Arsenikkia ja vanhaa pitsiä ensi-iltaan 13.10.

Porin Teatterin suurella näyttämöllä nähdään tänä syksynä todellinen jännityskomedioiden klassikko. Joseph Kesselringin vuonna 1941 kantaesityksensä saanut Arsenikkia ja vanhaa pitsiä (Arsenic and Old Lace) tulee ensi-iltaan 13. lokakuuta 2018.

Kaksi herttaista ikäneitoa, Abby ja Marha Brewster, ovat tunnettuja harjoittamastaan hyväntekeväisyydestä. Heidän toimiinsa tosin kuuluu myös vanhojen, yksinäisten miesten myrkyttäminen. Apurina heillä on veljenpoika, joka kuvittelee olevansa Teddy Roosevelt. Asiat mutkistuvat, kun toinen veljenpoika, teatteria vihaava teatterikriitikko Mortimer Brewster, saa selville murhakuvion. Paikalle saapuu myös poliiseja pakeneva kolmas veljenpoika, Jonathan Brewster, joka muistuttaa Frankensteinia epäonnistuneen kasvoleikkauksen jälkeen.

Brewsterin murhatäteinä nähdään Anna-Maija Kokkinen  (Abby) ja Hannele Lanu (Martha). Peter-Sebastian Lehtonen on höynähtänyt Teddy Brewster ja vierailija Joni Leponiemi Mortimer Brewster. Kolmannen veljen, Jonathanin roolin tekee vierailija Jussi Lampi. Teemu Niemelä palaa näyttämölle Jonathan Brewsteriksi myöhemmin syksyllä. Vierailija Jarno Malinen nähdään tämän rikostoverina, tohtori Einsteinina. Vesa Haltsonen on naapuruston pastori Harper ja Mirva Tolppanen tämän tytär ja Mortimerin mielitietty Elaine Harper. Oskari Penttilä, Marko Honkanen ja vierailija Joonas-Petteri Nieminen nähdään konstaapeleina, joiden esimiehenä toimii Luutnantti Rooney eli Janne Turkki. Yhtenä tätien otollisena uhrina, herra Gibbsinä nähdään vierailija Markku Hagner. Ilkka Aro tekee johtaja Witherspoonin roolin.

Näytelmän ohjaa vierailija Ola Tuominen. Hänen aiempia ohjauksiaan Porin Teatterissa ovat olleet Päällystakki (2013), Eikä yksikään pelastunut (2014), Robin Hoodin sydän (2015) ja Avioliittosimulaattori (2016). Näytelmän lavastuksen, Brewsterien Brooklynissä sijaitsevan talon salongin, on suunnitellut lavastaja Teemu Loikas. Aikakauden mukaisesta puvustuksesta on vastannut Taru Liipola.

Kesselringin rikosfarssi on kolmatta kertaa Porin Teatterin ohjelmistossa. Aiemmin se on nähty nimellä Arsenikkia ja vanhoja pitsejä (1956, ohjaus: Jussi Piironen ja 1977, ohjaus: Eeva Salminen).


Lisätietoja: Patrik Drake, puh. 050 3833 007, patrik.drake@pori.fi