Lauluja rakkaudesta ja ystävyydestä sekä menestysvierailuja

Porin Teatterin syksyn 2018 näytösten myynti on avattu. Teatterin näyttämöillä on luvassa komediaa, draamaa ja lauluja rakkaudesta ja ystävyydestä sekä suursuosion saavuttaneiden produktioiden vierailuja. Myös perheen pienimmät on otettu huomioon tulevassa ohjelmistossa.

Porin Teatterin syksyn avaa Abi Morganin kirjoittama herkkä ja vivahteikas Rakkauslaulu 1. syyskuuta. Se kertoo vuosia naimisissa olleen pariskunnan tarinaa kahdessa tasossa: näemme nuorenparin ensiaskeleet yhteisellä tiellä ja vanhenevan miehen ja naisen yritykset kohdata lähestyvä tuntematon. Näytelmän ohjaa vieraileva ohjaaja Tuomo Aitta ja lavastajana ja puvustajana toimii vierailija Markus Tsokkinen.

Ken Ludwigin farssikomediassa Tenorit liemessä on yksi hotellisviitti, kolme tenoria, kaksi vaimoa, kolme tyttöystävää ja stadion täynnä kirkuvia faneja. Seurauksena on päätähuimaava sekaannusten sarja, kun kaikkien aikojen konsertin pitäisi alkaa muutaman tunnin päästä. Tenorit ovat liemessä vierailija Jaakko Saariluoman ohjaamana Porin Teatterin suurella näyttämöllä ensi-illasta 8. syyskuuta alkaen.

Syyskuun 22. päivä saa ensi-iltansa pienille lapsille suunnattu hauska ja jännittävä itämainen tarina Ali ja Baba ja 40 pahista. Odotettavissa on visuaalinen ilotulitus, jonka käsikirjoittaa ja ohjaa Patrik Drake. Lavastuksesta ja puvustuksesta vastaa Juhana Hirvonen.

Suuren näyttämön syksyn 2018 viimeisenä ensi-iltana nähdään Arsenikkia ja vanhaa pitsiä, joka kertoo kahdesta hyväntekeväisyyttä harjoittavasta ja vanhoja miehiä myrkyttävästä ikäneidosta. Tämän mustan huumorin klassikon ohjaa vierailija Ola Tuominen ja se saa ensi-iltansa suurella näyttämöllä 13. lokakuuta.

Kraanat auki! on vierailija Susanna Haaviston käsikirjoittama ja ohjaama kahden naisen musikaali, joka on kuin sarja kohtauksia elämän valokuva-albumista. Laulut kertovat nuoruudesta, rakkaudesta lapsiin, parisuhteiden pysäkeistä ja uusista aluista. Jo 1990-luvulta menestystä saavuttaneen musikaalin on säveltänyt Juha Tikka. Porin Teatterin pienellä näyttämöllä rooleissa nähdään Maarit Niemelä ja Heidi Rantakeisu. Musikaalin ensi-ilta on 31. lokakuuta.

Syksyn mittaan Porin Teatterissa nähdään myös useita vierailuproduktioita. Hekotusta ja tyylikkäitä iskuja vyön ylle ja alle tarjoilee Pro Finlandia-palkittu näyttelijä, imitaattori Jukka Puotila, joka on esiintynyt Komediateatterissa yli 25 000 katsojalle jo 15 vuoden ajan. Jukka Puotila Show vierailee Porin Teatterin suurella näyttämöllä 21. ja 29. syyskuuta.

Jordi Galceranin palkittu komedia Otto vai pano on tarina lainaneuvottelusta, jossa kaikki keinot ovat sallittuja. Tämä Tampereen Komediateatterin kiristyskomedia vierailee Panu Raipian ohjaamana Porin Teatterin päänäyttämöllä 6. lokakuuta.

Porin Teatteri on syksyllä 2018 mukana Taidetestaajat-hankkeessa, joka tarjoaa valtakunnallisesti 8.-luokkalaisille taide-elämyksiä. Compañía Kaari & Roni Martin tuovat Poriin kansainvälisesti palkitun, funkia, flamencoa, ja balkan-vaikutteita yhdistelevän tanssiteoksensa Kill Carmen. Taidetestaajille varattujen näytösten lisäksi on tarjolla yksi iltaesitys 27. syyskuuta.

Kevään ohjelmistosta jatkaa koko perheen näytelmä Peppi Pitkätossu suurella näyttämöllä vielä syksyllä 2018.