Hilman ja Annan menestystarina saa jatkoa!


Porin Teatterin syyskauden 2020 neljäs ensi-ilta on käsillä. Marraskuun 7. päivänä päänäyttämölle valmistuu kotimainen kantaesitys SIDOTUT - JÄRJEN JA TUNTEEN TYTTÄRET II. Tommi Kainulaisen (vier.) ohjaama ja dramatisoima esitys pohjautuu Enni Mustosen kiehtovaan historialliseen romaanisarjaan Järjen ja tunteen tarinoita, joka kuvaa kahden naisen rinnakkaisia kohtaloita sääty-yhteiskunnan, naisasian, sortovuosien ja itsenäistymisen Suomessa.

Viisiosaisen kirjasarjan kolme ensimmäistä osaa dramatisoitiin tammikuussa 2019 Porin Teatterin päänäyttämölle kantaesitykseksi Järjen ja tunteen tyttäret. Esitys keräsi huimat 9000 ihastunutta katsojaa! Näytelmän loppukohtauksessa Anna, Hilma ja Augusta-täti olivat keväällä 1907 toivoa täynnä. Ensimmäinen sortokausi oli päättynyt, Suomi oli saanut yksikamarisen eduskunnan ja naisia myöten äänioikeuden ja Anna ja Hilma oli kumpikin valittu eduskuntaan 17 muun naiskansanedustajan joukossa. Nuoret naiset olivat innoissaan ja valmiita tekemään kipeästi kaivattuja uudistuksia.

Sarjan samannimiseen neljänteen osaan perustuva näytelmä SIDOTUT - JÄRJEN JA TUNTEEN TYTTÄRET II jatkaa ystävätärten kiehtovaa ja tunnerikasta tarinaa. Augusta-tädin siirtyessä ajasta ikuisuuteen muuttuu kaikki Mariankadun talossa. Yhtäkkiä Annan (Mirva Tolppanen) on astuttava tätinsä saappaisiin ja hoitamaan hänen omaisuuttaan. Tädinkin asioita hoitaneesta Joonas Weckmanista (Vesa Haltsonen) tulee merkittävä hahmo Annankin elämään, mutta samalla mies tulee repäisseeksi railon Annan ja Hilman (vierailija Riikka Papunen) ystävyyden väliin. Hilman ja hänen perheensä on tehtävä dramaattisia ratkaisuja muuttuneen tilanteen ja alati tiukkenevan toimeentulon tähden.

Näytelmän lavastuksen on suunnitellut Teemu Loikas, puvustus on Taru Liipolan käsialaa. Teoksen valosuunnittelusta on vastannut Timo Alhanen (vier.).

 

Lisätietoja antavat:

Christian Lindroos
taiteellinen johtaja
PORIN TEATTERI
040 591 3749
christian.lindroos@pori.fi

Tommi Kainulainen
ohjaus ja dramatisointi
040 5910075
tkainula@gmail.com

Kirsti Manninen
alias kirjailija Enni Mustonen
0400 945 215
kirsti.manninen@gmail.com