Mannerheim ja Tuhkimo kevätohjelmiston 2020 tähtinä!


Porin Teatteri on avannut lipunmyynnin kaikkiin kevään 2020 esityksiinsä. Kevätohjelmistossa nähdään kaksi ensi-iltaa, joista ensimmäisenä vuoronsa saa MANNERHEIM JA SAKSALAINEN SUUDELMA, historiallinen kertomus Suomen todellisista vaaran vuosista. Päänäyttämöllä 25. tammikuuta ensi-iltansa saavan draaman ohjauksesta ja sovituksesta vastaa Christian Lindroos.

Maaliskuun 25. päivänä hypätään sadunhohtoiseen maailmaan, kun päänäyttämölle valmistuu TUHKIMO, yksi maailman rakastetuimmista prinsessasaduista. Luvassa on kuohkea, kaunis ja runsas satu, jossa ilkeät ovat tosi ilkeitä ja rakkaus hehkuu vaaleansinisin, hattaranmakein sävyin. Koko perheelle suunnatun näytelmän ohjauksesta ja sovituksesta vastaa Marika Vapaavuori. Tuhkimon nimiroolissa vierailee Aurora Manninen. Vanhaan kansansatuun pohjautuvan tarinan lavastaa Teemu Loikas, puvustus on Taru Liipolan.

Oman tuotannon lisäksi kevätohjelmistossa nähdään lukuisia vierailuesityksiä. Talvilomaviikolla (vko 8) päänäyttämöllä soivat kolmen artistin konsertit. Upea ja sielukas Anneli Saaristo tulkitsee laajasta ohjelmistostaan yleisön rakastamia sekä harvemmin kuultuja kappaleita. Tero Vaara esittää helmiä eri yhtyeidensä tuotannosta. Viikko huipentuu Pate Mustajärven Teatterin kummitus vol. 2 –konserttiin. Myös perheen pienimmille talvilomaviikko tarjoaa ohjelmaa, kun Teatteri Hevosenkengän lastennäytelmä VIIRU JA PESONEN vierailee pienellä näyttämöllä.

Naistenpäivänä päänäyttämöllä kuullaan legendaarisen Pirkko Mannolan konsertti Tessa Virran johtaman orkesterin säestämänä. 80-vuotispäiväänsä kiertueen merkeissä juhlivan Mannolan ohjelmisto sisältää artistin kaikki tunnetuimmat hitit sekä paljon yllätyksiä.
Laila Kinnusen tytär Milana Misic tulkitsee äitinsä lauluja ja kertoo tarinoita hänen elämästä Lailan laulut -illassa 11. huhtikuuta.

Äitienpäivänä Seela Sella ja Esko Roine tarjoavat elämänmakuista kirjeenvaihtoa vierailuesityksessään RAKKAUSKIRJEITÄ. Kahden hengen lukunäytelmä ei ole pikkusievää muistelua tai kaihoisaa nostalgiaa, vaan kirjeenvaihto on aitoa ja elämänmakuista, räävitöntä ja hauskaa.

Helatorstaina päänäyttämöllä nähdään KOM-teatterin vierailu VALEHTELIJAN PERUUKKI, jossa Pirkko Saisio ja Marja Packalén näyttelevät oman elämänsä tilanteita, ammatillisia kömmähdyksiä ja itsehäpäisyn hetkiä.

Toukokuussa päänäyttämöllä vierailevat vielä huippusuosittu KIVIÄ TASKUSSA-esitys sekä JAAKKO SAARILUOMAN oma stand-up show.
Kevätohjelmistossa jatkavat menestysmusikaali MY FAIR LADY, kotimainen komedia KAASUA, KOMISARIO PALMU sekä pienten lasten näytelmä DINO JA TIKKARITEHDAS.

Lisätiedot kevätohjelmistosta antaa:
Porin Teatterin johtaja Patrik Drake 050 3833 007 tai patrik.drake@pori.fi