TENORIT TULEVAT

Porin Teatterin kauden 2018-2019 toinen ensi-ilta on Ken Ludwigin käsikirjoittama komedia Tenorit liemessä. Se saa ensi-iltansa Porin Teatterin suurella näyttämöllä lauantaina 8. syyskuuta 2018.

Komediassa on yksi hotellisviitti, kolme tenoria, kaksi vaimoa, kolme tyttöystävää ja stadion täynnä kirkuvia faneja. Mikä tässä muka voisi mennä vikaan?

Eletään 1930-luvun Pariisissa ja näyttämö on katettu valmiiksi vuosisadan konserttia varten – kunhan manageri saa estettyä italialaisen lemmenkipeän supertähden ja hänen kuumaverisen vaimonsa aiheuttamasta kaaosta kesken valmistautumisen. Seurauksena on päätähuimaava sekaannusten sarja, ja kaikkien aikojen konsertin pitäisi alkaa muutaman tunnin päästä.

Näytelmässä tutustutaan manageri Henry Saundersiin (Marko Honkanen), tenori Maxiin (Janne Turkki) sekä supertähti Tito Merelliin (Vesa Haltsonen), hänen vaimoonsa Mariaan (Hannele Lanu) ja heidän tyttäreensä Mimiin (Heidi Rantakeisu), jota kosiskelee Nuorimies (Teemu Niemelä). Mukana on myös tenori Carlo Nucci (Teemu Niemelä) ja löytyypä näytelmästä yksi sopraanokin, venäläinen Tatjana Racón (Maarit Niemelä) sekä hotellin piccolo, venetsialainen Beppo (Vesa Haltsonen).

Tenorit liemessä -komedian ohjaajana toimii vierailija Jaakko Saariluoma. Hän on ohjannut Porin Teatterissa myös näytöskaudella 2014-2015 esitetyn Ken Ludwigin komedian Diivat.

Näytelmän lavastuksen on suunnitellut vierailija Peter Ahlqvist ja puvustuksen Taru Liipola.

Lisätietoja: Patrik Drake, puh. 050 3833 007, patrik.drake@pori.fi