Mukaansatempaava musikaalikomedia tulossa ensi-iltaan

Porin Teatterin syyskauden toinen ensi-ilta on käsillä. Syyskuun 5. päivänä päänäyttämöllä pyörähtää käyntiin musikaalikomedia HOUSUT POIS, kuusihenkisen miesporukan ympärille rakennettu mukaansatempaava selviytymistarina.

Suurmusikaalin ohjauksesta ja koreografiasta vastaa helsinkiläinen Reija Wäre, yksi työllistetyimmistä ohjaaja-koreografeista näyttämötaiteen saralla.

Tarinan päähenkilöt, kuusi työtöntä miestä, kamppailevat kukin tahollaan rahapulan ja naishuolien keskellä. Tunnelin päähän syttyy valo kun yksi miehistä, Jerry, keksii pähkähullun idean perustaa tavallisista miehistä koostuvan strippausryhmän. Hankkeen myötä miehet saisivat aimo annoksen kaivattua itsetunnon kohotusta ja keikoista saatavilla lipputuloilla voitaisiin heittää hyvästit paitsi housuille, myös rahahuolille. Musikaalin päärooleissa nähdään teatterin henkilökuntaan lukeutuvat Teemu Niemelä ja Oskari Penttilä sekä vierailijoina Dick Holmström, Juha Suihko, Veikko Pukkila ja Tidjân Ba. Vierailijana nähdään myös Skandinavian Hunks -tanssiryhmässä vaikuttava tanssija-näyttelijä Petri "Mauno" Ahonen.

Brittiläiseen menestyselokuvaan The Full Monty vuodelta 1997 pohjautuva musikaalikomedia käsittelee alati ajankohtaisia teemoja kuten työttömyyttä, ulkonäköpaineita ja rahapulan kanssa painimista. Tärkeänä teemana korostuu myös ystävän tukeminen hädän hetkellä. Naissilmää ruokkivista tanssikohtauksista huolimatta musikaali ei ole vain naisväelle suunnattu. Juoni itsessään käsittelee asioita, joihin jokaisen miehen on helppo samaistua.

Musikaalin näyttävän lavastuksen on suunnitellut Teemu Loikas ja puvustus on Taru Liipolan. Tarinassa myös elävällä musiikilla on tärkeä merkitys. Vauhdikkaita musiikki- ja tanssinumeroita säestää seitsemästä muusikosta koostuva liveorkesteri kapellimestarinaan Seppo Tyni.

Lisätiedot:
Patrik Drake, teatterinjohtaja
P. 050 3833 007 tai patrik.drake@pori.fi