Ilkka Aro kertoo ranskalaisen säveltäjän tarinan

Ranskalaisen säveltäjän Erik Satien jäämistöstä löytyi sävellysten lisäksi myös muistiinpanoja, joissa Satie omintakeisella huumorillaan pohtii elämän moninaisuutta, mm. eläinten musikaalisuutta ja keskipaksun B-nuotin painoa. Satien syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 150 vuotta ja juhlan kunniaksi Satien surrealismiakin hipovat muistelmat nähdään nyt ensi kertaa Porin Teatterin lavalla.

Juhani Ahon ohjaama monologinäytelmä MUISTINSA MENETTÄNEEN MUISTELMAT saa ensi-iltansa 9. marraskuuta 2016 Pienellä näyttämöllä.

Erik Satie, oikealta nimeltään Éric Alfred Leslie Satie, syntyi 17.5.1866 Honfleurissa. Hän tuli tunnetuksi humoristisista, kokeilevista ja perinteisiä oppeja parodioivista sävellyksistään ja kirjoituksistaan. Satie ehti elämänsä aikana kokeilla ja yhdistellä musiikissaan paljon erilaisia tyylilajeja ja usein hän oli jopa aikaansa edellä. Satien tunnetuin teos on pianosarja Gymnopédies. Satie kuoli Pariisissa 1.7.1925.

Monologinäytelmän tekstien suomennoksesta on vastannut Kauko Silva, dramatisointi on Jyrki Tuularin käsialaa. Erik Satien roolissa nähdään Ilkka Aro, joka on myös sovittanut esityksen. Esityksessä kuullaan myös Satien musiikkia, jota flyygelistä loihtii muusikko Mika Merikaita.

Monologista nähdään ainoastaan kuusi esityskertaa, viimeinen esitys pyörähtää käyntiin 14. joulukuuta 2016.