Järjen ja tunteen tyttäristä My Fair Ladyyn

Porin Teatterin kevään 2019 ensimmäinen ensi-ilta on uutuusdraama Järjen ja tunteen tyttäret, joka perustuu Enni Mustosen historialliseen romaanisarjaan. Näytelmä kuvaa kahden nuoren naisen rinnakkaisia kohtaloita sääty-yhteiskunnan, naisasian, sortovuosien ja itsenäistymisen Suomessa. Tommi Kainulaisen dramatisoima ja ohjaama näytelmä saa kantaesityksensä 26. tammikuuta.

Keväällä ensi-iltaan tulee koko perheen näytelmä Äänirosvo, joka on maailman ensimmäisiä interaktiivisia teatteriesityksiä. Siinä Susanna-tyttö ja koiransa Helge joutuvat seikkailuun jännittävässä talossa jahdaten rosvoa, joka on varastanut ihmisten ja koirien äänet. Apua he saavat yleisöltä, joka äänestämällä valitsee kaksikolle parhaimman reitin sokkeloisessa talossa. Äänirosvo-näytelmän teatterin päänäyttämölle ohjaa Ola Tuominen.

Kevään ohjelmistossa jatkavat syksyn menestyskomediat Tenorit liemessä ja Arsenikkia ja vanhaa pitsiä sekä pienen näyttämön helmet, koskettava draama Rakkauslaulu ja musikaali Kraanat auki! Perheen pienimpien iloksi Ali ja Baba ja 40 pahista seikkailevat vielä kevätkauden ajan.

Porin Teatterin tulevaa kautta täydentää laaja kattaus huippuvierailuja. Päänäyttämöllä nähdään komediailmiö Kiviä taskussa. Hiihtolomaviikolla Linnateatteri vierailee Herra Hakkaraisen seitsemän ihmettä -lastennäytelmällä. Palmgren-konservatorion opiskelijoiden produktio
Palmgrevyy – musiikillinen revyyttely nähdään pienellä näyttämöllä helmikuun alkupuolella.

Kevään mittaan teatterissa pidetään myös monia konsertteja: helmikuussa L. Onerva & Eino Leino -lauludialogi Sykkeessä sydämen kahden sekä Eija Ahvon ja Susanna Haaviston konsertti 40 vuotta yhdessä ja huhtikuussa konsertoi Tero Vaara. Koomikko Jaakko Saariluoma vierailee stand
up show’llaan toukokuussa.

Porin Teatterissa valmistellaan jo ensi syksyä, jolloin ohjelmistoon saadaan klassikkomusikaali My Fair Lady. Tämän yhden maailman rakastetuimmista musikaaleista ohjaa Tommi Kainulainen. Musikaali käynnistää Porin Teatterin päänäyttämön syyskauden ensi-illallaan 7.9.2019, ja lipunmyynti on jo alkanut.

 

Lämpimästi tervetuloa Porin Teatteriin!

 

Lisätietoja: Patrik Drake, teatterinjohtaja, p. 050 3833 007, patrik.drake@pori.fi