Tarina suomalaisesta sisusta ja sankaruudesta

Suomi juhlii itsenäistymisensä 100 -vuotisjuhlaa 6. joulukuuta 2017. Koko vuosi on täynnä tapahtumia ja luonnollisesti myös Suomen vanhin suomenkielinen ammattiteatteri kantaa kortensa kekoon. Ja näyttävästi kantaakin! Tammikuun 28. päivänä 2017 Porin entinen Oluttehdas kokee täydellisen muodonmuutoksen kun teatteri marssittaa tilaan Väinö Linnan vuonna 1954 kirjoittaman sotaklassikon TUNTEMATON SOTILAS.


Christian Lindroosin dramatisoima ja ohjaama suurproduktio saa ensi-iltansa Oluttehtaan halliin varta vasten rakennettavalla näyttämöllä. Yli 3000 neliömetrin tilaan valmistuu 512 -paikkainen katsomo, näyttämö sekä ravintolatilat. Teatterin päänäyttämön ollessa peruskorjausremontissa, kaikki 63 Tuntemattoman sotilaan esityskertaa nähdään Oluttehtaan tiloissa, kevään 2017 aikana. Näyttämön osoite on Valtakatu 15, 28100 Pori.


Väinö Linnan läpimurtoromaaniin pohjautuva teos kuvaa konekiväärikomppanian vaiheita Suomen jatkosodassa vuosina 1941 – 1944. Nimellä Sotaromaani alun perin julkaistu teos on yksi kaikkien aikojen tunnetuimmista suomalaisista romaaneista. Tuntemattoman sotilaan maineeseen ovat vaikuttaneet myös siitä tehdyt elokuvasovitukset, joista Edvin Laineen vuonna 1955 ohjaama klassikko lienee jokaiselle suomalaisille tuttu.


Näytelmän rooleissa nähdään Ilkka Aro, Vesa Haltsonen, Marko Honkanen, Peter-Sebastian Lehtonen, Oskari Penttilä, Hannu Müller ja Teemu Niemelä. Mukana on vain yksi naisnäyttelijä; Maarit Lehtonen. Vierailevia näyttelijöitä ovat mm. Turkka Mastomäki, Pekka Hänninen sekä Matti Mäntylä. Lisäksi avustajarooleja on kymmenkunta. Näytelmän lavastaa Teemu Loikas ja puvustaa Eila Santanen. Valosuunnittelusta vastaa Kalle Ropponen.


Lipunmyynti on avattu tänään 5. huhtikuuta.