Nauruterapiaa koko rahan edestä

Ovet saavat kyytiä kun englantilaisen näytelmäkirjailija Ray Cooneyn kirjoittama farssi SUKUVIKA saa ensi-iltansa Porin Teatterin päänäyttämöllä 7. marraskuuta 2015. Brittifarssien kuninkaaksi kutsuttu Cooney on nerokas tilannekomiikan kirjoittaja, toista hänen kaltaistaan farssitaitajaa saa etsiä. Pikkujoulukauden kynnyksellä ensi-iltaan tulevan esityksen on ohjannut Mikko Viherjuuri, joka on myös suomentanut näytelmän vuonna 1994.

Näytelmän tapahtumapaikka on lääkärien oleskeluhuone St. Andrewsin sairaalassa Lontoossa. Kuten farssit yleensä, myös tämä tarina käynnistyy pienen pienestä hätävalheesta. Tohtori David Mortimore (Teemu Niemelä) valmistelee tärkeää puhetta, kun paikalle ilmaantuu sairaanhoitaja, jonka kanssa tohtorilla oli salasuhde 18 vuotta sitten. Suhteesta syntyi lapsi, joka nyt haluaa tutustua isäänsä. Välttääkseen skandaalin David suostuttelee samanikäisen kollegansa Tohtori Hubert Bonneyn (Marko Honkanen) esittäytymään pojalle tämän isänä.

Meno sairaalassa äityy niin hurjaksi, että paikalle tarvitaan Hannu Müllerin esittämä poliisikonstaapeli selvittämään tilanteita - ja sehän vasta sekoittaa asiat entistä hullummiksi! Värikkääseen henkilögalleriaan lukeutuvat mm. Hannele Lanun jämerä yökkö, isäänsä etsivä punkkaripoika (Oskari Penttilä), tohtori Mortimoren vaimo (Mirva Tolppanen) sekä ex-rakas (Katariina Lohiniva). Ja kun joulu on, paikalla saattaa piipahtaa pukkikin.

Sukuvika -naurupommi on turkulaisen Peter Ahlqvistin lavastama. Ahlqvist vierailee Porin Teatterissa jo toistamiseen, hän vastasi myös Diivat -komedian lavastuksesta vuonna 2014. Näytelmän on puvustanut Taru Liipola.