Tasapainoilua riippuvuuden varjossa

Märta Tikkasen vuonna 2018 ilmestynyt Vuosisadan rakkaustarina on moderni klassikko, kuohuttava ja riipaiseva kertomus avioliiton myrskyistä ja suvannoista, puolison alkoholismista sekä naisen lämmöstä ja kestävyydestä.

Porin Teatterin näyttelijä Katariina Lohiniva on sovittanut ja ohjannut Tikkasen teoksen pohjalta teatteri- ja tanssiesityksen, KUN MAA KEINUU - hetkiä Vuosisadan rakkaustarinasta. Porin Teatterin, Rakastajat –teatterin ja Pori Dance Companyn kanssa yhteistyössä toteutettava teos saa ensi-iltansa 23. marraskuuta 2019 Porin Teatterin pienellä näyttämöllä. Esitys antaa puheenvuoron alkoholiongelmaisen puolisolle ja kertoo hänen näkökulmastaan perheen kärsimyksestä, rakkaudesta ja voimasta. Selviytymisestä. Tikkasen teksti on harkiten valittua, kristallisoitunutta ja sen rinnalla on yhtä vahvana elementtinä nykytanssi.

Naisen roolissa nähdään näyttelijä Angelika Meusel (Rakastajat-teatteri) ja hänen heijastumaansa, sisintään tulkitsee tanssija Kati Aalto (PDC). Esityksessä on mukana myös kaksi nuorta tanssijaa Samu Murro ja Matleena Salmi (Tanssikoulu Tankka). Koreografina on toiminut Mikko Lampinen (PDC). Valo- ja äänisuunnittelun on tehnyt Toni Randell. Visuaalisesta suunnittelusta on vastannut Toni Randell ja Mikko Lampinen. Videosuunnittelu on Mikko Lampisen käsialaa. Musiikkiasiantuntijana on toiminut Jouni Hokkanen. Esityksen puvut on suunnitellut Annukka Pykäläinen.


Esitystä ovat tukeneet Taike Satakunta, Jenny ja Antti Wihurin säätiö ja SKR Satakunnan rahasto.

 

KATARIINA LOHINIVA
esityksen ohjaaja
045 6782 638
katalohiniva@gmail.com

Hallituskatu 14, 28100 Pori
www.porinteatteri.fi