Klassikkomusikaaliin varattu jo 11.000 lippua!

Musikaaleja on monia, mutta My Fair Lady on lajissaan omaa luokkaansa. Syyskuun 7. päivänä 2019 Porin Teatterin päänäyttämöllä saa ensi-iltansa Tommi Kainulaisen (vier.) ohjaama ja sovittama musikaaliklassikko MY FAIR LADY. Bernard Shaw’n näytelmään Pygmalion pohjautuva teos nähtiin ensimmäistä kertaa Broadwayn näyttämöllä vuonna 1956.

Musikaalin tapahtumat sijoittuvat Lontoon Covent Gardeniin vuonna 1912. Eliza Doolittle (Maarit Niemelä) on hyväsydäminen, mutta rääväsuinen kukkamyyjä, jonka suurimpana toiveena on perustaa oma kukkakauppa. Oikeaksi myyjättäreksi pääseminen vaatisi kunnollista kieliopin hallintaa ja tämän johdosta Elizan unelma on vaarassa jäädä haaveeksi. Kaikki muuttuu, kun brittiläinen yläluokan poikamies, maailmankuulu fonetiikan ekspertti Henry Higgins (Teemu Niemelä) kiinnostuu Elizan rahvaanomaisesta murteesta. Higgins lyö vetoa eversti Pickeringin (Marko Honkanen) kanssa siitä, että pystyy kuudessa kuukaudessa muovaamaan Elizasta uskottavan kreivittären suurlähetystön tanssiaisiin.

My Fair Ladyn ydinteema pyörii briteille tuttujen luokkaerojen ympärillä. Selkein tunnusmerkki on kieli: ylemmät luokat puhuvat kieliopillisesti oikein, alemmat murtaen ja virheellisesti. Suomentaja Mikko Koivusalo on onnistunut tavoittamaan nyansseihin perustuvan näytelmätematiikan vakuuttavasti.

Alan Jay Lernerin käsikirjoituksen ohella kerrontaa kuljettavat Frederic Loewen upeat sävelmät, jotka ovat tuttuja, mutta aina yhtä tuoreita. Seitsemästä muusikosta koostuvaa orkesteria johtaa kapellimestari Seppo Tyni, joka on vastannut myös musiikin sovituksesta. Lavastuksen on suunnitellut Teemu Loikas, kaunis epookkipuvustus on Taru Liipolan käsialaa. Koreografina vierailee Timo Saari. Produktiossa on mukana myös tanssiva ja laulava ensemble.

 

Lisätiedot:

Patrik Drake
teatterinjohtaja
PORIN TEATTERI
050 3833 007
patrik.drake@pori.fi

 

Tommi Kainulainen
ohjaus, sovitus
tkainula@gmail.com
040 591 0075