Porin Teatterissa katsojaennätys

Porin Teatterin katsojatilaston mukaan näytäntövuoden 2016-2017 aikana teatterissa kävi yhteensä 68 125 katsojaa. Katsojamäärä nousi edellisestä näytäntövuodesta lähes 13 tuhannella hengellä. Jo yli kymmenen vuoden ajan teatteri on nostanut kävijämääriään yli 50 tuhannen, mikä on keskisuurten ammattiteatterien kategoriassa erinomainen tulos. Nyt tehtiin Porin Teatterin viime vuosikymmenien katsojaennätys.

Näytäntövuosi on ollut Porin Teatterissa varsin poikkeuksellinen. Peruskorjatulla pienellä näyttämöllä yhdeksän ensi-iltansa saanutta näytelmää toivat katsojia yhteensä 26 264. Näytöksiä oli yhteensä 256 ja täyttöprosentti lähes 90.

Suuren näyttämön ollessa remontissa Porin Teatteri hyödynsi ulkopuolisia esityspaikkoja. Syyskaudella käytössä oli pienen näyttämön lisäksi KulttuuriKulma ja Promenadisali, joka toimi Olavi Virta -musikaalin näyttämönä. Kevätkaudella Tuntematon sotilas -suurproduktio oli sijoitettu Porin entisen oluttehtaan varastotilaan. Ratkaisu oli varsin onnistunut - Olavi Virta keräsi katsojia 14 909 ja Tuntematon sotilas peräti 24 013.

Kulunut näytäntövuosi tulee jäämään Porin Teatterin historiaan poikkeuksellisena peruskorjauksen, ulkopuolisten esityspaikkojen ja ennätyksellisten katsojamäärien myötä. Ensi syksystä lähtien entiseen loistoonsa peruskorjattu vuonna 1884 rakennettu teatteritalo on jälleen käytössä ja uuden kauden aloittaa Tukkijoella-musikaali 8 syyskuuta.

Kiitos katsojille ja nähdään taas syksyllä!