Avioliittosimulaattori tulossa ensi-iltaan

Porin Teatterin näytäntökausi 2016 – 2017 on pyörähtänyt käyntiin. Samalla myös teatterin perus-korjausremontti on saavuttanut välietapin. Uusi upea Pieni näyttämö on valmistunut ajallaan. Tule-vana syksynä Pienellä näyttämöllä nähdään peräti 7 ensi-iltaa. Katsomo on nyt tilava, 6 riviä ja 110 -paikkaa numeroituina.

Avajaisnäytelmänä nähdään kotimaista maalaiskomediaa parhaimmillaan. La 3. syyskuuta saa ensi-iltansa Veera Niemisen (nyk. Ahlgrén) vuonna 2013 julkaistuun esikoisromaaniin pohjautuva AVIOLIITTOSIMULAATTORI. Tarina kertoo suuresta salamarakkaudesta ja maajussin tuoreesta morsiamesta, joka rikkoo neljän miehen vaiteliaan kotirauhan. Niemisen romaanin pohjalta käsikirjoituksen ovat työstäneet Tommi Auvinen ja Seija Holma. Näytelmän on ohjannut Ola Tuominen, jonka edellinen ohjaustyö Porin Teatteriin oli jännitysnäytelmä Eikä yksikään pelastunut. Lavastus on Tuomo Nakarin. Puvustuksen on suunnitellut Porin Teatterin pukusuunnittelija Taru Liipola.

Kun Ainon ja Jussin (Heidi Rantakeisu ja Peter-Sebastian Lehtonen) katseet kohtaavat, se on rakkautta ensisilmäyksellä. Varmistaakseen tunteidensa aitouden he sopivat kuukauden mittaisen koeajan Jussin kotitilalle. Aino jättää työnsä ja ihmissuhteensa, hyppää autoonsa ja ajaa hurauttaa Liperistä Mynämäen Jokikuntaan. Perillä odottaa yllätys! Maatilalla ovat vastassa myös Jussin omalaatuinen isä Unto (Ilkka Aro), eriskummallinen setä Erkki (Hannu Müller) ja umpimielinen pikkuveli Jaakko (Oskari Penttilä). Itä-länsi ottelu on valmis. Onko Aino tehnyt elämänsä erheen ja lyönyt kolme paloa yhdellä lyönnillä? Kun kannustusjoukkoihin saapuu vielä Ainon sukulaisia ja ystäviä, saa rauha ja rakkaus Ainon ja Jussin välillä odottaa omaa lyöntivuoroaan.

Avioliittosimulaattori on täynnä draamaa, kauhunkierrettä, huumoria ja rakkautta. Murteiden hersyvällä kirjolla höystettynä!