Kraanat auki! - Musikaali arjesta ja ystävyydestä »


Murhaavan ihana ARSENIKKIA JA VANHAA PITSIÄ on tulossa ensi-iltaan »


ALI JA BABA JA 40 PAHISTA tulossa ensi-iltaan »


TENORIT LIEMESSÄ tulossa ensi-iltaan 8.9. »


RAKKAUSLAULU avaa Porin Teatterin kauden 1.9. »


Porin Teatteri mukana Asuntomessuilla virallisena oheiskohteena »


Porin Teatterin syksyn 2018 myynti avattu »


Peppi Pitkätossu valloittaa teatterin 15.3. »


PORIVERSUMI tulossa ensi-iltaan 21.3. »


Molli viihdyttää lapsia hiihtolomalla! »


Eino Grönistä kertova musikaali tulossa ensi-iltaan »


Kultarinta avaa Porin Teatterin kevätkauden 2018 »


Porin Teatteri teki taas katsojaennätyksen! »


Hockey Nightin ensi-ilta lähestyy »


HARMONY SISTERS -musikaalin ensi-ilta lähestyy »


Tukkijoella-musiikkinäytelmän ensi-ilta 9.8. »


Porin Teatteri käynnistää toimintansa uudistetussa teatteritalossa »


Näytäntövuonna 2016-2017 katsojia yli 68 tuhatta »


Eino Grönin elämästä musikaali Promenadiin helmikuussa 2018 »


Katalonian iloiset rouvat kevätkauden kantaesityksenä »


Tuntematon sotilas tulossa ensi-iltaan »


Porin Teatterin katsojatilasto 2016 julkaistu »


Viimeiseen mieheen -valokuvanäyttely aukesi Porin Oluttehtaalla »


Minna Canthin Kauppa-Lopo avaa kevätkauden 2017 »


Monologinäytelmä Erik Satiesta tulossa ensi-iltaan »


Kolmen näyttelijän huikea roolikavalkadi »


Porin Teatterissa kotimaisten näytelmien juhlavuosi 2017 »


Herra Hakkarainen & kumppanit taas näyttämöllä! »


Koskettavan koominen monologi kiusaamisesta »


Pähkähullun päiväkirja avautuu »


Rakastettu tangokuningas hurmaa Promenadisalissa »


Carolan elämäntarina näyttämölle »


Hersyvä maalaiskomedia avaa remontoidun Pienen näyttämön »


Tuntematon sotilas ohjelmistoon vuonna 2017 »


Avioliittosimulaattori avaa uusitun Pienen näyttämön »


Finlandia Junior -palkittu teos tulossa ensi-iltaan »


Porin Teatterissa jälleen menestyksekäs vuosi »


Syksyn 2016 suurproduktio: Olavi Virta -musikaali! »


Nauruterapiaa koko rahan edestä »


Kotimainen nyky-komedia vierailee Porissa »


Klassikkosatu Saapasjalkakissasta KulttuuriKulmaan »


Mukaansatempaava musikaalikomedia tulossa ensi-iltaan »


Laulunäytelmä Edith Piafista tulossa ensi-iltaan »


Vauhdikas ryöväritarina huipentaa teatterikevään »


Peruskorjatulla näyttämöllä huimat 7 ensi-iltaa syksyllä 2016!

Porin Teatterin syyskauden 2016 lipunmyynti on avattu. Tapahtumarikas kausi tuo ohjelmistoon yhteensä kahdeksan ensi-iltaa. Näistä seitsemän nähdään peruskorjatun Pienen näyttämön lavalla, OLAVI VIRTA -musikaalin ensi-iltaa juhlitaan Promenadisalissa.

Syyskauden ja samalla kokonaan uusitun Pienen näyttämön avaa 3. syyskuuta Veera Niemisen esikoisromaaniin pohjautuva riemukas komedia AVIOLIITTOSIMULAATTORI. Näytelmä on tarina suuresta salamarakkaudesta ja maajussin tuoreesta morsiamesta, joka rikkoo neljän miehen vaiteliaan kotirauhan. Taustana suomalainen maaseutu juuri nyt. Näytelmän ohjaajana vierailee Ola Tuominen ja lavastuksen suunnittelusta vastaa Tuomo Nakari.

