Kolme vuotta kestänyt peruskorjaus on valmis

Porin Teatterin sisätilat ovat saaneet uuden ilmeen, vanhaa kunnioittaen. Suuria parannuksia on tapahtunut varsinkin yleisötiloissa. Saniteettitiloja on lisätty runsaasti ja esteettömyys on parantunut muun muassa uuden yleisöhissin myötä. Teatterin lippukassa palvelee taas teatterin vanhalla puolella. Yleisöltä pääosin piilossa oleva näyttämötekniikka on uudistettu alusta loppuun, ja esitystekniikka viimeistä huutoa.

Peruskorjaus pysyi suunnitellussa aikataulussa ja budjetissa. Yleensä peruskorjaukset ovat suuri haaste teattereille varsinkin esitystoiminnan jatkuvuuden suhteen. Porin Teatteri onnistui peruskorjauksessaan tässä suhteessa erinomaisesti. Viime näytäntökautena 2016-2017 pienellä näyttämöllä nähtiin peräti yhdeksän ensi-iltaa. Ulkopuolisilla näyttämöillä esitetyt Olavi Virta -musikaali ja Tuntematon sotilas -suurproduktio siivittivät osaltaan Porin Teatterin viime vuosikymmenien katsojaennätykseen - 68 127 katsojaa.

Porin Teatterin peruskorjauksen valmistumista juhlitaan suurella näyttämöllä Tukkijoella-klassikkonäytelmän ensi-illalla 8. syyskuuta. Teatterin syyskausi jatkuu Harmony Sisters -musiikkinäytelmällä 23. syyskuuta, ja lätkäkomedia Hockey Night saa ensi-iltansa 26. lokakuuta suurella näyttämöllä.

Tervetuloa uudistuneeseen Porin Teatteriin!