Tutustu turvallisuusohjeistukseemme

Porin Teatterin turvallisuusohjeistus yleisölle


Katsojiemme ja henkilökuntamme terveys ja hyvinvointi ovat meille ensisijaisen tärkeitä. Tutustu alla oleviin yleisöohjeistuksiin jo etukäteen. Ne ovat voimassa elo- ja syyskuun 2020 ajan.

 

LIPUN OSTO
Ostamalla lippusi Lippupisteen verkkokaupasta www.lippu.fi sinun ei tarvitse asioida henkilökohtaisesti myyntipisteissä. Kun varaat ja ostat lippujamme, tarkistathan, että asiakastietosi ovat ajan tasalla. Tämä on tärkeää, jotta poikkeusviestintä tavoittaa sinut.

Mikäli haluat asioida henkilökohtaisesti lippukassallamme, se on mahdollista. Kassan tuntumasta löytyy käsidesipisteitä ja kassoilla on pleksilasit suojaamassa virkailijaa ja asiakasta. Käytäthän mahdollisuuksien mukaan korttimaksua.

Lippuja myydään jokaiseen esitykseen vain noin 60% salin kokonaismäärästä. Tällä toimenpiteellä pyrimme järjestämään riittävää väljyyttä saliin.

SAAPUMINEN TEATTERIIN
Varaathan teatterikäyntiisi reilusti aikaa. Saavu teatteriin vain, jos olet täysin terve. Jos tunnet itsesi sairaaksi, jää kotiin lepäämään. Jos olet juuri palannut ulkomailta Suomeen, siirrä teatterissakäyntisi myöhäisempään ajankohtaan. Sairastapauksissa teatteri vaihtaa jo ostetut liput maksutta uuteen näytäntöön. Jos tunnet koronaviruksen oireita, tai olet ollut kontaktissa sairastuneen kanssa, voit kuluitta vaihtaa lippusi tulevaan esitykseen vielä esityspäivänäkin.

Lipunmyyntimme palvelee numerossa (02) 6344 840 maanantaista perjantaihin klo 10 – 18, lauantaisin klo 11-18 sekä aina esityspäivinä tuntia ennen esitystä.

Desinfioi kätesi heti saapuessasi aulaan. Voit myös pestä kädet wc-tiloissa, joita löytyy sekä permantotasosta että 2. kerroksesta. Käsidesipisteitä on sijoitettu ympäri teatteria. Yski ja aivasta nenäliinaan tai hihaasi. Myös henkilökuntamme on sitoutunut tehostettuun käsihygieniaan.


VAATESÄILYTYSPALVELUT
Vaatesäilytyspalvelut toimivat normaalisti. Poikkeustilan ajan narikkaan on asennettu pleksilasit suojaamaan vaatesäilytyksessä työskentelevien ja katsojien välistä kontaktia.


KASVOMASKIT
Noudatamme viranomaissuositusta kasvomaskien käytöstä ja suosittelemme kasvomaskin käyttöä teatterissa. Varauduthan ottamaan mukaasi oman hengityssuojaimen. Kyseessä on suositus, emme vaadi asiakkailtamme maskin käyttöä tai valvo sitä. Kaikilla aulapalvelun työntekijöillämme on visiiri tai suu-nenäsuojus.


TILOJEN SIISTEYS
Kiinnitämme erityistä huomiota tilojen siisteyteen ja puhdistamme kaikkien yleisötilojemme kosketuspintoja tehostetusti. Huomioimme erityisesti wc-tilat, ovenkahvat, pöytätasot, hanat ja kaiteet. Vältä pintojen turhaa koskettelua. Hissi pyydetään jättämään liikuntarajoitteisten käyttöön.

TURVAVÄLIT JA JONOTUS
Yhteisen turvallisuuden vuoksi pidä riittävästi etäisyyttä muihin asiakkaisiin. Huomioi turvavälit (1-2 metriä) mahdollisissa jonotustilanteissa.

KATSOMOSSA
Ovet katsomoon avataan 25 minuuttia ennen esityksen alkua, jotta vältymme ruuhkilta salien ovilla. Huomaathan, että turvavälien mahdollistamiseksi istumapaikkasi salissa ei välttämättä ole sama kuin lippuusi on merkitty. Teemme parhaamme löytääksemme teille toivottua sijaintia vastaavat paikat, turvavälit huomioiden.

VÄLIAJALLA
Väliajan kesto on 20 minuuttia, jonka aikana katsomon ovet pidetään auki. Katsomoon saa jäädä istumaan väliajaksi. Jos mahdollista, vältä turhaa liikkumista eri kerroksien välillä. Mikäli poistut väliajaksi salista, palaathan takaisin samalle paikalle.

TARJOILUT
Väliaikatarjoilu on saatavissa ainoastaan ennakkoon tilattuna. Tilauksen voi tehdä puhelimitse tai esitykseen saavuttaessa. Jonotustilanteita välttääksemme kahviotuotteita ei myydä enää väliajalla. Ennakkoon tilatut tarjoilut katetaan asiakkaalle valmiiksi omaan pöytään. Omien eväiden nauttiminen ei ole sallittua teatterissa.

ESITYKSEN PÄÄTYTTYÄ
Kun esitys päättyy, poistu rauhallisesti ja turvavälit säilyttäen.
Mikäli käytät istuinkoroketta, älä palauta sitä takaisin korokepinoon vaan jätä se istuimelle. Vahtimestarit hakevat ne käytön jälkeen katsomosta ja siirtävät sivuun määräajaksi.


Henkilökuntamme neuvoo kaikissa kysymyksissä, älä epäröi ottaa yhteyttä. Tervetuloa turvallisesti Porin Teatteriin!

 

Logo