Marsalkka Mannerheim Porin Teatterin päänäyttämölle


Porin Teatteriin on valmistumassa historiallinen teos Suomen todellisista vaaran vuosista. Juha Vakkurin kirjoittama MANNERHEIM JA SAKSALAINEN SUUDELMA saa ensi-iltansa päänäyttämöllä 25. tammikuuta 2020. Kotimainen draama piirtää kuvan Suomen ensimmäisestä suurmiehestä, joka pelasti maamme kahdesti, ellei kolmesti. Näytelmän sovituksesta ja ohjauksesta vastaa Christian Lindroos, lavastajana vierailee Janne Siltavuori.

Carl Gustaf Emil Mannerheim (1867-1951) oli itsenäisen Suomen toinen valtionhoitaja, kuudes presidentti ja Suomen marsalkka. Mannerheim ja saksalainen suudelma kuvaa niitä hetkiä, kun Suomi oli tienhaarassa ja epävarman tulevaisuuden edessä joutui valitsemaan tien jota kulkea. Tällaisilla hetkillä esiin nousivat johtajien henkilökohtaiset ominaisuudet, heidän voimansa ja heikkoutensa. Mannerheimin tärkein prioriteetti oli pitää suomalaiset hengissä: maahan oli saatava ruoka-apua ja Suomen itsenäisyys tunnustettava. Päämääränä oli myös pitää Suomi erillissodassa ja torjua Saksan hanakasti tarjoama apu niin 1918 kuin vuodesta 1941 eteenpäin, jotta maa pysyisi itsenäisenä ja riippumattomana avunantajan omista valtapyyteistä. Molemmilla kerroilla saksalaisesta suudelmasta uhkasi tulla kuolonsuudelma.

Kotimainen draamanäytelmä raottaa historiallista verhoa monelta kantilta. Tarinankerrontaa tukevat videoprojisoinnit. Mannerheimin (Janne Turkki) lisäksi näytelmän keskiössä nähdään mm. kamariherra Hjalmar Linder (Vesa Haltsonen) ja hänen sisarpuolensa Kitty Linder (Heidi Rantakeisu).

 

Christian Lindroos, näytelmän sovitus ja ohjaus
PORIN TEATTERI │ TAITEELLINEN JOHTAJA
040 5913 749
christian.lindroos@pori.fi