Kraanat auki! - koskettava kuvaus arjesta tulossa ensi-iltaan

Kraanat auki! saa ensi-iltansa pienellä näyttämöllä keskiviikkona 31. lokakuuta 2018. Se on Susanna Haaviston (vier.) käsikirjoittama ja ohjaama musikaali, joka sai kantaesityksensä vuonna 1995 Helsingin Kaupunginteatterissa. Pääosia esittivät Susanna Haavisto yhdessä Eija Ahvon kanssa. Musikaali oli suurmenestys. Koskettavien kappaleiden sävellykset on tehnyt Juha Tikka (vier.) ja Haavisto on päivittänyt tekstin seuraavan sukupolven esitettäväksi.

Kraanat auki! on sarja kohtauksia elämän valokuva-albumista. Laulut kertovat nuoruudesta, rakkaudesta lapsiin, parisuhteiden pysäkeistä ja uusista aluista. Niissä on onnen täyttämiä muistoja, arjen pirullista komiikkaa ja suuri pysäyttävin suru. Kraanat auki! on kahden ystävän tarina keskellä tavallisuuden viidakkoa. Esityksen syvin juuri on ystävyys, joka on olemassa joka hetki. Vaikka toinen joskus katoaakin toiselta, löytyy ihminen samana ja yhtä rakkaana silloin, kun on aika palata retkiltä takaisin.

Porin Teatterin pienelle näyttämölle sovitetussa musikaalissa nähdään upeaääniset Heidi Rantakeisu Elinan roolissa ja Maarit Niemelä Fannina. Heitä säestävässä orkesterissa soittaa Eliina Mäkiranta (piano, ääniavusteet), Mika Lahnajoki (kitarat, mandoliini, perkussiot ja laulu) sekä Tomi Harrivaara (bassot, melodica ja laulu).

Musikaalin puvustuksesta on vastannut Haavisto, ja yhdessä Juhana Hirvosen (vier.) kanssa he ovat suunnitelleet lavastuksen.