Syksyn 2016 suurproduktio: Olavi Virta -musikaali!

Porin Promenadikeskuksen 616 -paikkaisessa konserttisalissa kajahtaa korkealta ja kovaa 24. syyskuuta 2016, jolloin ensi-iltansa saa yhden tunnetuimman suomalaisen laulajan, Olavi Virran, ympärille rakennettu musikaali. Vuonna 1915 syntynyt ja 1972 kuollut Oskari Olavi Virta on yksi Suomen eniten levyttäneistä artisteista. Monista hänen lauluistaan on tullut suomalaisen iskelmämusiikin klassikoita.

Heikki Paavilaisen käsikirjoittama ja ohjaama musikaali kertoo tarinan tangokuninkaasta ja ajasta, joka ei koskaan palaa, mutta elää vahvasti suomalaisten muistossa. Ja niin kuin usein elämässä, aika kultaa muistot. Tarina käy läpi taiteilijan elämän lapsuudesta viimeisiin päiviin asti. Kertojana toimii vanhempi Olavi ja nuorempi Olavi elää tapahtumien mukana kunnes herrojen välille syntyy ristiriitaa siitä, kumpi muistaa tapahtumat oikein. Vanhan Olavi Virran roolin tulkitsee Marko Honkanen ja nuorena Olavina esityksessä nähdään Kim Willman.

Musiikilla on vahva rooli tarinankerronnassa. Musikaalissa kuullaan toistakymmentä Virran tunnetuksi tekemää kappaletta, joista ikimuistoisimpia hittejä ovat Täysikuu, Tähti ja meripoika, Mustasukkaisuutta ja Kun ilta ehtii. Esiintyjiä säestää Seppo Tynin luotsaama kuusihenkinen orkesteri. Ote tarinaan on totuuteen perustuvaa, mutta kohtaukset saavat koomisiakin käänteitä. Musikaalin Promenadisaliin lavastaa Teemu Loikas ja puvustaa Taru Liipola.

Kuten musiikki, myös tanssi näyttelee tärkeää osaa musikaalissa. Koreografina vierailee lukuisia SM -tanssikilpailuja voittanut Aleksi Seppänen, joka on tullut tutuksi suositusta Tanssii Tähtien kanssa -ohjelmasta. Musikaalissa tanssijoina nähdään mm. Jani Rasimus, joka on tullut tutuksi samasta tv-ohjelmasta sekä Tanja Huotari, joka on valmistunut tanssinopettajaksi Lontoossa Laine Theatre of Arts’ssa.

Musikaali saa 30 esityskertaa ajalla 22.9. – 12.11.2016.

Lipunmyynti on avattu tänään tiistaina 24. marraskuuta 2015.