Olavi Virran musiikillinen perintö elää sukupolvelta toiselle

Heinäkuun 14. päivänä vuonna 1972 suomalainen muusikko ja näyttelijä Olavi Virta siirtyi ajasta iäisyyteen. Tästä huolimatta, vielä 44 vuoden jälkeenkin, hänen ikimuistoiset klassikkokappaleet soivat uusien sukupolvien korvilla. 24. syyskuuta alkaen yleisö pääsee aitiopaikalle nauttimaan Virran monipuolisesta tuotannosta kun laulajan ympärille rakennettu OLAVI VIRTA -musikaali saa ensi-iltansa Porin Promenadikeskuksen 616 -paikkaisessa konserttisalissa.

Heikki Paavilaisen käsikirjoittama ja ohjaama musikaali kertoo rakastetusta tangokuninkaasta ja ajasta, joka ei koskaan palaa, mutta elää vahvasti suomalaisten muistossa. Ja niin kuin usein elämässä, aika kultaa muistot. Tarina käy läpi taiteilijan elämän lapsuudesta viimeisiin päiviin asti. Kertojana toimii vanhempi Olavi ja nuorempi Olavi elää tapahtumien mukana kunnes herrojen välille syntyy ristiriitaa siitä, kumpi muistaa tapahtumat oikein. Vanhan Olavi Virran roolin tulkitsee Marko Honkanen ja nuorena Olavina hurmaa Kim Willman.

Vuonna 1915 syntynyt Oskari Olavi Virta (vuoteen 1926 Ilmén) levytti vuosina 1938 - 1966 yli kuusisataa kappaletta. Monista hänen lauluistaan tuli suomalaisen iskelmämusiikin klassikoita. Tästä syystä juuri musiikilla on vahva rooli tarinankerronnassa. Olavi Virta -musikaalissa kuullaan toistakymmentä Virran tunnetuksi tekemää kappaletta, joista ikimuistoisimpia hittejä ovat Täysikuu, Tähti ja meripoika, Mustasukkaisuutta ja Kun ilta ehtii. Esiintyjiä säestää Seppo Tynin luotsaama kuusihenkinen orkesteri. Ote tarinaan on totuuteen perustuvaa, mutta kohtaukset saavat koomisiakin käänteitä. Musikaalin lavastuksen on suunnitellut Teemu Loikas, pukusuunnittelusta on vastannut Taru Liipola.

Kuten musiikki, myös tanssi näyttelee tärkeää osaa. Musikaalin koreografina on vieraillut lukuisia SM -tanssikilpailuja voittanut Aleksi Seppänen, joka on tullut tutuksi suositusta Tanssii Tähtien kanssa -ohjelmasta. Vierailevina tanssijoina nähdään samaisessa tv -ohjelmassa nähty tanssija, tanssinopettaja ja muusikko Jani Rasimus sekä Tanja Huotari, joka on valmistunut tanssinopettajaksi Lontoossa, Laine Theatre of Arts’ssa.

Musikaali saa yhteensä 30 esityskertaa ajalla 22.9. – 12.11.2016. Lipunmyynti esityksiin käy kuumana - jo 12.100 lippua on myyty!