Tutustu turvallisuusohjeistukseemme

9000 katsojaa ihastuttanut Hilman ja Annan tarina jatkuu!


Kirjailija Enni Mustosen kiehtova historiallinen romaanisarja Järjen ja tunteen tarinoita kuvaa kahden naisen rinnakkaisia kohtaloita sääty-yhteiskunnan, naisasian, sortovuosien ja itsenäistymisen Suomessa. Viisiosaisen kirjasarjan kolme ensimmäistä osaa dramatisoitiin tammikuussa 2019 Porin Teatterin päänäyttämölle kantaesitykseksi Järjen ja tunteen tyttäret. Esitys keräsi huimat 9000 ihastunutta katsojaa!

Näytelmän loppukohtauksessa Anna (Mirva Tolppanen), Hilma (vierailija Riikka Papunen) ja Augusta-täti (Hannele Lanu) olivat keväällä 1907 toivoa täynnä. Ensimmäinen sortokausi oli päättynyt, Suomi oli saanut yksikamarisen eduskunnan ja naisia myöten äänioikeuden ja Anna ja Hilma oli kumpikin valittu eduskuntaan 17 muun naiskansanedustajan joukossa. Nuoret naiset olivat innoissaan ja valmiita tekemään kipeästi kaivattuja uudistuksia.

Sarjan samannimiseen neljänteen osaan perustuva näytelmä SIDOTUT - JÄRJEN JA TUNTEEN TYTTÄRET II jatkaa ystävätärten kiehtovaa ja tunnerikasta tarinaa! Augusta-tädin siirtyessä ajasta ikuisuuteen muuttuu kaikki Mariankadun talossa. Yhtäkkiä Annan (Mirva Tolppanen) on astuttava tätinsä saappaisiin ja hoitamaan hänen omaisuuttaan. Tädinkin asioita hoitaneesta Joonas Weckmanista (Vesa Haltsonen) tulee merkittävä hahmo Annankin elämään, mutta samalla mies tulee repäisseeksi railon Annan ja Hilman (Riikka Papunen) ystävyyden väliin. Hilman ja hänen perheensä on tehtävä dramaattisia ratkaisuja muuttuneen tilanteen ja alati tiukkenevan toimeentulon tähden.

Ohjaajana vierailee (myös ensimmäisen osan ohjannut) Tommi Kainulainen.
Sidotut -kantaesityksen ensi-ilta päänäyttämöllä 7.11.2020.


OSTA LIPUT >>

 

     

Enni Mustosen viisiosainen kirjasarja 
JÄRJEN JA TUNTEEN TARINOITA:

Nimettömät, 2004 Otava
Mustasukkaiset, 2005 Otava
Lipunkantajat, 2006 Otava
Sidotut, 2007 Otava
Parittomat, 2008 Otava

(Enni Mustosen kuva ja Sidotut -kirjan kansi:
www.otava.fi)