Pehmeän svengaava musiikkiteatteriesitys tulossa ensi-iltaan

Porin Teatterin syyskauden toisena ensi-iltana nähdään 15. syyskuuta käyntiin pyörähtävä musiikkiteatteriesitys CAROLA – Sydämeen jäi soimaan. Mari Postin käsikirjoittama tarina kulkee Carolan elämänvaiheita seuraillen, sisältäen laulajan rakastamaa pehmeää jazzia sekä yleisön suosikkikappaleita Hava Nagilasta Kiellettyihin leikkeihin. Pienellä näyttämöllä ensi-iltansa saavan esityksen on ohjannut Katariina Lohiniva, joka myös tulkitsee kertojan ominaisuudessa Carolan tarinan. Puvut ovat Taru Liipolan suunnittelemia, lavastajana on vieraillut Christer Lågland.


Carola Standertskjöld, persoonallinen, herkkä tulkitsija lauloi itsensä suomalaisten sydämiin 1960-luvulta alkaen. Hänet tunnettiin tyylikkäänä ja sisäistävänä laulajana, joka oli eniten kotonaan esiintyessään pienissä ravintoloissa ja jazz-klubeilla. Carolan persoona ja kauneus kiinnosti aikakauden lehdistöä, hän oli tunnettu suorasukaisista kommenteistaan ja mutkikkaista ihmissuhteistaan. Koko uransa ajan Carola kamppaili esiintymisjännityksen kanssa, lopetti välillä esiintymisen vuosiksi, ja teki comebackin 1980-luvulla. Paluu jäi surullisen lyhyeksi; Carola sairastui Alzheimerin tautiin ollessaan vasta 45-vuotias.

Carolan elämäntarina ei olisi mitään ilman musiikillista aspektia. Seppo Tyni on sovittanut 16 kappaletta nelimiehiselle Mohair -yhtyeelle, jota johtaa kapellimestari Juha Unkila. Katariina Lohinivaa säestävät Lauri Viitaniemi (koskettimet), Juha Unkila (puhaltimet), Juha Ellmén / Jouni Hokkanen (basso) ja Zoltán Kárpáti (lyömäsoittimet). Esityksessä nähtävät koreografiat ovat Liisa Nojosen käsialaa.