Finlandia Junior -palkittu teos tulossa ensi-iltaan

Porin Teatterin kevätkauden 2016 ensimmäinen ja samalla viimeinen ensi-ilta on käsillä.

Helmikuun 17. päivänä ensi-iltansa saa Patrik Draken ohjaama koko perheen seikkailunäytelmä ME ROSVOLAT. Selja Ahavan dramatisoima tarina pohjautuu Siri Kolun kirjoittamaan lastenkirjaan. Syksyllä 2009 Kolu voitti tekstillään kustannusosakeyhtiö Otavan ja Kinoproductionin järjestämän lastenromaani- ja elokuvakirjoituskilpailun. Me Rosvolat -teos ilmestyi huhtikuussa 2010 ja voitti samana vuonna Finlandia Junior -palkinnon. Näytelmän visuaalisesti näyttävän lavastuksen on suunnitellut Teemu Loikas, puvustus on Taru Liipolan.

Eletään kesäkuun toista viikkoa. Vainiston perhe on matkalla loman viettoon. Tylsä matka vaihtuu kertaheitolla vauhdikkaaksi seikkailuksi kun vanha Ford Transit pysäyttää matkanteon. Ja ennen kuin kymmenvuotias Vilja Vainisto ehtii kissaa sanoa, on hän tullut ryöstetyksi irtokarkkien ja muiden autosta löytyneiden tavaroiden mukana. Aluksi tyttö vastustelee ryöstäjiään, mutta pian hän ystävystyy kahden samanikäisen rosvon, Helen ja Kallen, kanssa. Seuraa vauhdikas kesä, jonka aikana Viljastakin tulee täysiverinen maantierosvo - hän jopa keksii oman uuden rosvous -idean!

Autossa asuva lainsuojaton perhe elättää itsensä pihistämällä mökkiläisten autoista tarpeisiinsa karkkia, eväitä ja lehtiä. Rahasta hyväsydäminen perhe ei ymmärrä mitään. Kaiken kruunaa suuri rosvojen tapahtuma, jossa eri klaanit ottavat mittaa toisistaan. Kesä on täynnä rosvoromantiikkaa ja lihapullantäyteisiä aamupaloja. Lopussa asiat kääntyvät päälaelleen, kun rosvotkin huomaavat kaipaavansa lämmintä sänkyä ja kattoa päänsä päälle.

Porin Teatterin päärakennuksen peruskorjausremontti käynnistyy 1. toukokuuta 2016. Tämän johdosta Me Rosvolat -näytelmän viimeinen esitys nähdään vappuaattona, 30. huhtikuuta 2016.

Näytelmän suositusikäraja on 5 -vuotiaasta ylöspäin.

Lisätiedot:

Patrik Drake
P. 050 3833 007
patrik.drake@pori.fi