15. syyskuuta, vain reilu viikko edellisen ensi-illan jälkeen, vuoronsa saa 1960 -luvun suosituimpiin laulajiin lukeutuvan Carola Standertskjöldin elämään ja tuotantoon pohjautuva musiikkinäytelmä CAROLA – Sydämeen jäi soimaan. Esityksen musiikki kulkee Carolan elämänvaiheita seuraillen, sisältäen laulajan rakastamaa pehmeää jazzia sekä yleisön suosikkikappaleita Hava Nagilasta Kiellettyihin liekkeihin. Katariina Lohinivan ja nelimiehisen Mohair -yhtyeen tulkitsema näytelmä pohjautuu Mari Postin käsikirjoitukseen. Musiikin sovituksen on tehnyt Seppo Tyni.

Seuraava ensi-ilta koittaa 22. syyskuuta, jolloin Pienen näyttämön ottaa omakseen Vesa Haltsonen. Vuorotteluvapaalta palaava näyttelijä sekä ohjaa että tulkitsee roolin monologissa PÄHKÄHULLUN PÄIVÄKIRJA. Esitys on tragikomedia arvostetuksi ja rakastetuksi tulemisen kaipuusta maailmassa, jossa ihmisen koko elämä tuntuu muuttuneen ulkoapäin mitattavaksi suoritukseksi. Nikolai Gogolin vuonna 1835 kirjoitettu alkuperäisteos sukeltaa syvälle ihmisyyteen ja inhimillisyyteen.


Syyskuun 24. päivä katse kääntyy hetkeksi Promenadisaliin, jossa ensi-iltansa saa Heikki Paavilaisen käsikirjoittama ja ohjaama OLAVI VIRTA -suurmusikaali. Kim Willmanin ja Marko Honkasen upeita tulkintoja tangokuninkaan tunnetuksi tekemistä kappaleista ja taiteilijan vivahteikkaasta elämästä nähdään ainoastaan 30 kertaa. Musikaalin lipunmyynti on avattu jo marraskuussa 2015.

Syyskuun viimeistä ensi-iltaa juhlitaan 29.9. jolloin Peter-Sebastian Lehtosen ohjaama ja esittämä monologi LUUSERI-HENKKA pyörähtää käyntiin. Tämä Henrik Ståhlin omaelämänkerrallinen monologi sekoittaa taitavasti tragediaa ja komediaa eikä jätä ketään kylmäksi. Kerronta nostaa esiin positiivisia keinoja koulukiusaamisesta selviytymiseen ja osoittaa, että myös henkiset ruhjeet voivat parantua ja huonoinkin itsetunto eheytyä.

Syysohjelmisto huomioi myös lapsikatsojat. Lokakuun 12. päivänä ensi-iltansa saa perheen pienimmille katsojille suunnattu HERRA HAKKARAINEN SEIKKAILEE. Mauri Kunnaksen tutut ja rakastetut hahmot joutuvat hauskoihin ja vauhdikkaisiin tilanteisiin kun maailman kuuluisin unissakävelijä Herra Hakkarainen lähtee öisille reissuilleen. Tapaamme esityksessä mm. Masa Marsun, Sakken ja Remun ja muita kirjoissa esiintyviä Tassulan kaupungin asukkaita. Esityksen ohjaa ja dramatisoi Patrik Drake.

Lokakuun lopulla, 27.10. ensi-iltaan tulee Mika Myllyahon kirjoittama kirpeä musta komedia KAAOS. Vesa Haltsosen ohjaama tarina kertoo kolmen naisen ystävyydestä, todellisuudesta ja yrityksestä selvitä yhteiskuntamme ajoittain epäoikeudenmukaisista ja mahdottomistakin vaatimuksista. Ryhmäteatterissa vuonna 2008 kantaesityksensä saanut Kaaos on ollut menestys ympäri Suomea. Nyt se nähdään Porissa kolmen vahvan naisen tulkitsemana.

Tapahtumarikkaan vuoden 2016 päättää Jyrki Tuularin dramatisoima monologi MUISTINSA MENETTÄNEEN MUISTELMAT. Ranskalaisen säveltäjä Erik Satien syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 150 vuotta ja juhlan kunniaksi Satien surrealismiakin hipovat ”muistelmat” nähdään ensi kertaa Porin Teatterin lavalla 9. marraskuuta alkaen. Erik Satien roolin tulkitsee Ilkka Aro. Esityksessä kuullaan myös Satien musiikkia, jota flyygelistään loihtii Mika Merikaita.

Ohjelmistossa jatkavat yhden miehen monologi LUOLAMIES sekä Edith Piafin elämään ja tuotantoon pohjautuva laulunäytelmä PIAF. Molempia suosikkinäytelmiä esitetään Teatteriravintola KulttuuriKulmassa koko syyskauden 2016 ajan.