän oikeutetut perusteemme sinun vastustamisesi perusteet.
11.5 Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen
Siltä osin kuin olet itse toimittanut henkilötietosi meille esimerkiksi verkkopalvelumme lomakkeella, sinulla on oikeus saada kyseiset henkilötiedot jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa sekä oikeus siirtää kyseiset tiedot toiselle rekisterinpitäjälle, niiltä osin kuin olemme käsitelleet henkilötietojasi automaattisesti ja käsittely perustuu joko suostumukseesi (esimerkiksi sähköisen suoramarkkinoinnin osalta) tai henkilötietojesi käsittely on tarpeen sopimuksen, kuten verkkokaupan käyttäjäsopimuksen täytäntöön panemiseksi.
Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen rajoittuu menettelyyn, joka ei vaikuta haitallisesti muiden oikeuksiin tai vapauksiin. Sinulla ei ole oikeutta siirtää tietoja järjestelmästä toiseen, jos kyseisiä henkilötietoja käsitellään meidän oikeutetun etumme perusteella.

12 OIKEUS VASTUSTAA HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYÄ
Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseesi liittyvällä perusteella, jos käsittelylle ei ole olemassa perusteltua syytä.
Lisäksi sinulla on aina oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä suoramarkkinointitarkoituksiin. Suoramarkkinointia tai suoramarkkinointitarkoituksessa suoritettua henkilötietojen käsittelyä ei saa enää suorittaa tämän vastustamisoikeuden käyttämisen jälkeen.

13 OIKEUS TEHDÄ VALITUS VALVONTAVIRANOMAISELLE
Sinulla on oikeus tehdä valitus toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle, Suomessa tietosuojavaltuutetulle, jos katsot, että henkilötietojesi käsittelyssä on loukattu tietosuojalainsäädäntöön ja erityisesti tietosuoja-asetukseen perustuvia oikeuksiasi.

14 MITEN HUOLEHDIMME HENKILÖTIETOJESI TURVALLISUUDESTA?
Henkilötietojen asianmukainen suojaaminen on meille äärimmäisen tärkeää. Keräämme tiedot tietokantoihin, jotka ovat palomuurein, salasanoin ja muilla teknisillä keinoilla suojattuja. Tietokannat ja niiden varmuuskopiot sijaitsevat lukituissa ja vartioiduissa tiloissa ja tietoihin pääsevät käsiksi vain tietyt ennalta nimetyt henkilöt.
Pääsy henkilötietoihin edellyttää asiakastietokannan pääkäyttäjän myöntämää käyttäjätunnusta. Pääkäyttäjä määrittää myös käyttäjälle myönnettävän käyttöoikeustason. Lisäksi olemme sopimuksellisin keinoin huolehtinut siitä, että henkilötietoja lukuumme käsittelevä yhteistyökumppani on sitoutunut henkilötietojen suojaamiseen myös omien työntekijöidensä toimien osalta.
Mikäli asiakkaan viimeisestä asioinnista Porin Teatterin lipunmyynnissä on kulunut enemmän kuin 3 vuotta, yksilöivät henkilötiedot joita ei tarvita kirjanpitovelvoitteiden tai vastaavien lakisääteisten velvoitteiden noudattamiseksi pseudonymisoidaan. Tämä tarkoittaa sitä, että henkilön nimi ja yhteystiedot salataan ns. hash-koodilla.
Pseudonymisoinnin jälkeen oston tehnyttä henkilöä ei voida enää tunnistaa tietovaraston tietojen perusteella, mutta henkilön ostot, kiinnostus sekä ikä- ja sukupuoliarvio jäävät anonyyminä tietona talteen, joten niitä voidaan käyttää analyyseissä ja raporteissa, vaikka tietoja ei voida ilman lisätietoa yhdistää yksittäiseen henkilöön. Pseudonymisointi ei vaikuta tapahtumanjärjestäjälle tai muulle kolmannelle osapuolelle ennen pseudonymisointitoimenpidettä luovutettuihin tietoihin.
Anonymisoimme lopulta ne tiedot joiden käsittelylle ei ole enää mitään perusteita edes pseudonymisoituina.