Hauska musiikkinäytelmä perheen pienimmille

Porin Teatterin syyskauden 2020 kolmas ensi-ilta on käsillä. Christian Lindroosin ohjaama ja dramatisoima hauska musiikkinäytelmä VIIRU MUUTTAA saa ensi-iltansa Pienellä näyttämöllä 21.10.2020. Ruotsalaisen kirjailija Sven Nordqvistin suosittuun lastenkirjaan pohjautuvan näytelmän keskiössä nähdään vanha herra Pesonen sekä hänen vilkas kissansa Viiru.

Maaseudulla asustelevan Ukko Pesosen talosta kaikuu nitinää ja natinaa joka aamu kello neljä. Pesosen Viiru-kissa on saanut itselleen uuden pikkusängyn, jossa on joustava patja. Sängystä ilahtunut kissa hyppii malttamattomana patjallaan, vaikka isäntä haluaisi nukkua. Väsynyt Pesonen antaa Viirulle kaksi vaihtoehtoa: tämän on lopetettava hyppiminen tai sänky on siirrettävä muualle. Viiru miettii hetken ja päättää molempien yllätykseksi muuttaa! Eipä aikaakaan kun kaksikko remontoi pihan perällä seisovasta ulkohuussista ihastuttavan pikku kodin Viiru-kissalle. Vaan miten käy kun Viirun pitäisi ensimmäistä kertaa nukkua yksin omassa talossaan…?

Pesosen roolissa vierailee Porin Teatterissa pitkän näyttelijänuran tehnyt Hannu Müller ja Viiru –kissana ilahduttaa Rouva C. –näytelmän Minna Canth –tulkinnastaan suurta kiitosta niittänyt Maria Pere. Lavastus ja pukusuunnittelu on Teemu Loikkaan käsialaa, musiikin sävellyksestä ja laulujen harjoituksesta on vastannut Sofia Finnilä (vier.). Ilman väliaikaa esitettävän näytelmän kesto on 45 minuuttia ja teemaltaan se sopii kaikille yli 3 -vuotiaille teatterin ystäville.


Lisätietoja näytelmästä antaa:

Christian Lindroos │ Porin Teatteri
taiteellinen johtaja, ohjaaja
040 591 3749 │ christian.lindroos@pori.fi
www.porinteatteri.fi