Tutustu turvallisuusohjeistukseemme

Maria Pere astuu Minna Canthin saappaisiin


Porin Teatterin syyskausi on avattu! Näytäntökauden avajaisia vietettiin eilen maanantaina 3. elokuuta. Tilaisuudessa teatterinjohto esitti lämpimät kiitokset teatterin pitkäaikaiselle näyttelijä Anna-Maija Kokkiselle, joka siirtyi viettämään ansaittuja eläkepäiviä. Teatteri kiitti myös hallituksen puheenjohtaja Matti Mäntylää, jonka seitsemänvuotinen työ (2013-2020) Porin Teatterisäätiön puheenjohtajana päättyi juhlavissa merkeissä.

Kaksi uutta näyttelijää aloittaa teatterissa

1.8. alkaen henkilökuntaan on kiinnitetty kaksi uutta näyttelijää: Pekka Hänninen ja Maria Pere (kuvassa). Hänninen sai ensimmäisen kosketuksensa porilaiseen kulttuurikenttään jo vuonna 2017, jolloin hän vakuutti Hietasen roolissa Oluttehtaalla esitetyssä menestysproduktiossa Tuntematon sotilas.
Maria Peren debyytti Porissa saa odottaa vielä hetkisen. Elokuun 29. päivästä lähtien Marian voi nähdä Pienellä näyttämöllä, jossa hän omaksuu nuoren Minna Canthin roolin. Rouva Perestä tulee Rouva Canth.

Minna Canthin herkät nuoruusvuodet näyttämölle

Porin Teatterin syyskausi käynnistyy vahvan draaman merkeissä. Minna Canthin herkkiä nuoruusvuosia kuvaava teos ROUVA C. saa ensi-iltansa Pienellä näyttämöllä la 29.8.2020. Uusi kantaesitys pohjautuu Minna Rytisalon kirjoittamaan romaaniin, joka voitti Suuren journalistipalkinnon VUODEN KIRJA -kategoriassa vuonna 2019.

Kantaesityksen on ohjannut ja dramatisoinut Heini Tola, jolle Minna Canthin seura myönsi vuoden 2012 kulttuuripalkintonsa tunnustuksena korkeatasoisesta työstä, jolla ohjaaja on vakuuttanut uudet katsojat Canthin tuotannon jatkuvasta ajankohtaisuudesta ja puhuttelevuudesta.

Teos piirtää kauniin kuvan onnelliseksi kypsyvästä, tasa-arvoisesta, avioliitosta ja rakkaudesta. Keskiössä nähdään myös kahden naisen, Minnan ja Floran, alati tasapainoaan hakeva ystävyys. Ennen kaikkea Rouva C. on kuvaus taiteilijaksi kasvamisesta. Ensimmäisen suomenkielisen sanomalehtinaisen, naisnäytelmäkirjailijan ja toisinajattelijan nuoruusvuosia kuvaava maailma on herkkä, mutta energinen. Tätä ilmentää myös teosta varten sävelletty musiikki.

Tutustu Rouva C. -näytelmään >>

Tutustu Rouva C. -romaaniin >>

 

Teatteri seuraa tiiviisti THL:n ja valtioneuvoston ohjeita ja toimimme niiden mukaisesti. Pidämme huolta tehostetusta siivouksesta ja käsidesituotteita löytyy useasta paikasta. Teatteri toivoo, että yleisö saapuisi katsomaan esityksiä vain täysin terveenä. Mikäli katsoja sairastuu ja on jo ostanut liput esitykseen, teatteri vaihtaa ostetut liput toiseen näytökseen ilman lisäkuluja.

Tervetuloa!

 

PORIN TEATTERIN LIPPUKASSA

Hallituskatu 14, 28100 PORI
(02) 6344 840
teatterin.lipunmyynti@pori.fi


LIPPUKASSA AVOINNA:

MA 3.8. - LA 15.8. klo 10-17
MA 17.8. alkaen MA-PE 10-18 sekä LA 11-18

Tervetuloa teatteriin!